FC Twente: Boschker, Hulshoff (Rahim '44), Ten Hag, Karnebeek, Pique, Van der Laan, Van der Paar (El Brazi '46), Van der Leegte, De Witte (Cairo '58), Houwing, Vennegoor of Hesselink
PSV: Waterreus, Ooijer, Hofland, Nikiforov, Heintze, Rommedahl, v.Bommel, Vogel (Van der Doelen '78), Ramzi (Kezman '68), De Jong (Lucius '80), Kolkka

Belangrijke overwinning PSV

(Door: RvN)

PSV won zaterdagavond in 'De Hel van Enschede' betrekkelijk eenvoudig met 0-2 van FC Twente. Voor PSV scoorden de beide flankspelers Ramzi en Kolkka de treffers.

Eric Gerets begon met de volgende 11 aan de wedstrijd:
Waterreus, Ooijer, Hofland, Nikiforov, Heintze, Rommedahl, v.Bommel, Vogel, Ramzi, De Jong, Kolkka. Mateja Kezman kreeg rust en startte vanaf de bank.

De openingsfase van de wedstrijd was volledig voor PSV. FC Twente gaf de PSV-ers opvallend veel tijd om te combineren. Dat resulteerde in de eerste minuten al in een aantal mogelijkheden voor PSV o.a. via Rommedahl en Van Bommel.

Na 11 minuten kwam PSV dan ook al op voorsprong. Boschker onderschepte een bal van John de Jong, de Marokkaan Ramzi verzilverde vervolgens de rebound door de bal in een leeg doel te schuiven.

Halverwege de eerste helft neemt PSV gas terug en komt FC Twente beter in de wedstrijd. De Tukkers kregen naarmate het einde van de eerste helft naderde meer balbezit, maar konden nauwelijks uitgespeelde mogelijkheden creeren. De verdediging van PSV speelde scherp en geconcentreerd. PSV mocht dan ook gaan rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

Eric Gerets zag in de rust geen reden tot wijzigingen. Gerets zou achteraf gelijkkrijgen, want het bleef PSV voor de wind gaan. PSV kwam maar weinig in de problemen, het verzuimde alleen om de voorsprong verder uit te bouwen. Daardoor bleef het lange tijd spannend in Enschede. Zo'n 25 minuten voor tijd viel de beslissing. Kolkka ging diep en schoot de bal van links in de verre hoek, 0-2.

In de slotfase kon het zelfs nog 0-3 worden. Een kopbal van Lucius belandde echter op de paal. Datzelfde was overigens eerder ook al gebeurt aan de kant van PSV.

Mateja Kezman, rondom wie de laatste weken veel gebeurt is, deed ook vandaag weer van zich horen. De aanvaller viel 20 minuten voor tijd in, kreeg een gele kaart voor hands, en was betrokken bij een incidentje met El Brazi die zich prompt liet vallen.

PSV won de wedstrijd uiteindelijk simpel met 0-2. Geen moment was die overwinning voor de Eindhovenaren in gevaar gekomen. Gezien het drukke programma en de vermoeidheid zal de goede zege uitstekend uitkomen voor het moraal van de ploeg.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.