Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-NAC 2-1 (1-0)

Scoreverloop:
1-0 Penders ('22, eigen doelpunt)
2-0 Kezman ('80)
2-1 Penders ('81)

Arbiter: Jol
Toeschouwers: 29.000

Geel: Hofland (PSV), Schenning, Van As (NAC)

Opstelling:
PSV: Waterreus, Ooijer, Hofland, Nikiforov Heintze, Ramzi (Rommedahl '46), Van Bommel, Vogel, Kolkka, Bruggink (De Jong '82), Kezman
NAC: Babos, Feher, Penders, Van As, Gudelj, Schenning (Simons '59), Schreuder, Doomernik, Stewart, Sergio (Versteeg/89), Engelaar (Cristiano 78)

Wie is jouw Man of te Match?
Stem op het PSV Bulletin Board, klik hier

PSV moeizaam naar zege

'PSV kan thuis maar niet overtuigen'

(Door: Niels v/d Laan)

PSV-NAC was zo'n wedstrijd die het eigenlijk helemaal niet waard is om te gaan kijken. Zo slap, zo slecht. Het leek wel zomeravondvoetbal. PSV leek geen moment van plan zich in te spannen en verzakte in de eeuwige tikjes breed die we inmiddels wel van ze kennen. Geen snelheid, geen diepgang. Op je dooie gemakje, dat zullen ze gedacht hebben. PSV maakte er eigenlijk een potje van zondag, geen pass kwam aan, geen actie lukte. Niks van dit alles. Gelukkig was NAC nog een stuk matiger.

PSV startte met de volgende elf:
Waterreus, Ooijer, Hofland, Nikiforov, Heintze;
Ramzi, Vogel, v Bommel, Kolkka; Kezman, Bruggink.

Verassend was de stek voor Hofland, hij leek voor aanvang geblesseerd, maar kon op het laatste moment toch gewoon mee doen aan de wedstrijd. Met Hofland hebben we ook gelijk de degelijkheid van PSV genoemd. In 13 wedstrijden kreeg PSV pas 9 doelpunten om de oren, onderandere een verdienste van Hofland die aan een ijzersterk seizoen bezig is. Maar gelijk met de kracht komen we ook bij de zwakte van PSV. Voorin wil het maar niet lukken. Inmiddels zijn Bruggink en Kezman een beetje los en pikken ze hun goaltjes mee, maar echt overtuigend is het aanvals spel van PSV zeker nog niet. Dit beeld van de competitie bleef helaas ook in de wedstrijd tegen NAC overreind.

PSV gaf vrijwel niks weg, maar creéerde zelf ook bijzonder weinig. Wat restte was een wedstrijd waarin PSV het spel domineerde. NAC alles toe liet tot 30 meter voor de goal, maar daarna vrij solide ingreep. Lekker met de reet in de goal hield NAC eigenlijk 90 minuten lang kinderlijk eenvoudig stand. PSV tikte en tikte maar bereikte zeer weinig.

Misschien was het de vroege voorsprong, misschien was het de wedstrijd tegen PAOK die nog in de benen zat, ik weet het niet, maar PSV leunde achterover als zat het in een pluche leunstoel. PSV weet zich geen raad met een vroege eerste treffer. Als PSV in het eerste kwartier scoort dan is het gelijk over en sluiten. Dan gooit PSV de boel dicht en gelooft het het verder wel. Hoe vervelend de vroege tegengoals ook zijn die PSV, vooral in de Champions Legue, incasseert, meestal zorgde dat wel voor een frisse fanatieke instelling. Het lijkt alsof de Eindhovenaren dat nodig hebben om goed te voetballen. Een beetje omgekeerde wereld is dat natuurlijk wel.

PSV scoorde zoals gezegd vroeg in het duel met NAC. Het was Kezman, die de gehele wedstrijd heel hard werkte, die alleen aan de linkerkant door kwam. Er stond echter niemand voor de goal en de hoek was vrijwel onmogelijk om zelf te schieten. Waartoe hij vervolgens besloot is niemand duidelijk, maar de bal ging via het been van Penders over de doellijn. Of hij het zo bedoeld had, omdat hij verder nergens heil in zag, of dat het een mislukt schot was, we zullen het nooit weten, wat wel duidelijk was was de stand. 1-0 voor PSV.

Na de 1-0 geloofde men het wel. NAC verliet de verdedigende stellingen geen moment en PSV probeerde wel wat, maar het was met zo weinig vernuft dat de wedstrijd volledig leek dood te bloeden. De supporters moesten het doen met twee gevaarlijke kopballen van Ramzi en Kolkka die beide geen doel troffen. Meer was er niet te beleven. PSV speelde slap en fantasieloos. Nikiforov onderscheidde zich door consequent, door middel van een strakke pass, in de vrije ruimte te spelen, helaas voor hem was die ruimte ook letterlijk helemaal vrij, geen PSV'er in de buurt. Ook Van Bommel wist instinctief keer op keer de vrije man te vinden, helaas voor hem speelde deze man bij NAC.

Er was dus weinig te beleven in het Philips Stadion. Na de rust verving Rommedahl Ramzi. De Marrokaan zal nog moe geweest zijn van zijn reis rond de wereld, want hij verloor keer op keer de bal. Rommedahl deed het wat dat betreft een stuk beter.

Rommedahl wordt inmiddels met de nodige scepsis ontvangen bij het publiek. Hij verklaarde overal waar hij kon dat zijn geduld op was en dat hij in de basis wilde spelen, helaas blijven die woorden niet gestaafd met prestaties. Want helaas voor hem maakt Gerets niet de opstelling op basis van je prestaties in interlands.

Rommedahl werd keer op keer uitgefloten als zijn pass niet aankwam of zijn actie mislukte, maar hij was een stuk gevaarlijker dan de gemiddelde PSV'er. OK, zijn passing was nog zwak, en zijn afwerking dramatisch, maar hij verscheen door zijn eigen actie wel tot drie maal toe vrij voor de keeper. Dat is natuurlijk ook een gave. Helaas neemt zijn afwerkingspercentage Machlas vormen aan.

Al met al was er ook in de tweede helft weinig te beleven. PSV kreeg wat kansjes, maar echt spannend werd het nooit. Dat Kezman zo'n tien minuten voor tijd de 2-0 liet aantekenen leek enkel belangrijk voor de statistieken, want ook met de 1-0 stand leek de wedstrijd al beslist. Kezman scoorde na een doelpoging van van Bommel. Babos had de bal niet klemvast en Kezman was attent in de rebound. Het was opnieuw een simpele intikker, maar hij stond wel weer prima op de goede plaats. Daarnaast wist hij aan het begin van het seizoen ook de meest simpele intikkers te missen.

De laatste tien minuten waren met afstand het interessants van de hele wedstrijd. NAC maakte wonder boven wonder zelfs nog een treffer. Het was opnieuw Penders, nu wel in het goede doel, die scoorde. Na een mooie voorzet kon hij inkoppen.

Na de aansluitingstreffer leek PSV nog even op de koffie te moeten komen. NAC probeerde nog te zoeken naar de gelijkmaker maar was niet doeltreffend genoeg. De chaos was compleet. Iedereen liep buiten zijn positie, het leek even op pupillen kluitjesvoetbal. Er ontstond echter wel veel ruimte en de beste kansen waren nog voor PSV. Het was echter opnieuw Rommedahl die zijn vizier niet op scherp had staan.

Al met al een bijzonder zwakke wedstrijd, maar de punten zijn binnen. Laten we nu vooral niet te veeleisend zijn en blij zijn met deze punten. Beste man van het veld was Kezman die als enige keihard aan het werk was. Hij was gevaarlijk en doeltreffend en veroverde bovendien behoorlijk wat ballen. Kortom, de Joegoslaaf lijkt langzaam maar zeker in vorm te komen. Iets wat we goed kunnen gebruiken voor de resterende wedstrijden tot de winterstop

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Adriaanse stinkt erg (7 pts.)
2. Adriaanse stinkt erg (7 pts.)
3. PZ (5 pts.)
4. hofland (5 pts.)
5. grasmat (5 pts.)
6. Kezman (5 pts.)
7. PVG (5 pts.)
8. van Nistelgoal (5 pts.)
9. Niels (4 pts.)
10. Philip (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.