Geel: Splinter,Tchangai, Berck Beelenkamp (De Graafschap) Vogel (PSV)

De Graafschap: Postma, Bot, Tchangai, Berck Beelenkamp, Frénkel, Den Turk, Meerdink, Splinter, Turpijn, Promes, Viscaal
PSV: Waterreus, Ooijer, Nikiforov, Hofland, Heintze, Rommedahl ('73 Rommedahl), Van Bommel, Vogel, Bouma, Bruggink ('65 Van der Weerden), Kezman ('8, De Jong)

Dramatische start competitie: rood voor Nikiforov

(Door: RvN)

PSV is de competitie slecht begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen werd uit bij De Graafschap met 2-0 verloren. Het drama werd compleet met de blessure van Kezman, die al na 8 minuten uitviel en de rode kaart van Nikiforov. Na alle jubelverhalen voorafgaand aan de competitie, is PSV door de Superboeren met beide benen op de grond gezet.

Eric Gerets begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Waterreus, Ooijer, Nikiforov, Hofland, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Bouma, Bruggink, Kezman. Geen verrassing, de nieuwe international Rommedahl nam de plaats in van Ramzi die met een blessure twee weken aan de kant moet blijven.

De Graafschap speelde stevig en zeer vel. PSV bleek het daar lastig mee te hebben. Het jonge en flegmatieke elftal wilde het af en toe te voetballend oplossen en kreeg daardoor problemen met de inzet van De Graafschap.

Toch gaf PSV in de eerste helft geen kans weg. Naar voren toe kon PSV echter te weinig druk zetten om iets te kunnen forceren.

Al na 8 minuten sloeg het noodlot toe. Mateja Kezman maakte een verkeerde actie, waarbij naar alle waarschijnlijkheid een spiertje in zijn hamstring scheurde. De spits moest van het veld en werd vervangen door aanvallende middenvelder John de Jong.

In de matige eerste helft liep het uiteindelijk plotseling uit de hand. De Graafschap speelde zeer stevig en dat liet Nikiforov zich er toe verleiden om dat zelfde te doen. Tot twee keer toe liep hij tegen een gele kaart op, waardoor hij nog in de eerste helft moest vertrekken.

Met 10 man leek er echter weinig veranderd. Sterker nog, de woorden van Gerets in de rust hadden geholpen. PSV ging met 10 man met veel meer elan dan in de eerste helft te werk. PSV domineerde en kreeg een aantal goede kansen. Bruggink, Van Bommel en De Jong faalden echter oog en oog met Postma, de goalie van De Graafschap.

Waar PSV vergat te scoren daar liep het counterende De Graafschap uiteindelijk met de overwinning weg. Turpijn greep 1 minuut voor tijd zijn buitenkansje en legde de bal over de uitkomende Waterreus heen in het doel. PSV zette nog wel alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar de gaten die PSV daardoor noodgedwongen achterin liet, werden afgestraft door De Graafschap. Een snelle counter leverde via Meerdijk ook nog de 2-0 op.

PSV werd met de nederlaag met beide beentjes op de vloer gezet. De ploeg zal al de jubelverhalen voorafgaand aan de competitie over de kansen van PSV achter zich moeten laten en aan de basis beginnen. Indien de inzet de gehele wedstrijd zo was als in de tweede helft, hoeft deze selectie met het surpkus aan kwaliteit natuurlijk geen enkel probleem te hebben met De Graafschap.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.