De Graafschap: Wevers, Bot, Van der Kruis, Van Gastel (Bakens '18, Smit '69)), Berck Beelenkamp, Hertog, Leonardo, Van Leerdam, Zafarin, Schulp, Van de Haar

PSV: Kooiman, Lee, Faber, Ooijer, Heintze, Rommedahl (Leandro '73), Van Bommel, Vogel (Van der Schaaf '85), Robben, Kezman, Vennegoor of Hesselink (Bruggink '60)

Ruime overwinning op De Graafschap; 3 goals Kezman

(Door: )

PSV zal zelden zo'n makkelijke overwinning in Doetinchem behaald hebben als zaterdagavond. De Eindhovenaren wonnen met 1-6 van de nummer laatst in de competitie. Dat is al weer de 20ste achtereenvolgende uitwedstrijd dat PSV ongeslagen is. Het kampioenschap kan PSV met nog vijf wedstrijden te gaan nauwelijks meer ontgaan. De acht verliespunten voorsprong op Ajax blijft door deze overwinning intact. Na 18 minuten stond het al 0-3 en was de wedstrijd beslist. Kezman maakte de eerste twee doelpunten in de 6e en 15e minuut. Vlak voor tijd schoot hij ook de vijfde binnen. Daarmee zette hij zijn seizoenstotaal op 31. In de tweede helft viel PSV huurling Arvid Smit in bij De Graafschap. Hij tekende daarmee voor zijn 100ste competitieduel op het hoogste niveau. Hij verving de geblesseerde Bakens, die op zijn beurt in het veld was gekomen voor de geblesseerde Van Gastel.

PSV begon scherp aan de wedstrijd op een kletsnat veld dat behoorlijk te lijden had onder een stortbui voorafgaand aan de wedstrijd. PSV had aanvankelijk geen kind aan het zwakke De Graafschap. Na een uitstekende actie van Robben in de zesde minuut werd Kezman vrijgespeeld. De Joegoslaaf draaide en schoot goed in. Negen minuten ging aanvoerder Van Bommel goed door. Vlak voor de uitkomende Wevers tikte hij de bal opzij naar Kezman die voor de 0-2 tekende. Dat betekende zijn 30ste van het seizoen.

De 3-0 kwam 3 minuten later. Vanaf het middenveld gaf Kezman een pass op Rommedahl. Die sneed vanaf links het centrum in en passeerde Wevers vervolgens met een schuiver. Na 25 minuten kwam De Graafschap vrij plotseling weer wat terug in de wedstrijd. Bakens was volledig vrijgelaten bij een hoekschop en kon inkoppen voor de 1-3. Kooiman kwam twijfelend uit en was daardoor te laat. De reserve doelman herstelde zich even later door in een één-tegen-één situatie een goal te voorkomen.

De tweede helft was minder interessant. De Graafschap werd - te laat - agressiever. PSV liet achterin opnieuw diverse steekjes vallen. Dat leidde wel tot kansen, zo schoot Van der Haar op de lat, maar niet tot goals.

Aan de andere kant vergrootte PSV de voorsprong nog naar 1-5. Eerst was het Robben die zich positioneerde en vervolgens knap van buiten het strafschopgebied inschoot. Vijf minuten voor tijd vergrootte Mateja Kezman zijn seizoenstotaal nog maar eens met zijn derde treffer van de wedstrijd en de 31ste van het seizoen. Eén minuut voor tijd werd het ook nog 1-6. De ingevallen Leandro creéerde via een rush vanaf links zijn eigen kans en schoot vervolgens in de verre hoek de 1-6 binnen. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van PSV.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.