Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-RBC 6-0 (3-0)

Scoreverloop:
'10 Kezman 1-0
'19 Kezman 2-0
'44 Cas 3-0 (eigen goal)
'47 Kezman 4-0
'68 Bruggink 5-0 (penalty)
'90 Bruggink 6-0

Scheidsrechter: Sterk
Toeschouwers: 26.500

Opstellingen:
PSV: Waterreus, Ooijer, Nikiforov ('75 Faber), Hofland, Heintze ('67 Bouma), Rommedahl, Vogel, De Jong ('70 Van der Doelen), Kolkka, Bruggink en Kezman
RBC: Moens, Cas, Keller, Veldman, Bakboord, Douglas ('46 Heerkens), Schops ('83 Brunswijk), Hertog, Cales, Blinker ('85 Kooistra) en Vos

PSV swingt eindelijk in eigen huis

Simpele zege PSV op Rosendaalse Boys Combinatie

(Door: Niels v/d Laan)

Eindelijk was het dan zo ver. PSV vermaakte het aanwezige publiek in het Philips Stadion. Het eerste deel van het seizoen bracht PSV onbehoorlijk veel puntverlies, zeker in thuiswedstrijden. De laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Fortuna Sittard, stond menig supporter nog vers in het geheugen. In de laatste seconden van het duel verspeelde PSV de voorsprong en de punten. Zonde..

Tegen FC Den Bosch, afgelopen woensdag, maakte PSV al een klein beginnetje. De 4-1 betekende gelijk de hoogst gehaalde score in thuiswedstrijden dit seizoen. Tegen RBC afgelopen zaterdag was het dan echt feest.

PSV was deze winter naar Gran Canaria afgereisd. Lekker weer, mooie velden. De perfecte situatie om je eens goed voor te bereiden op het resterende deel van het seizoen. De oefenwedstrijden werden allemaal verloren, maar ach, wat betekenen oefenwedstrijden nou helemaal? Feyenoord verliest ook met 0-4 van FC Hamburger uit het riool van de Duitse onderliga. Kortom, geen man overboord.

PSV heeft een super easy begin van de tweede competitiehelft. Daar waar het vorig seizoen gelijk aan de bak moest mag het nu lekker een paar weekjes sparren tegen de mindere goden uit het vaderlandse voetbal. Woensdag Den Bosch, zaterdag RBC, komende woensdag weer Groningen thuis en dan komend weekend uit naar Sparta. Niet echt tegenstanders waarvoor we in onze broeken poepen.

RBC was dan ook een heerlijke tegenstander om eens aan crowd pleasing te gaan doen. En dus geschiedde.
PSV startte met de volgende elf:
Waterreus; Ooijer, Hofland, Nikiforov, Heintze;
Rommedahl, Vogel, van Bommel, Kolkka; Kezman, Bruggink

PSV starte fel en gedreven. Met snel combinatievoetbal werd RBC vanaf de aftrap in de verdedigende stellingen gedreven. Geen moment kwamen de Rosendaalse Boys in hun spel, ookal streden ze nog zo passievol, het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk bestaat RBC, met alle respect, niet uit meer dan totodivisie spelers aangevuld met uigerangeerde eredivisie vedettes zoals Vos en Blinker.

Het was dan ook wachten op de goal. Hij viel uiteindelijk in de 10e minuut. Het was een hoge voorzet die enkel nog lukraak gekopt kon worden door Kezman. De bal kreeg echter een zodanige boog dat hij onhoudbaar voor Moens alsnog in de verre hoek verdween. Of de Joegoslaaf het zo bedoeld had laat ik in het midden, de bal telde en uiteindelijk was het toch een mooi staaltje vakwerk.

PSV verslapte geen moment en streed door op de verdedigende stellingen van RBC. Het duurde dan ook niet lang of de tweede goal lag achter de debuterende Moens. Het was Rommedahl die een schitterende actie maakte en zijn directe tegenstander op pure snelheid aftroefde. Zijn voorzet was iets te hard, maar Kezman kreeg hem nog net onder controle om hem in het doel te tikken.

Na de 2-0 verslapte PSV enigszins. Het gaspedaal werd eventjes losgelaten en de adem even hervonden. RBC kwam er echter met geen mogelijkheid aan te pas. Het was haast aandoenlijk om de sterretjes te zien ploegen en zuigen.

Uiteindelijk werd het vlak voor rust alsnog 3-0. Het was een schitterende lob van Bruggink over Moens heen. Na de geweldige goal tegen Den Bosch lijkt hij de lobsmaak te pakken te hebben. Maar de bal eindigde roemloos op de paal. De meegekomen verdediger Cas vond de actie echter zo mooi dat hij besloot deze alsnog met een doelpunt te belonen. Via een onbegrijpelijk hakje scoorde hij in eigen doel. Nergens voor nodig, domdomdom! Wel grappig overigens, maar goed, dat terzijde. Hij zal niet best slapen vannacht vrees ik.

Het was knap van PSV dat ze zo fel bleven doorstrijden op de langzaam vermoeider rakende RBC'ers.

Vlak na de rust was het opnieuw raak. Opnieuw was het een combi Kezman-Rommedahl. Rommedahl ging opnieuw bijzonder goed door aan de rechterkant. Zijn voorzet was op maat, Kezman wist precies waar hij moest staan, kwam voor de grijpende Moens en kopte de bal simpel in de korte hoek in. De 4e goal van de combi Kezman-Rommedahl. Phoe... da's niet niks. Misschien dat we die gasten maar samen op de kamer laten slapen. Opnieuw speelden beide overigens een uitstekende wedstrijd!!

De 5-0 was een simpele goal voor Bruggink. Na een valpartij van Kezman nadat hij aan zijn shirtje was getrokken in de 16 mocht Bruggink aanleggen voor de strafschop. Hij faalde niet.

Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het alsnog 6-0 en was de vernedering compleet. De helft van de bezoekers was al naar huis en moest de laatste goal wegens eigen schuld missen. Daarom wel leuk dat hij zo laat viel. Moet je maar niet zo slap zijn om vroegtijdig het stadion te verlaten.
Het was uiteindelijk een harde schuiver van buiten de zestien, loepzuiver in de verre hoek door Bruggink, die voor de meer dan verdiende 6-0 zorgde. Het deed oude tijden herleven......

Al met al een zeer goede prestatie van PSV. Ookal was de tegenstander bijzonder matig, zo goed als zaterdag heb ik PSV nog niet gezien deze lopende competitie. En dat is zeker een goed teken. Nog mooier is de kracht van de vleugels die eindelijk eens lijkt uit te gaan betalen. De voorzet van Rommedahl wordt steeds beter, getuige ook de vier assits in twee duels. Sowieso speelt de kleine Deen steeds beter. Hij verdient inmiddels zeker het krediet van de toeschouwers. Aan de andere kant speelde Kolkka eveneens zeer sterk. Ik zie hem niet snel wijken voor Bouma. En juist dat is wat we aan het begin van het seizoen zo hard misten. De goede voorzetten en de man op de goede plaats om hem in te tikken. Aan beide voorwaarden lijkt inmiddels langzaam te worden voldaan. Laten we nog niet te vroeg juichen, maar de toekomst ziet er best aardig uit.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. wolkje (7 pts.)
2. Bruggigol (7 pts.)
3. psv_suporter (7 pts.)
4. Jackal_wolf (6 pts.)
5. Orangedevil (6 pts.)
6. Gilles (6 pts.)
7. feyenoord rules (6 pts.)
8. sander96 (6 pts.)
9. Willem (6 pts.)
10. BOMMELTJE (6 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.