Gele kaart: Van Nistelrooy, Stinga, Vogel (PSV), Grozdic (Vitesse
rode kaart: Kreek ('70, 2 keer geel, Vitesse)

PSV: Waterreus, Ooijer, Dirkx (Nikiforov '64), faber, Heintze, Stinga (Kolkka '77), Vogel, Van Bommel (Khokhlov, '70), Bouma, Bruggink en van Nistelrooy.
Vitesse: Jevric, Nanu, Kreek, Wisgerhof, Van Hintum, Trustfull, Jochemsen, Grozdic, laros, Diarra, Van Hooijdonck

Simpele overwinning op Vitesse

(Door: RvW)

Wedstrijdcijfer PSV: 7,5

PSV heeft vanavond een wel zeer simpele overwinning behaald in het Gelredome op Vitesse. De 1-6 betekende de grootste nederlaag van Vitesse in het Gelredome. PSV
had de laatste 3 jaar niet kunnen winnen in het Gelredome, maar had nu geen kind aan Vitesse.

Eric Gerets begon om 18.00 uur met de volgende elf aan de wedstrijd: Waterreus, Ooijer, Dirkx, Faber, Heintze, Stinga, Vogel, Van Bommel, Bouma,
Bruggink en van Nistelrooy. Faber kon na een week rust gewoon meer meedoen in het eerste van PSV. Bouma was verrassend de vervanger van Dimitri Khokhlov, die tegen MVV bij vlagen zijn buitengewone kwaliteiten had laten zien. Bruggink was de vervanger van Nilis, die zijn laatste wedstrijd schorsing moest uitzitten na zijn rode kaart tegen Utrecht.

Herbert Neumann was niet zeker van zijn zaak en dekte zich in door met 5 verdedigers te starten. Dat werd vervolgens ook de doodslag voor Vitesse. De Arnhemmers hadden alleen Pierre van Hooydonck in de spits lopen.
Doordat er geen aansluiting was, werd Vitesse genoodzaakt snel voor de lange bal op Van Hooydonck te kiezen. Dit maakte het voor het centrale duo Faber en Dirkx makkelijk om te verdedigen.

PSV begon behoorlijk aan de wedstrijd en wist na 15 minuten op voorsprong te komen door een doelpunt van Arnold Bruggink. De e Roemeen Nanu vervolgens de bal kinderlijk van zich afpakken door Wilfred Bouma. Die gaf de bal op Van Nistelrooy, die Bruggink met een knappe bal simpel vrij zette voor de goal.

Ook de 2-0 kwam van de voet van Bruggink. Op een moment dat de wedstrijd een klein beetje inzakte, kreeg Bruggink op ruim 20 meter de bal en schoot hij op het goal. Doordat de bal werd aangeraakt, veranderde die van richting en was de Vitesse keeper kansloos.

Pierre van hooydonck kopte 2 minuten later de 1-2 binnen uit een corner. Waterreus had daarvoor een bal nog schitterend uit het doel getikt. Uit de corner die daar op volgde, volgde een scrimmage waaruit Van Hooydonck kon scoren.

Die goal bleek slechts een stuiptrekking van Vitesse. PSV ging vrolijk door, met name doordat PSV op het middenveld heerste. De 1-3 was dan ook meer dan verdiend. Na een afgeketste hoekschop bracht Stinga
de bal opnieuw in het strafschopgebied. Faber, die nog voorin stond, kwam goed inlopen en kopte vrijstaand naar de grond. Door die stuiter was keeper Jevric van Vitesse kansloos.

In de tweede helft kon PSV na hartelust counteren. Vitesse kon weinig inbrengen in een overigens zeer stevige wedstrijd, waarin Van Nistelrooy, Vogel en Stinga kostbare, maar terechte gele kaarten kregen.

PSV kwam aan de 1-4 door een penalty. Wisgerhof raakte de bal met de hand en voorkwam daarmee een kans van PSV. Van Nistelrooy mocht daarom van 16 meter aanleggen en schoot via de paal binnen. Diezelfde
Van Nistelrooy rondde 5 minuten voor tijd de zesde goal van PSV mooi af na een pass van Khokhlov.

De Rus was in het veld gekomen voor Van Bommel, die geblesseerd moest afhaken, na een charge van Kreek, die daarmee in een paar minuten zijn tweede gele kaart kreeg en dus moest vertrekken. De frustratie droop er af bij Kreek, die zo snel mogelijk wil vertrekken
uit Arnhem, omdat hij ruzie heeft met trainer Neumann.

Khokhlov had daarvor al met een goede solo voor de vijfde goal van PSV gezorgd. Met de 1-6 winst kreeg Vitesse in eigen huis een enorm pak slaag, welke de Arnhemmers nog lang zal heugen. Voor PSV betekende de wedstrijd een bevestiging van de goede lijn. PSV mag
met gerust hart vooruit kijken naar het treffen tegen Zimbru aanstaande woensdag.