Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-NEC 0-0 (0-0)

Scoreverloop: -

Scheidsrechter: Temmink
Toeschouwers: 30.000

Geel: Ramzi (PSV); Collen, Hesp, Zonneveld, Latuheru, Verhoeven (NEC).

Opstellingen:
PSV: Waterreus, v/d Weerden, Nikiforov, Hofland, Heintze, Van Bommel, Vogel, Bouma (Kolkka '30), Rommedahl (Claudio '55), Ramzi, Kezman (De Jong '76)

NEC: Gentenaar, Collen, Wisgerhof, Hesp, Zonneveld, Van Rijswijk, Schultz, Latuheru (Verhoeven '74), Ax (Leiwakabessy '84), De Gier, Hristov

PSV'ers moeten zich schamen

Over boerenkoolvoetbal gesproken

(Door: Niels v/d Laan)

Als we na de wedstrijd in Groningen al spraken van een collectieve wanprestatie, dan was het geboden voetbal in de thuiswedstrijd tegen NEC van afgelopen zaterdag nog veel slechter dan een wanprestatie. Dan komen we echt in de categorie, boerenkool, hotseknots, flipperkast, pupillentraining, drabberbal etc. etc.

Wat PSV liet zien afgelopen zaterdag tartte alle verwachtingen. Een drama, een wanprestatie, eigenlijk moeten alle PSV'ers zich schamen voor het geboden voetbal. Op deze wijze maakt PSV zich in Nederland en omstreken volstrekt belachelijk. Vrijwel niemand onttrok zich vanavond aan het niveau. De spelers niet, de trainer niet en het publiek ook niet. Verreweg de allerslechste wedstrijd van de afgelopen maanden, met stip!

PSV-NEC was niet eens een samenvatting waard. Slechts drie kansen konden er zo'n beetje de gehele wedstrijd worden geteld. Twee voor PSV, één voor NEC. Alle drie gingen ze er niet in en dus zegt een oeroude voetbalwet dat als er niet gescoort wordt de eindstand op 0-0 komt. Een doelpunt had eigenlijk ook niet gepast in deze trieste vertoning. In het Philips Stadion kon je een speld horen vallen, NEC verdedigde met alle macht en PSV deed geen moer met al het balbezit. Kortom, het aanzien niet waard.

Geen tempo, geen lijn in het spel, geen enkele tactiek, onbegrip. Het leek alsof deze groep voor het eerst met elkaar samenspeelde. Het is niet meer op twee handen te tellen hoe vaak het gebeurde dat twee spitsen tegelijk in hetzelfde gat doken om vervolgens bijna over elkaar te struikelen. Af en toe leek het wel comedy capers. Ramzi en Bouma die over elkaar heen struikelde, Rommedahl die probeerde uit te halen maar volledig over de bal maaide en op zijn kont op het gras viel.
Hilarisch allemaal, maar eigenlijk te bedroevend voor woorden.

PSV kwam geen moment in het spel, startte en eindigde in een veels te laag baltempo en strooide met slordige passjes en onhandige combinaties. Het was koren op de molen van NEC dat voor niks meer of minder dan een punt naar Eindhoven kwam.

PSV startte het duel met de volgende spelers:
Waterreus; vd Weerden, Hofland, Nikiforov, Heintze;
Rommedahl, Vogel, v Bommel, Bouma; Ramzi, Kezman.

Zoals gezegd startte PSV in een laag tempo. Kezman en Ramzi probeerden elkaar veelvuldig te vinden, maar de combinaties verliepen weinig soepel. Ook niet gek gezien het feit dat ze voor het eerste met elkaar samenspeelden. Verdedigend was er weinig te doen. NEC trok zich terug en concentreerde zich volledig op de verdediging. PSV kreeg kansjes, maar het bleef vooral beperkt tot slappe schotjes uit de tweede lijn. Geen daadkracht, geen scherpte. Dat waren de kernwoorden van het duel. Te vaak was er onbegrip, vetwijfelde spelers die naar het hoofd grepen omdat hun pass niet begrepen werd. Eigenlijk onbegrijpelijk voor een ploeg die toch al een redelijk tijdje met elkaar samenspeelt.

PSV kon geen moment aanspraak maken op de winst. OK, we hadden meer balbezit en een aantal goede kansen, maar ook NEC had zomaar op voorsprong kunnen komen als Waterreus in de tweede helft de bal niet net even tegen de paal had getikt.

PSV leek het allemaal wel te geloven, zo vlak voor de kraker op Old Trafford. PSV probeerde met een simpele 1 of 2-0 de drie punten in Eindhoven te houden. Maar goed, die vlieger ging helaas niet op. Ook de sporadische droomkansen werden niet benut en zo kon PSV voorin geen enkele vuist maken.

Dat Temmink de wedstrijd op een dramatisch trieste manier doodfloot deed eigenlijk al lang niet meer terzake. Laat deze beste man eens in de leer gaan bij Uilenberg om de voordeelregel onder de knie te krijgen. Zowel voor als tegen PSV was het één groot dramna hoe hij floot.

Dat vervolgens Gerets Kezman eruit haalde voor de Jong was misschien wel het dieptepunt van de avond. De Jong kan mij al weken niet bekoren, hij heeft momenteel eigenlijk nog niks te zoeken bij PSV1. Bovendien schiet je er niks mee op om Kezman te wisselen. Ik weet overigens niet waar John zich nadien verstopt heeft, maar ik heb de resterende minuten in het geheel niks van hem vernomen.

Ook het publiek hield zich op de vlakte en spaarde de stembanden. Kortom, een collectief dramatische avond, niks meer en niks minder. De achterstand is inmiddels 7 verliespunten in vergelijking met Feyenoord. Bovendien is het spelniveau de laatste weken alleen maar achteruitgegaan dus dat voorspelt weinig goeds. Onbegrijpelijk toch dat Gerets het team maar niet aan het voetballen krijgt in de competitie. Persoonlijk zie ik niet zo 1 2 3 een oplossing voor dit probleem.

Grote kans overigens dat we op Old Trafford wel weer goed spelen. Eigenlijk is het te vreselijk voor woorden dat de spelers van PSV inmiddels zo ver zijn afgegleden dat ze zich enkel en alleen voor de Champions League kunnen opladen, laten we hopen dat dit slechts schijn is en ze eens goed bij zichzelf te raden gaan, want om eerlijk te zijn is de huidige situatie PSV onwaardig. Het krediet na PSV-Mancheser United is helaas niet eeuwigdurend.....

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Bas (3 pts.)
2. Ronald4ever (3 pts.)
3. the lazy lizzard (3 pts.)
4. jos voor psv (3 pts.)
5. FC DNEPRPROPETROVSK (2 pts.)
6. wally (2 pts.)
7. joke (2 pts.)
8. tarasonja (2 pts.)
9. Phoolie Tom (1 pts.)
10. Philip (1 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.