Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAZ-PSV 0-5 (0-3)

Scoreverloop:
0-1 Kezman ('8)
0-2 Ooijer ('21)
0-3 Van Bommel ('40)
0-4 Kezman ('54)
0-5 Kolkka ('68)

Arbiter: Temmink
Toeschouwers: 7.940

Geel: Van Galen

Opstellingen:
AZ: Timmer, Lee, Wijker, El Hadrioui, Buskermolen (Dibi '30), Mans, Opdam, Van Galen, Boussatta, Nelisse, Bosman (Perez '70)
PSV: Waterreus, Ooijer, Dirkx, Nikiforov, Hofland, Vogel (Van der Doelen '58), Van Bommel, Rommedahl, De Jong, Kezman (Claudio ' 76), Kolkka

PSV overklast AZ

Simpele zege brengt PSV dichter bij de kop

(Door: Niels v/d Laan)

Voetbal blijft toch vaak een moeilijk doorgrondbaar spelletje. Tegen RKC kon PSV geen vuist maken, speelde één helft dramatisch en verloor twee kostbare punten. Tegen het hoger ingeschaalde AZ een paar dagen later exceleerde PSV, leit het de Alkmaarders alle hoeken van de Hout zien en won het via een eclatante zege met 5-0. Bizar, maar waar. PSV leek de afgelopen weken te snakken naar de winterstop. Iedereen leek opgebrand, geen inzet, geen puf en al helemaal geen vloeiende combinaties. De krappe zeges konden, voorafgaangd aan het duel tegen RKC, de slapheid nog wel verbloemen, maar het was wachten totdat PSV echt punten zou verspelen. Tegen AZ was hier echter niks meer van te merken. PSV speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen, combineerde naar hartelust en won dik verdiend met 5-0. Raar, maar waar.

Het was feest voor de meegereisde supporters in de Alkmaarderhout. De verplichte combi kon de supportersschare niet drukken en dus vulde de PSV'ers alle aanwezige uitplaatsen in het gammele Alkmaarderhout stadion dat al dramatisch lang aan vervanging lijkt toe te zijn. Zeker genomineerd voor slechtste stadion van de Eredvisie. Vooral het hek dat het uitvak scheidt van de jeugdtribune (grappig genoeg het luidruchtigste deel van de AZ aanhang) is dramatisch. Ze kunnen het net zo goed dichttimmeren want je ziet geen ene sode**** door.

Maar goed, ook het stadion kon de pret niet drukken. Het gevoel was goed en de schrijver van het verslag was eindelijk weer eens op tijd in het stadion. Een verademing.

PSV startte met de volgende elf spelers:
Waterreus, Ooijer, Dirkx, Nikiforov, Hofland;
Rommedahl, Vogel, van Bommel, Kolkka; Kezman, De Jong.

Ramzi was na zijn zwakke prestatie tegen RKC uit de basis gelaten. Dat hij zich strikt aan de Rammadan houdt waardeer ik, maar eigenlijk is het een rare situatie. Hij prestereert ver onder de maat wegens een gebrek aan eten terwijl hij wel proffesional is. In principe heb ik mijn bedenkingen er enigzins bij. Maar goed, nogmaals, respect voor zijn overtuiging heb ik echt wel. De Jong was zijn vervanger. Zoals verwacht kreeg Heintze rust. Hofland schoof door en Dirkx verving Kevin in het centrum van de verdediging.

PSV begon zeer sterk aan het duel. Scherp en vooral heel erg gretig. Elke bal wilde PSV zo snel mogelijk in bezit krijgen, iedereen vocht voor elk sprietje. AZ zette daar weinig tegenover en hield open huis. Al na 8 minuten was het raak. Een goede actie van Kolkka op links bracht de bal bij Kezman die enkel nog moest afrekenen met Wijker. Zijn schot had een hele vreemde curve, misschien zo bedoeld, misschien nog aangeraakt door Wijker, maar de bal zeilde tergend langzaam over doelman Timmer heen.

Na de 1-0 ging PSV vol door. AZ had geen kans, verdedigend had PSV het super goed op orde. Voorin ontbrak het soms aan scherpte. Rommedahl speelde erg goed en wist zichzelf tot twee maal toe vrij te krijgen. De afwerking geeft echter nog steeds ruimte tot enige verbetering. Dennis schiet nog te lukraak op de keeper af. Zijn schoten werden dan ook allemaal gepakt door Timmer.

Mooiste actie van de eerste twintig minuten kwam op naam van Hofland. Op het randje van het strafschopgebied kapte hij zijn directe tegenstander uit om vervolgens met rechts!(zijn chocolade been) een schitterend schot over Timmer te laten zeilen. De bal kwam echter via de vingertoppen van de doelman op de lat.

Het was slechts een voorbode van wat nog komen ging. Na 20 minuten was het dan alsnog raak. Via een corner kwam de bal uit de kluts zomaar voor de voeten van Ooijer die met een simpel schuivertje vanaf twee meter de bal achter de grabbelende Timmer werkte. 2-0 wedstrijd gespeeld.

AZ was vleugellam. De doorgaans sterke spits Nelisse kon geen vuist maken en werd door zijn teamgenoten voor geen meter ondersteund. PSV daarentegen viel naar hartelust aan. Dan was het Romemdahl, dan was het Kolkka, maar ook Kezman zorge voor veel dreiging in de Alkmaarse verdediging. De Joegoslaaf lijkt zich, gesteund door de fanatieke aanhang, lekker op zijn gemak te voelen en begint steeds beter te voetballen.

De 3-0 was de mooiste van de wedstrijd. Het was van Bommel die aan de rechterkant de bal vrij had voor een schot. Hij haalde niet vol uit maar met de binnenkant voet lobte hij de bal over Timmer heen. Wonderschoon, zijn eerste treffer van het seizoen. Het deed denken aan Luc, souplesse en techniek gekoppeld aan intelligentie. Prachtig!

PSV ging met een 3-0 stand rusten en had de buit al lang en breed binnen. De resterende 45 minuten waren dan ook een formaliteit. Gerets wisselde wat spelers. Vogel kreeg rust, evenals Kezman later in de tweede helft. Claudio en van de Doelen kwamen het koppel vervangen.

Niet voordat de Joegoslaaf overigens de stand op 4-0 had gebracht. Een schitterend uitgevoerde combinatie via van Bommel en De Jong bracht de bal uiteindelijk bij Kezman die zijn voet alleen nog maar tegen de bal hoefde te plaatsen. Vooral de pass van De Jong was knap. Tussen twee man in wist hij hem op maat bij de vrij staande Kezman te brengen.

AZ zette er in het geheel niks tegenover en het was PSV dat de klok sloeg. Als de Eindhovenaren het vizier wat scherper hadden gehad dan was de stand waarschijnlijk nog veel groter uitgevallen, het deerde uiteindelijk niemand.

Het werd uiteindelijk nog 5-0. Het was Rommedahl die voor de zoveelste keer weg kon lopen bij zijn directe tegenstander. De pass was op maat, het schot van de inkomende Kolkka snoeihard en geplaatst in de kruising. 5-0, grootste overwinning van het seizoen!

De grootste vreugde van de tweede helft was echter het bericht uit Groningen. Concurrent Feyenoord verloor daar met 1-0 van de plaatstelijke FC en derhalve is het gat nog maar 3 punten. Mooi nieuws, PSV doet hele goede zaken.

Uiteindelijk speelde PSV dus een bijzonder goede wedstrijd. Vrijwel iedereen leek in vorm en er was dan ook niemand aan te wijzen die verzaakte. De Jong speelde zijn beste wedstrijd in het shirt van PSV. Het was allemaal nog lang niet optimaal, maar hij liet bij vlagen hele goede dingen zien. Ook Rommedahl speelde opnieuw zeer sterk. Vervelend hoe sommige PSV'ers hem vakkundig de grond in schreeuwen als hij weer eens een bal vergeet of een pass slecht verstuurd. Ik wil eigenlijk eens een lans breken voor onze snelle Deen. Rommedahl kan namelijk een wedstrijd voor je beslissen. Hij wordt nog elke dag beter en het mooie is dat je het nog ziet ook. Inmiddels weet hij voor zichzelf kans op kans te creéren en het lijkt slechts een kwestie van tijd eer die ballen er ook daadwerkelijk invliegen. Met zijn snelheid beschikt PSV over een moordwapen dat als het vakkundig wordt uitgespeeld voor iedere tegenstander dodelijk zal zijn.

Veel supporters zien echter nog te veel zijn fouten. De slechte passes, de zwakke schoten. Allemaal waar, ook tegen AZ verprutste hij veel, maar hij creéerde het merendeel wel zelf. Daarnaast moeten we het nadeel van zijn snelheid in de actie niet onderschatten. Als je zo snel bent is het niet gek als de bal eens vergeten wordt, de bal is namelijk helemaal niet gewend zo snel te gaan. En als je op volle snelheid bent is het ook moeilijk om nog een vuurpijl van een schot af te leveren. Kortom, elk voordeel heeft zijn nadeel, maar als we het eens van een afstandje objectief proberen te bekijken zien we dat de Deen de afgelopen weken behoorlijk gegroeid is door zijn prestaties in het Deense elftal. Hij is explosiever, gevaarlijker en zijn passes komen langzaam maar zeker daar waar ze moeten komen. Uiteindelijk komt het op details aan. En dat beinvloed de mening van menig PSV supporter. Is het glas half vol of half leeg. Het is maar van welke kant je de situatie bekijkt!

Concluderend zette PSV een hele grote stap in de goede richting. We lopen drie punten in op Feyenoord en dat is zeker belangrijk. Het spel vertoont een stijgende lijn en als we donderdag winnen van Fortuna kunnen we met een gerust hart de winterstop in gaan. Dit PSV kan de resterende tijd alleen nog maar beter worden en alles wijst er op dat dit ook zal gebeuren. Een eventuele herfstkampioenstitel zit er overigens na dit weekend weer in. Mocht Feyenoord woensdag verliezen van Vitesse en PSV winnen van Fortuna dan gaat PSV als koploper de winter door. Maar misschien moeten we niet al te hard van stapel lopen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. PSV4life (5 pts.)
2. Bas (4 pts.)
3. Marcelinho (4 pts.)
4. Astenaar (4 pts.)
5. maarten de kroon (4 pts.)
6. KOLKKA (4 pts.)
7. SKERLA (4 pts.)
8. Bob Peeters (4 pts.)
9. frank,heuvels (4 pts.)
10. tasja (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.