Geel: Volmer, Van de Hoeven (Fortuna), Nikiforov (PSV)

Fortuna: Hesp, Geerings, Volmer, Roest,Hermans, Vande Hoeven, Paciorek, Kool, Krijgsman, Hamming (Landerl '46), Haeldermans (Heering '57)
PSV: Waterreus, Van der Weerden, Nikiforov (Ooijer '70), Hofland, Heintze, Rommedahl (Claudio '77), Van Bommel, Vogel, Bouma, Kezman, Bruggink (Lucius '81)

PSV wint zijn tweede wedstrijd

(Door: RvN)

PSV won vanavond met 3-0 van het zwake Fortuna Sittard. In Limburg kende PSV weinig problemen aan de vooravond van de eerste Champions League wedstrijd tegen Dynamo Kiev.

Eric Gerets begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Waterreus, Van der Weerden, Nikiforov, Hofland, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Bouma, Kezman, Bruggink. Van der Weerden lijkt voorlopig Ooijer uit de basis gespeeld te hebben. Johann Vogel voelde zich toch voldoende fit om vanaf het begin mee te kunnen doen.

Fortuna Sittard kon in de wedstrijd nooit echt tegenstand van niveau bieden. PSV had niet veel tijd nodig om tegen Fortuna Sittard op voorsprong te komen. In de 12e minuut kreeg PSV een vrije trap nadat Kezman was gevloerd. nadat de muur op afstand stond rondde Arnold Bruggink de vrije trap uitstekend af, 0-1.

Op het einde van de eerste helft kon PSV die score verdubbelen. Kezman had zich inmiddels lekker ingespeeld en genoot van de ruimte die Fortuna hem bood. De spits rondde een voorzet van Bouma van links uitstekend af, 0-2. Het doelpunt zorgde voor een ontlading bij de Joegoslavische spits die duidelijk onder enige druk had gestaan.

PSV drukte in de tweede helft niet echt door. Het arme Fortuna Sittad kon niet, PSV wilde niet echt meer. Met de Champions league voor de deur zou het tot 10 minuten voor tijd duren alvorens PSV de 0-3 op het bord kreeg. Het was niet toevallig Claudio die weer tot scoren kon komen. De spits stond pas 2 minuten in het veld toen hij een voorzet van heintze strak binnenschoot. Claudio lijkt inmiddels de gave te hebben ontwikkeld vaak op de juiste plaats te staan.

De winst was een opsteker in de voorbereiding richting Dynamo Kiev. Aan het spel mag weinig afgeleid worden gezien het feit dat PSV het rustig aan deed en Fortuna Sittard nauwelijks tegenstand bood. Duidelijk is wel dat PSV tegen Dynamo Kiev uit een ander vaatje moet tappen om de Oekrainers te kunnen stoppen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.