Roda JC: Kalac, Sonkaya, Vrede, Tomasic, Van Haaren, Lawal, Van Dessel, Van der Luer, Nygaard (Soetaers '50-Luijpers '76), Zafarin, Anastasiou
PSV: Waterreus, Ooijer, Faber, Nikiforov, Heintze, Rommedahl (De Jong '65), Van Bommel, Vogel Lucius '71), Kolkka, Kezman, Ramzi (Van der Doelen '81)

PSV wint opnieuw moeilijke uitwedstrijd

(Door: RvW)

PSV heeft vanavond de voor PSV altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Roda JC met 1-2 gewonnen. Mateja Kezman was opnieuw de grote man met twee goals. PSV kwam daardoor weer terug op de tweede plaats en blijft daardoor druk zetten op de nummer 1 Feyenoord.

Eric Gerets begon met de volgende 11 in de basis: Waterreus, Ooijer, Faber, Nikiforov, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Kolkka, Kezman, Ramzi. Ramzi verving Bruggink, Faber verving Hofland. Beiden waren afwezig wegens een schorsing en zullen er tegen PAOK wel bij zijn.

De wedstrijd was al vanaf het begin spannend, mede door het slechte weer dat het veld onbetrouwbaar maar het daardoor wel spectaculair maakte. In de eerste 10 minuten kreeg PSV direct goede kansen via Van Bommel, Ramzi en Kezman. Na die goede openingsfase die PSV niet wist te verzilveren, kwam Roda jC langzaam terug in de wedstrijd. Dat resulteerde uiteindelijk op het einde van de eerste helft in een grote kans voor de Griek Anastasiou. De aanvaller, afkomstig van Anderlecht, profiteerde goed van onoplettendheid tussen Ooijer en Faber en schoot de bal op de lat. Daardoor bleeg het 0-0 bij rust.

De tweede helft was kwalitatief niet bijzonder. naarmate het einde naderde vergoedde de oplopende spanning echter heel veel. Het duurde overgens heel lang voordat de wedstrijd werd opengebroken.

Eric Gerets had daar rechtstreeks invloed op door Rommedahl te wisselen voor De Jong. Ramzi verhuisde daardoor naar rechts en zorgde daar direct voor onrust. Pas in de 69ste minuut kwam PSV op voorsrpong. Kezman draaide weg bij Vrede en zorgde simpel voor de 0-1 voorsprong. Nadat diezelfde Kezman 10 minuten later vergat om een rebound na een schot van Kolkka binnen te werken, was het diezelfde Joegoslaaf die in de 80ste minuut alleen op doelman Kalac van Roda JC af kon gaan. De spits passeerde de keeper uitstekend en kon de bal vervolgens simpel in een leeg doel tikken.

De tweede goal betekende de 7e in 3 duels voor Kezman. Nadat zijn vriendin in Nederland is gevestigd lijkt de Joegoslaaf helemaal los te komen. Met 10 goals is hij inmiddels behoorlijk geklommen op de ranglijst van topscorers.

Eén minuut na de tweede goal van PSV kwam Roda JC weer terug in de wedstrijd. Zafarin mocht van afstand uithalen en liet Ronald Waterreus kansloos. Roda JC ging vervolgens alle ballen hoog in het strafschopgebied pompen in de hoop de gelijkmaker te forceren. Hoewel de spanning hoog opliep in Limburg konden de PSV verdedigers het hoofd redelijk koel houden, waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch verdiend op 1-2 eindigde.

De selectie van PSV kan nu enige rust nemen alvorens zich te gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen PAOK van komende donderdag.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.