Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDinamo Kiev-PSV 0-1 (0-1)

Scoreverloop:
0-1 Ooijer '44


Scheidsrechter:
Plautz (Oos)

Toeschouwers:
40.000

Geel:
Van Bommel (PSV)

Rood:

Opstellingen:
Dinamo Kiev:
Sjovkovski; Dmitroelin, Hoesin, Vasjoek [17. Federov], Holovko en Nesmasjni; Katskevitsj, Kaladze [56. Koezmitsjev] en Bialkevitsj; Demetradze [76. Yaskin] en Sjatskik.

PSV:
Waterreus; Van der Weerden, Nikiforov, Ooijer en Heintze; Lucius [74. Rommedahl] , Van Bommel, Vogel en Ramzi; De Jong [85. Iwan] en Kezman [90. Kolkka].
Wie vind jij de Man of the Match van dit duel? Breng nu je stem uit!!!
Klik hier

Knappe zege PSV in Kiev

PSV verslaat Kiev met eigen middelen

(Door: Niels v/d Laan)

Vooraf was al duidelijk dat er dinsdagavond geen beslissingen zouden vallen in Poule G. Mede om die reden was ik niet eens zo bijzonder zenuwachtig voorafgaand aan het duel. Ver weg in het koude Kiev, brr ik moest er niet aan denken. De beelden van drie jaar geleden stonden nog vers in mijn geheugen. Slecht veld, groot stadion, koud en keihard werken. Ik verheugde me er geenszins op. Niks wees ook op een overwinning van PSV.

Om te beginnen speelde PSV zonder drie vaste krachten, draait het voorin niet best en win je bijna nooit uit bij Kiev. Bovendien is het al tijden geleden dat PSV een uitwedstrijd in de Champions League won. We moeten terug naar twee jaar geleden toen Ruud van Nistelrooy drie keer scoorde in Helsinki.

Een handjevol supporters had de moeite genomen mee te reizen met PSV, hulde! Ik had graag mee gegaan, maar 1300 gulden is voor een arme student simpelweg niet op te brengen. Jammer maar helaas. PSV volgen via de TV is ook een nieuwe ervaring.

Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Het veld zag er goed uit, de temperatuur was niet zo barbaars als verwacht en dus zag alles er langzaam weer een beetje rooskleuriger uit. De zenuwen kwamen vanzelf, in je eentje op de bank, schreeuwen tegen je TV toestel, staan, zitten, schreeuwen, niemand die je hoort, behalve je huisgenoten die zich vertwijfeld afvragen wat er met je aan de hand is. Ach.. het heeft allemaal zo zijn charme.

Gerets had geen verassingen in petto voor trainer Lobanovski van Kiev. Dit keer geen Claudio of wat dan ook voor andere hersenspinsels, nee, gewoon de verwachtte elf. PSV begon in de volgende opstelling:
Waterreus; Vd Weerden, Ooijer, Nikiforov, Heintze; Lucius, Vogel, V Bommel, Ramzi; De Jong, Kezman.

PSV begon degelijk aan het duel. Geen overhaaste dingen doen, rust, rust en nog eens rust was het credo van de avond. PSV had geen haast en liet Kiev lekker op zich afkomen. De verdediging zat superstrak in elkaar en er leek geen vuiltje aan de lucht. PSV had alles onder controle en dwong Kiev de bal. En zoals we allemaal weten is Kiev helemaal niet zo gelukkig als ze de bal hebben. Het was dan ook niet echt om aan te zien. PSV behield rust en haalde het tempo uit elke aanval. Kiev wilde wel maar combineerde te zwak en te doorzichtig.

Als PSV supporter was het wel eens mooi om te zien. Normaal lopen we te schelden dat het baltempo te laag was, nu kon PSV het uitermate goed gebruiken. Geen haast, alle tijd. PSV kwam voor een gelijkspel, dat was duidelijk. En dat was dan ook helemaal geen schande.

PSV kwam overigens na ongeveer een kwartier in de eerste helft bijzonder goed weg. Nikiforov passte slecht en verslikte zich. Plots stond Kiev vrij voor Waterreus, de bal werd simpel ingeschoten, maar de grens stond reeds met de vlag te zwaaien. Grote opluchting voor alles wat PSV aanhing. De herhaling zou later uitwijzen dat er absoluut geen sprake was van buitenspel. Maar goed, een gelukje op zijn tijd mag best wel eens. We hebben al veel te vaak aan de andere kant van de medaille geplakt gezeten.

PSV hield het op dit ene incident na redelijk goed onder controle en liet Kiev vaak aan de bal. Af en toe was er een uitbraak, maar Kezman en de Jong konden de bal met geen mogelijkheid goed voorin vasthouden. Het ontbrak dan ook aan stootkracht.

Het duurde uiteindelijk tot de 44ste minuut eer het duel opengebroken werd. De vrije trap van van Bommel was op maat, de kopbal van Ooijer bij de tweede paal perfect. In de verre hoek verdween de bal achter de grijpende keeper. Ontlading bij Ooijer, ontlading bij mij. De huisgenoten zullen wel gedacht hebben.

De tweede helft gaf zén beetje hetzelfde beeld aan. PSV haalde het tempo consequent uit het duel en zette Kiev goed vast daar waar het nodig was. PSV speelde buitengewoon goed compact en Kiev kon maar geen opening vinden. De creativiteit ontbrak simpelweg bij de Oosterlingen. Het was Kiev dat verslagen werd met eigen middelen. Via de counter was PSV verruit de gevaarlijkste ploeg. Kezman kreeg een hele goede kopkans op de 0-2, maar hij wachtte te lang. Rommedahl kon van 8 meter vrij op de keeper schieten maar produceerde een slap schotje. Overigens schemerde af en toe zowaar weer een goede voorzet doorheen, ik wil het nu weten, wie heeft hem dat geleerd?

Kiev wilde wel maar kon niet. PSV verdedigde uitstekend en gaf vrijwel geen kans weg. Op het middenveld heerste PSV dat naar hartelust kon counteren via een uitstekend spelende Vogel. Het slotoffensiefje van Kiev bleef uiteindelijk uit en zo kon PSV vrij gemakkelijk de drie punten mee naar huis nemen. Behoedzaam, geconcentreerd en degelijk gespeeld, het is een andere kant van dit PSV, het is geen eigen speelstijl, maar het blijkt dat deze jonge ploeg toch behoorlijk wat ervaring heeft opgedaan vorig jaar.

Het was zeker geen goede wedstrijd, eigenlijk een draak om naar te kijken, zeker voor de neutrale toeschouwer. In de eerste helft wist PSV zich eigenlijk geen kans te creéren, in de tweede helft ging het beter. Neemt niet weg dat de verdediging stond als een huis en de linies goed compact op elkaar speelde. Het tactische plaatje van Gerets klopte dus in ieder geval als een bus. Zoals gezegd blonk Vogel uit, evenals Ramzi die vreselijk balvast speelde. Aan de andere kant werkte Lucius hard maar niet altijd even nuttig. Van der Weerden was zeker in de eerste helft één van de gevaarlijkste mensen van PSV, dat zegt eigenlijk al genoeg.

Verdedigend stonden Nikiforov en Ooijer een berepot te spelen. Compact, geconcentreerd, op het ene slippertje in de eerste helft een vrijwel foutloze wedstrijd. Heintze speelde eveneens goed, niemand kwam hem voorbij, hij is sowieso aan een super goed seizoen bezig, hoe lang kan deze man nog mee!!!??!!

Voorin was het allemaal een stuk minder. Kezman was niet gevaarlijk maar had af en toe behoorlijk goede acties. Een aantal keer veraste hij met een zeer goed steekpassje. De Jong speelde zwak en kwam eigenlijk in het geheel niet in het verhaal voor. Jammer voor hem, maar hij moet nog heel veel leren zo blijkt.

Al met al een aardige wedstrijd, maar bovenal een goed resultaat. Door de verassende winst van Anderlecht op Manchester United is de situatie echter niet zo rooskleurig als verwacht na winst. PSV moet het duel thuis tegen de Belgen winnen, anders is de kans groot dat we de eerste ronde opnieuw niet overleven. Manchester moet nog thuis tegen Kiev, mochten de Engelsen verliezen of gelijkspelen dan is PSV sowieso door. Die kans lijkt echter niet groot. De doemsenariés liggen al klaar. Mocht PSV gelijkspelen en Manchester wint dan eindigen we alledrie met 10 punten maar is PSV op basis van onderlinge resultaten uitgeschakeld. Dan zijn we opnieuw de schlemiel van deze Champions League. Maar we hebben goede hoop, dit keer zal het lukken. De Belgen méeten te pakken zijn. In uitwedstrijden zijn ze bijzonder kwetsbaar heeft deze Champions League uitgewezen, de negen punten werden allemaal thuis behaald, dat geeft al moed. Maaé.. zou het niet fantastisch zijn als Manchester puntjes laat liggen in zijn laatste wedstrijd, dan zijn zowel Anderlecht als PSV door, lang leve de Euroleague!!!!!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. mariekepsv (6 pts.)
2. Reemdacoolest (6 pts.)
3. Peeters (6 pts.)
4. jde_kok (5 pts.)
5. Huulerd (5 pts.)
6. pollie (5 pts.)
7. SKERLA (5 pts.)
8. Dirk (5 pts.)
9. extralars (5 pts.)
10. stier (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.