PSV: Waterreus, Ooijer (Faber '66), Dirkx, Nikiforov, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Vogel (Lucius '78), Kolkka (Van der Doelen '85), Kezman, Bruggink
PAOK Saloniki: Tohouroglu, Bormpokis (Kafes '33), Udeze, Amponsah, Koulakiotis, Venetidis, Bratic, Camps, Konstantinidis, Nalitzis(Koskaridis '78), Okkas (Georgiadis '46)

Makkelijke overwinning PSV in UEFA Cup

(Door: RvN)

PSV heeft vanavond in de heenwedstrijd voor de 3e ronde van de UEFA Cup makkelijk gewonnen van PAOK Saloniki. Door de 3-0 zege in het Philips Stadion heeft PSV voor zichzelf een prachtige uitgangssituatie gecreerd om over twee weken de volgende ronde te bereiken.

Eric Gerets begon gezien de voorbereiding en afwezigen met weinig verrassingen aan de wedstrijd. De 11 van Gerets: Waterreus, Ooijer, Dirkx, Nikiforov, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Kolkka, Kezman, Bruggink. Jurgen Dirkx kreeg de voorkeur boven Faber in het centrum van de verdediging.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. Elke keer dat PSV aanzette sneed het door de verdediging van de Grieken. Nadat Rommedahl na 3 minuten al een uitstekende kans miste, was het na 5 minuten Bruggink die de 1-0 aantekende. Op een voorzet van Kolkka uit actie vanaf links kon Bruggink net vanachter de 16 meterlijn met een gedrukt schot binnenschieten. PSV ging door en kwam al na een kwartier op 2-0. Een voorzet van rechts van Rommedahl werd door Kezman hoog in het doel gewerkt, onhoudbaar voor de Griekse keeper.

In de 25ste minuut kreeg Kofi Amponsah een gele kaart door een zeer harde overtreding van achteren op Kezman. De verdediger zal er bij de return niet bij zijn vanwege een automatische schorsing. Naarmate de eerste helft naderde ging PSV weer meer druk naar voren zetten. Dat resulteerde in een reeks kansen. De mooiste was wel een prachtige vrije trap van Bruggink die op de lat afketste.

De laatste kans van de eerste helft werd door PSV wel benut. Mark van Bommel werd diepgestuurd. De middenvelder legde de bal op de rand van het strafschopgebied opzij naar Mateja Kezman. De Joegoslaaf scoorde zijn tweede goal van de wedstrijd, 3-0.

Over de tweede helft valt veel minder te vertellen dan over de eerste. PSV liet veel minder zien van het flitsende spel uit de eerste helft. De Eindhovense ploeg liet PAOK wat meer komen en nam zelf gas terug. PSV kon in de tweede helft weinig aanspraak meer maken op een vierde goal. De verdediging gaf echter ook nauwelijks iets weg, waardoor de wedstrijd in een duidelijke en veilige 3-0 eindstand eindigde.

Met de 3-0 kan PSV met vertrouwen tegemoet zien naar de terugwedstrijd in Griekenland. Normaal gesproken wordt altijd bevreesd uitgezien naar een avondje in Griekenland. Gezien de vorige wedstrijd van PAOK (3-0 tegen Udinese) niet helemaal onterecht. PSV hoeft echter geen enkele angst te hebben. Het kwaliteitsverschil tussen de Nederlandse kampioen en de Griekse nummer 9 van dit seizoen is simpelweg te groot om een geconcentreerd PSV in verlegenheid te brengen.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.