Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Sparta 2-1 (2-0)

Scoreverloop:
1-0 Kezman ('2)
2-0 Bruggink (29)
2-1 Elkhattabi ('52)

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 31.000

Geel: Vogel (PSV), Goossen (Sparta), Elzinga (Sparta)

Bijzonderheden: Kezman mist strafschop ('68)

PSV: Waterreus, Van der Weerden, Nikiforov, Ooijer, Heintze (Kolkka '46), Van Bommel, Lucius (Rommedahl '74), Bouma, Vogel (v.d.Doelen '89), Kezman, Bruggink
Sparta: Kooiman, Monteiro, Marilia, Elzinga, Goossen, Van der Meer (Boukhari '74), Langerak, Zijm, Bezzai, Elkhattabi, Marbus

Pover PSV verslaat Sparta(Door: NvdL)

Aan de vooravond van een zeer belangrijke wedstrijd in de CL tegen Anderlecht moest PSV het afgelopen zaterdag opnemen tegen Sparta. Een prettige tegenstander om te hebben voor een belangrijk duel. Zeker thuis in het Philips Stadion is het gebruik dergelijke tegenstanders met een nulletje of vijf de deur te wijzen. Een heerlijk avondje leek dus in het verschiet te liggen, het zou allemaal behoorlijk tegenvallen.

PSV was geen schim van de ploeg die Kiev op de knieén had gekregen. Het tempo was laag, de combinaties te doorzichtig en bovenal was de inzet pover. PSV trad Sparta tegemoet alsof het ook daadwerkelijk een sparring partner was. Zonder al te veel moeite zou PSV de Rotterdamse ploeg wel eventjes oprollen. Gelukkig voor PSV werd deze hautaine houding niet afgestraft en bleven de punten uiteindelijk in Eindhoven, maar het had met een beetje meer pech ook heel anders af kunnen lopen.

PSV begon het duel in vrijwel dezelfde samenstelling als tegen Kiev, enige aanpassingen waren dat Lucius met zijn goede spel tegen Kiev nu wel een basisplaats had afgedwongen. Hij verving Claudio aan de rechterkant. André Ooijer stond ook weer in de basis nadat hij de afgelopen twee duels was gepasseerd. Hij verving Hofland, die een lichte hersenschudding had opgelopen toen hij aan het einde van de wedstrijd PSV-Kiev een bal vol in het gezicht had gekregen.

PSV begon heel goed aan het duel en zette de tegenstander vanaf de eerste seconden direct vast op eigen helft. Doelman Kooiman raakte al snel in paniek en PSV kon profiteren. Vanuit het niets kwam de bal zomaar voor de voeten van Kezman die tot zijn eigen verbazing door kon lopen tot Kooiman. Hij omzeilde de doelman simpel en scoorde zijn tweede treffer van het seizoen. PSV stond na twee en een halve minuut al op voorsprong.

Het was fnuikend voor de sfeer in het Philips Stadion. Het publiek had er absoluut geen zin in deze avond en liet het zich simpel welgevallen. Slechts een klein aantal, door het stadion verspreide, supporters deden hun best er iets van te maken, maar de vonk sloeg geen moment over.

PSV speelde in een laag tempo, maakte het spel maar speelde de bal veels te langzaam rond. Sparta kon niet veel meer dan verdedigen en deed dat dan ook graag met acht man achter de bal. PSV vond moeilijk de opening, maar kon soms heel simpel profiteren van foutjes in de verdediging van de Rotterdammers. In de afwerking wilde het nog wel eens stokken en mede hierdoor bleef de kleine marge op het bord.

Sparta was voorin machteloos. De Rotterdammers creeérden geen enkele fatsoenlijke kans en lieten al het initiatief aan de Eindhovenaren. PSV wist daar slechts af en toe van te profiteren en leed soms veel te veel balverlies. Het balletje wilde maar niet rollen zoals het bedoeld was.

Na een half uur kwam PSV dan toch op een comfortabele 2-0 voorsprong. De aanval ging goed over rechts en kwam via een voorzet van vd Weerden op maat bij Bruggink die de bal simpel over de reeds liggende Kooiman heen tikte. Het duel leek gespeeld. Sparta was dermate machteloos dat deze achterstand nu reeds onoverbrugbaar leek.

Na rust was het wedstrijd beeld zo'n beetje hetzelfde al moet vermeld dat Sparta wat beter in het duel kwam. PSV stond veel toe en lieten de Rotterdammers soms ver komen. Het leidde zelfs tot een aantal goede mogelijkheden, maar de Rotterdammers dachten dat de goal ergens anders was dan waar hij daadwerkelijk stond. Het leidde uiteindelijk toch wel tot de aansluitingstreffer. Het was Ali El Khattabi (wie anders?) die Sparta weer dichterbij bracht na geklungel in de PSV verdediging.

Je zou denken dat PSV nog even aan zou zetten, maar we kwamen bedrogen uit. Het begon zowaar op een wedstrijd te lijken waar kansen over en weer te tellen waren. Sparta gooide de schroom een klein beetje van zich af en kwam vaker voor de goal van Waterreus. PSV leek zich geen moment zorgen te maken om de drie punten en bleef in een matig tempo combineren. PSV kreeg via Vogel en Kezman nog een aantal hele goede mogelijkheden, maar de bal leek er simpelweg niet in te willen.

Aan de andere kant probeerde Sparta wel, maar kon het niet echt veel. PSV-Sparta was echt zo'n wedstrijd waarin PSV na de openings treffer wel kon maar niet wilde en Sparta dat wel wilde maar niet kon. Geen vermakelijk spektakelstuk dus voor de toeschouwers.

PSV kreeg uiteindelijk nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 68ste minuut kreeg Kezman enigszins goedkoop een penalty mee die hij ook zelf nam. Hij schoot hem heel ambitieus loeihard in de richting van de kruising, hij had zijn vizier alleen (zoals wel vaker) niet geheel scherp staan en de bal vloog hard voorlangs.

Het had uiteindelijk allemaal geen consequentie. PSV won met 2-1 en gaat zich voorbereiden op het o zo belangrijke duel tegen Anderlecht. De punten blijven in Eindhoven en dat is uiteindelijk de enige, maar wel belangrijkste winst van de avond. Laten we deze wedstrijd vooral niet te lang op video bewaren en hem zo snel mogelijk overspoelen voor een hopelijk zinderende overwinning in den Bels. Ik heb ondanks de magere prestatie tegen Sparta goede hoop!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Dylan Dog (5 pts.)
2. Dave (5 pts.)
3. spuit11 (5 pts.)
4. Marscha Teurlinckx (5 pts.)
5. Peter (5 pts.)
6. PSV Kampioenen (5 pts.)
7. PSV BUFFEL (5 pts.)
8. Hans v/d Voort (5 pts.)
9. Baseman (5 pts.)
10. PSVHenkie (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.