Geel: Van Bommel (PSV), Tanghe, De Jong (FC Utrecht)

PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel (Van der Schaaf ' 55), Park, Bruggink, Kezman, Robben

FC Utrecht: Wapenaar, Vreven, Zwaanswijk, Schut, Shew-Atjon, Tanghe, De Jong, Bosschaart (Zuidam ' 70), Van der Bergh (Chaiat '70), Kuyt, Gluscevic

Makkelijke overwinning PSV tegen FC Utrecht

Nog 1 puntje nodig voor kampioenschap

(Door: Joris Westerbeek)

De laatste thuiswedstrijd, tegen FC Utrecht, was er een die gewonnen moest worden om met een goed gevoel naar Groningen te kunnen afreizen. En met een beetje mazzel zou Twente meewerken tegen Ajax en kon zondag het kampioenschap al een feit zijn. In de aanloop naar deze wedstrijd bleek dat Bouma weer met de groep meetrainde, maar nog niet wedstrijdfit zou zijn en derhalve op de bank zou starten. Verder ontbraken de langdurig geblesseerden Marquinho, Hofland, Waterreus en Kooiman en de net geopereerde Faber. Tenminste, dat dacht iedereen. Want wat schetste ieders verbazing: Waterreus en Bouma stonden in de basis! Dat was een fikse opsteker voor PSV. De verdediging bestond daarmee uit de spelers waarmee PSV zo lang de nul hield direct na de winterstop. De plaats van Dennis Rommedahl was dit keer ingenomen door Ji-Sung Park. De volledige opstelling zag er derhalve als volgt uit: Waterreus; Bogelund, Ooijer, Bouma, Lee; Park, Van Bommel, Vogel, Robben; Bruggink en Kezman.
PSV startte sterk, maar het was Utrecht dat PSV flink liet schrikken. Kuijt zette Bouma opzij en legde af op de vrijstaande Gluscevic. Deze verzuimde gelukkig om al binnen een minuut de 0-1 aan te tekenen. Even later was het aan de andere kant al wel raak. Een prachtige diepe pass van Van Bommel werd door Bruggink op waarde geschat, en in zijn laatste thuiswedstrijd was het The King of Philips zelf die met een stift voor de openingstreffer tekende. PSV ging door en bleef Utrecht continu onder druk zetten. Een voorzet van de ijzersterk spelende Van Bommel, na ongeveer tien minuten spelen, werd door topscorer Kezman op de lat gekopt. PSV bleef Utrecht onder druk zetten. De in de eerste helft ongrijpbare Robben werd regelmatig onreglementair gestuit, waar scheidsrechter Braamhaar toen Robben er duidelijk door was en door twee man werd vastgehouden, weigerde te fluiten. Even later een aanval over rechts en de meesprintende Van Bommel werd onderuit getrokken door een Utrecht-verdediger. Opnieuw ontging dit de scheidsrechter. Na ongeveer een half uur spelen ging opnieuw Van Bommel goed door en hij werd ligt gehaakt. Ditmaal twijfelde de scheidsrechter niet en legde hij de bal op de stip. Kezman mocht aanleggen voor zijn 35e en faalde niet, 2-0. Even later kon Kezman zijn tweede van de avond maken, maar nadat hij de keeper had uitgespeeld, schoof hij de bal naast. Zo bereikte PSV de rust met 2-0, waar de score eigenlijk hoger had moeten zijn. Een sterke 1e helft. En aangezien Ajax nog steeds 0-0 stond in Enschede, was PSV opnieuw virtueel kampioen.
PSV startte de 2e helft zonder wissels en ging door. Het eerste kwartier na rust leverde nog wat kleine kansjes op, zonder dat PSV echt gevaarlijk werd. Na een klein uur spelen kwam Van der Schaaf in het veld voor Vogel. Na ruim een uur dan de 0-1 voor Ajax, wat betekende, dat PSV nog even moest wachten met kampioen worden?! PSV besloot de wedstrijd de consolideren in plaats van op jacht te gaan naar een grotere voorsprong in het doelsaldo. PSV kreeg naarmate de wedstrijd vorderde met name op de rechterflank veel ruimte, maar Park wist daar niet goed gebruik van te maken. Daarom was er ongeveer een kwartier voor tijd ook de logische wissel Rommedahl voor Park.
En vijf minuten voor tijd ging iedereen staan voor een ovatie voor een grootheid in de PSV-geschiedenis. Jan Heintze maakte zijn opwachting voor zijn laatste minuten in het Philips Stadion (als speler!). In de score kwam geen verandering meer.
Na de wedstrijd bleek dat Ajax met 2-1 gewonnen had en zodoende nog steeds 3 punten achterstand had. PSV kan nu in Groningen kampioen worden. Beide ploegen hebben daar aan een gelijkspel genoeg. Groningen om minimaal 15e te worden, en PSV dus voor het kampioenschap.
Nu was er alleen een feestje vanwege het afscheid van vier kanjers, zoals psv.nl al meldde: Georgi Gakhodkidze, Arnold Bruggink, Jurgen Dirkx en Jan Heintze.
Jongens, BEDANKT!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.