Geel: Schol, M. Roelofsen, Bosschaart, Van Steeg (Zwolle)

PSV: Waterreus, Ooijer, Faber, Bouma, Heintze ('46 Lee), Rommedahl ('46 Park), Van Bommel, Vogel, Robben ('67 Bruggink), Vennegoor of Hesselink, Kezman

FC Zwolle: V/d Werff, Schol, V/d Haar, Kras, M. Roelofsen, Bosschaart, De Ridder ('46 Van Steeg), R. Roelofsen ('46 Doesburg), Lim-Duan, Van Beukering, Karlsen

PSV is heel snel klaar met Zwolle

Lee en Park stellen zich voor aan het Eindhovense publiek

(Door: Bas)

Even leek het of PSV de tien gemakkelijk zou gaan halen, thuis tegen FC Zwolle. Binnen één minuut was het 1-0. Twee minuten later 2-0. Nog zes minuutjes verder 3-0. Binnen twaalf minuten was het zelfs al 4-0 en ook de 5-0 werd binnen het halfuur nog gescoord. Heel het Philipsstadion was grappend al lijntjes aan het doortrekken naar heel hoge scores. Maar helaas; het laatste uur leverde nog maar één doelpunt op, naast natuurlijk het debuut van Koreaan Lee en ook de eerste minuten voor eigen publiek van Park.

Het was het hoge tempo wat PSV aan de dag legde in het begin van de wedstrijd waardoor de Zwollenaren er in het geheel niet aan te pas kwamen. Daarbij sloeg de paniek nog eens extra toe bij de gasten toen Vennegoor of Hesselink na slechts 54 seconden al de 1-0 maakte. De 2-0 kwam op naam van Kezman, uit een chaotische situatie vlak voor de goal; de 3-0 ook, maar dan van wat verder af onder de keeper door. Nummer vier kwam op naam van Van Bommel, uit een voorzet van Robben. En de vijfde was weer voor Kezman, die een prachtige actie van Rommedahl bekroonde met zijn 22e goal van het seizoen. Ter vergelijking: nummer 2 op de topscorerslijst Van Hooijdonk kwam vandaag op 11 (+2).

Na het festijn van het eerste halfuur viel PSV een heel klein beetje terug en liepen wat meer aanvallen op niets uit. FC Zwolle kreeg daardoor de gelegenheid wat op adem te komen en zich te hergroeperen; iets wat zowaar nog heel aardig lukte. De mannen uit Overijssel kwamen zelfs nog tot een klein kansje.

In de tweede helft bracht PSV-coach Hiddink zijn twee nieuwe aanwinsten Lee en Park het veld in. De massaal in het stadion aanwezige Koreanen, veelal prachtig uitgedost, konden hun geluk niet op. En uiteraard wilden ook de Eindhovense supporters de twee weleens in het echt zien, na een veelbelovende mooie compilatie op de alfresco schermen. Beide spelers vielen prima in, al strandden vele acties in schoonheid. Technisch hebben ze in elk geval heel wat in huis. Lee kwam het veld in op de plek van Heintze en schoof later in de helft een linie naar voren; Park speelde voor Rommedahl.

De 6-0 kwam nog op naam van Robben die, naar binnen getrokken, de doelman van Zwolle verraste met een snel schot. Verder werden er voornamelijk kansen gemist. Maar ondanks het wat teleurstellende scoreverloop na het eerste halfuur bleef de stemming opperbest; de wave ging door het Philipsstadion.

Met de 6-0 doet PSV prima zaken voor het eigen doelsaldo, op weg naar het kampioenschap. Ajax won vandaag ook, maar dan met slechts 2-1, waardoor de Eindhovenaren in saldo nu 9 treffers voorsprong hebben. Nog 14 wedstrijden te gaan, met 4 punten speelruimte. Het ziet er goed uit, zeker als PSV zo leuk en effectief kan blijven voetballen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.