PSV: Waterreus, Bégelund, Ooijer, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, Rommedahl (Park/64), Leandro (Vennegoor of Hesselink/64), Kezman, Gakhokidze (Lucius/89).

NEC: Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Simr (Van Rijswijk/57), Zonneveld, Hersi, Tumba (Hristov/77).

Nipte thuisoverwinning PSV op NEC

PSV verslikt zich nog bijna, na prima 1e helft

(Door: JL)

PSV heeft zaterdagavond in het eigen Philips-stadion in Eindhoven een nipte overwinning behaald op NEC. Het elftal van Guus Hiddink won met 2-1 van de Nijmegenaren. Kezman opende in de 32ste minuut de score voor de thuisploeg vanaf de stip. Met een mooi stiftje liet hij Gentenaar kansloos. PSV verzuimde vervolgens verder weg te lopen van NEC en kreeg daarvoor in de 53ste minuut de rekening voor betaald.

Tot grote schik van de 33.000 toeschouwers kwamen de gasten door Schuurman tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Hij profiteerde van verkeerd uitgooien van Waterreus. Een duidelijk geschrokken en wakkergeschudde thuisploeg zocht onmiddelijk weer de aanval en met succes. In de 69ste minuut zorgde aanvoerder Van Bommel uiteindelijk voor de belangrijke en verdiende winnende treffer voor de Eindhovenaren.

Onderweg pakte Mateja Kezman nog een gele kaart, waardoor hij thuis mag blijven als zijn teamgenoten volgende week naar Arnhem reizen voor de wedstrijd tegen Vitesse. Beter nu dan de week daarna, moet de Joegoslaaf gedacht hebben want dan volgt PSV-Ajax. Zeker is nu dat PSV met een ruime voorsprong op de ranglijst die wedstrijd zal mogen aanvangen. Een grote uitslag tegen NEC was leuk geweest voor het zelfvertrouwen in aanloop op Ajax, maar het spel was zeker niet slecht en dus veel beter dan de uitslag zou doen vermoeden. Uitblinker was wederom Zuid-Koreaan Lee, met goede verdedigende, maar ook spectaculaire aanvallende acties.

Volgende week volgt een lastige uitwedstrijd bij Vitesse, dan Ajax thuis en achtereenvolgens Willem II en Roda JC uit. Een pittig programma, maar wel met de titel in zicht.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.