Geel: De Nooijer, Lurling, Paauwe (Feyenoord), Ooijer, Bruggink, Lee, Van der Schaaf (PSV)

Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Van Wonderen, De Nooijer, Paauwe, Kalou, Bosvelt, Ono (Acuéa '25),Lurling (Song '80), Buffel, Van Hooijdonk

PSV: Lennaerts, Bégelund, Ooijer, Vogel, Lee, Rommedahl (Vennegoor of Hesselink '77), Van Bommel, Van der Schaaf (Park '64), Robben, Bruggink, Kezman

PSV komt tekort in De Kuip

(Door: )

PSV is er vanmiddag niet in geslaagd een positief resultaat te behalen in Rotterdam. Feyenoord maakte een einde aan de ongeslagen uitreeks van maar liefst 20 duels (!) door met 3-1 te winnen. De laatste nederlaag in een uitduel was februari vorig jaar tegen RKC. Het was pas de tweede nederlaag van PSV dit seizoen. Ook in Eindhoven verloor PSV van Feyenoord. Na twee overwinningen op Ajax volgden dus twee nederlagen tegen Feyenoord.

PSV kwam er zondagmiddag niet aan te pas in De Kuip. met name in de eerste helft toonde de ploeg te weinig initiatief. Ondanks het overwicht van Feyenoord was het opnieuw de scheidsrechter die de hoofdrol opeiste. Tot twee keer toe gaf hij een penalty voor een lichte overtreding aan de Rotterdammers. Bij een volledig identieke situatie waarbij Kezman werd vastgehouden deed Dick Jol niets.

De eerste penalty was direct beslissend voor de wedstrijd. Emerton passeerde twee PSV'ers en speelde kalou op de strafschopstip aan. Kalou kreeg een licht tikje van Ooijer. na een stap liet hij zich vevrolgens vallen. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Van Hooijdonk. De Feyenoord spits had even daarvoor de kruising al geraakt uit een vrije trap. De wat makkelijk verkregen voorsprong was echter wel verdiend. In de slotfase van de eerste helft leek PSV het spel naar zich toe te trekken. Dat leidde tot twee grote kansen. De Nooijer timede mis en gaf Van Bommel daardoor de kans om te schieten. Zijn boogbal verdween net over de goal. Vlak daarna kreeg Bruggink een niet te missen kans. Een vrije kopkans verkwanselde hij echter. In blessuretijd was het gebeurt voor PSV. Lee speelde zwak terug op Vogel. Kalou zat er tussen en stelde van Hooijdonk in staat zijn tweede binnen te schieten.

In de tweede helft wijzigde Hiddink zijn elftal. Vogel schoof naar het middenveld en Van der Schaaf ging in de verdediging spelen. PSV kreeg daardoor meer grip op het middenveld. na ene goed uitgespeelde aanval via Bogelund en Rommedahl kreeg Kezman de bal. Hij aarzelde niet en schoot op de goal. Zijn bal caremboleerde van paal tot paal en verdween met geluk achter de doellijn.

PSV leek terug te komen in de wedstrijd, maar een tweede penalty deed de hoop bij de Eindhovenaren doen slinken. Vogel hield Lurling licht vast aan zijn shirtje, de Feyenoord viel en kreeg opnieuw een penalty. De aanloop van Van Hooijdonk werd nog even onderbroken door van der Schaaf die het hoofd van Van Hooijdonk raakte door met een kluitje te gooien. Hij kreeg daarvoor geel. Van Hooijdonk verloor zijn concentratie echter niet en schoot de 3-1 binnen.

Tot frustratie van de PSV'ers kreeg Kezman geen penalty toen ook hij overduidelijk werd vastgehouden aan zijn shirtje, een identieke situatie als eerder in de wedstrijd. Dit keer weigerde Jol echter te fluiten. Daarmee was de scheidsrechter na afloop opnieuw weer de meestbesproken man van het veld.

Met die paar momenten werd de wedstrijd beslist, alhoewel PSV, zeker door een matige eerste helft, nauwelijks aanspraak kon maken op de overwinning in De Kuip.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.