Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Fortuna Sittard 1-1 (1-0)

Scoreverloop:

1 - 0 Kezman (44)
1 - 1 v.Halst (90)

Scheidsrechter: Van Egmond

Toeschouwers: 31.000

Geel: v.Bommel (PSV), v.Barneveld (Fortuna Sittard), Krijgsman (Fortuna Sittard)

Opstellingen:

PSV:

Waterreus, Ooijer, Nikiforov, Dirkx (Claudio/33), Hofland, Rommedahl, v.Bommel, Vogel, Kolkka (Ramzi/65), Kezman, De Jong.

Fortuna Sittard:

Hesp, Pfennings, Volmer, Roest, Hermans, v.Barneveld, v.Halst, Haeldermans, Landerl (Krijgsman/46), Hamming, Gerritsen (Averdijk/59).

PSV besteelt zichzelf(Door: Niels van der Laan)

PSV heeft het weer eens aan zichzelf te danken dat er twee kostbare punten werden verspeeld. Tegen de zwaktste broeder van de competitie kon zelfs thuis niet gewonnen worden. Een dieptepunt van het huidige competitie seizoen. Fortuna liet vakkundig zien daadwerkelijk te beschikken over de slechtste selectie van het huidige seizoen, maar PSV was zo coulant dat het de Limburgers maar een puntje schonk. Keer op keer weigerde PSV'ers de bal in het doel te schieten. Alsof ze het onsportief vonden.

In de 30ste seconde van het duel had Kolkka al moeten scoren, maar hij verzuimde het. Daarna volgde de kansen zich in rap tempo op, maar achtereenvolgens De Jong en Kezman konden het net niet vinden. De Jong zelfs voor open doel.

Fortuna had in de beginfase nog een paar zeer goede mogelijkheden, Waterreus was zeer goed op zijn post en voorkwam tot tweemaal toe een treffer. Verder had Fortuna overigens weinig in te brengen. De Limburgers hielden zich zeer terecht bij het verdedigende werk en lieten aanvallend niks, maar dan ook niks noemenswaardigs zien.

PSV speelde zwak, kreeg legio kansen maar benutte ze geen van alle. De combinaties werden veel te ver doorgevoerd en zodoende konden de Limburgers telkens wel ergens een been tussenwerken.

Vlak voor rust scoorde PSV de verdiende openingstreffer. Het was Claudio (al snel in het veld gekomen voor Dirkx) die eindelijk eens durfde te schieten, Hesp had het er moeilijk mee, maar uit de rebound kon Kezman scoren.

De tweede helft gaf ongeveer hetzelfde beeld. Fortuna kon niks, PSV was veel te slap en coulant. Kans op kans werd verprutst en uiteindelijk kreeg het de kous op de sok, de deksel op de neus. Waterreus wilde een terugspeelbal wegwerken maar gleed uit over de abominabel slechte grasmat. Ternauwernood kon hij met zijn hand een goal voorkomen. Van Egmond zag hier een opgepakte terugspeelbal in en gaf een indirecte vrije trap. Die werd vervolgens tot overmaat van ramp snoeihard ingeschoten. Ex-ajacied Van Halst mocht voor de treffer tekenen.

En zo gaat PSV meet een zuur gevoel de winterstop in. Mag het eens gaan nadenken over de slappe instelling en de trage balcirculatie. Mocht PSV, vooral zijn thuiswedstrijden, na de winterstop niet verbeteren, dan is prolongatie van de titel een utopie.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. PSV-Miep (3 pts.)
2. ONS MAM (3 pts.)
3. grasmat (3 pts.)
4. Canada (3 pts.)
5. modewit (2 pts.)
6. FORZA (2 pts.)
7. SKERLA (2 pts.)
8. Marco (2 pts.)
9. PZ (2 pts.)
10. women5and10 (2 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.