Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-FC Groningen 3-0 (2-0)

Scoreverloop:
1-0 Kezman ('35)
2-0 Vogel ('42)
3-0 Van Bommel ('65)

Arbiter: Van Dijk

Toeschouwers: 31.000

Geel:
Rood: v.d.Looi ('75, 2 geel)

Opstellingen:
PSV: Waterreus, Ooijer, Nikiforov, Hofland Heintze, Rommedahl (Marquinho '84), Vogel (De Jong '76), Van Bommel, Kolkka (Bouma '69), Bruggink, Kezman
FC Groningen: Beukenkamp, Elshot, Allach, v.d.Looi, Johansson, Leonardo (Janssen '78), G.v.Dijk, Broerse (Schoenmakers '46), Alberda (Curovic '59), Robben, Hoekstra

PSV loopt in

Opnieuw simpele zege PSV

(Door: Niels v/d Laan)

Het gaat weer de oude vertrouwde kant op. PSV als beste van Nederland met goede uitslagen en verzorgd spel. Nog even en teletekstpagina 651 geeft weer het oude vertrouwde beeld: 1. PSV. Zo hoort het, daar zitten we al het hele seizoen op te wachten. Het moment dat PSV de orde weer hersteld en de troon weer inneemt, want iedereen was en is het er mee eens dat uiteindelijk PSV met afstand de beste selectie van Nederland heeft. Gelukkig komt het er nu langzaam ook steeds meer uit.

Het oude vertrouwde sfeertje, het Anton aus Tirol, veel te doen, het Philips Stadion is weer van ons, zoals het hoort. PSV geeft het voorbeeld, het publiek neemt het initiatief massaal over, samen stuwen we PSV letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte.

Zoals we eerder al zeiden heeft PSV een lekker sparring programma aan het begin van het seizoen, persoonlijk denk ik dat het ons niet beter uit zou komen dan nu. PSV kan lekker trainen, aan het gevoel werken en de eenheid creeeren die nodig is om uiteindelijk de titel te prolongeren. In de tussentijd kan Feyenoord, zoals vanavond, puntjes laten liggen en zodoende heeft PSV nég een extra stimulans om dat na te streven waar we aan het begin van het seizoen toch allemaal zo naar smachten, een prolongatie van de titel.

PSV begon de wedstrijd tegen Groningen met vrijwel dezelfde opstelling als tegen RBC, enige verschil was de terugkeer van van Bommel ten koste van De Jong.

PSV startte redelijk, maar minder doeltreffend dan verwacht. Het tempo was hoog, maar Groningen liet niet veel toe. Het wachtte op de counter en hing met de billen tussen de netten. PSV kreeg weinig kansen maar was verruit de beste ploeg. Groningen werd op alle fronten overklast en het was wachten op de treffer, die bleef echter lang uit waardoor de Noorderlingen lang bleven hopen op een stuntje.

Uiteindelijk was het Kolkka die de ban doorbrak. Na een hele mooie aanval kreeg hij aan de linkerkant van het veld de mogelijkheid. Hij liep harder dan zijn directe tegenstander, maar leek in een hele moeilijke hoek te komen. Kezman was perfect mee gelopen en bleek ongedekt in de '16 te staan. Kolkka zag het in een fractie en passte de bal op maat tegendraads naar de Joegoslaaf die niet miste.

De ban was gebroken en enkel de hoogte van de uitslag was nog onduidelijk. Groningen was op alle fronten kansloos. De 2-0 kwam voor de helft op conto van Rommedahl, die opnieuw een meer dan redelijke wedstrijd speelde. Hij ging goed door aan de linkerkant, leverde een perfecte voorzet af toen hij reeds kansloos leek op Kezman die de bal aannam en zelf voor de actie leek te gaan. De bal sprong iets van zijn voet, vlak voor de inkomende Vogel die de bal vervolgens simpel in kon schieten. 2-0, einde oefening.

Na rust was het minder interessant. PSV maakte geintjes met Groningen, als een jojo tolde Groningen door het stadion, totaal overgeleverd aan de grillen van PSV. Het lag aan de Eindhovenaren dat het uiteindelijk geen grote uitslag werd.

PSV kreeg kansen uit alle hoeken, gaten en pollen van het stadion, maar de bal wilde er maar niet in. Steeds zat er een been of een keeper in de weg, het schoot letterlijk en figuurlijk niet echt op.

Uiteindelijk werd het 3-0. Een mooie diepe bal werd lichtjes doorgetikt door de opkomende Van Bommel die vrij baan kreeg hierdoor naar keeper Beukenkamp. Zijn schot was hard, droog en geplaatst en zorgde voor de 3-0.

De rest van de wedstrijd was er één van gemiste kansen. PSV kreeg er veel maar niks lukte uiteindelijk. Ook niet nadat vd Looi eindelijk met rood van het veld liep. (In de eerste helft had hij wegens natrappen al rood moeten krijgen) Zijn tweede gele kaart kwam onder de categorie oliedom in de boeken.

PSV scoorde dus niet meer, maar dat was voor de aanwezige toeschouwers niet zo'n probleem. De late goal van Dennis de Nooijer zorgde uiteindelijk voor de grootste vreugde op de tribune in de tweede helft.

PSV telt weer mee, zowel qua spel als qua punten. PSV heeft nog maar twee puntjes achterstand en heeft het kampioenschap feitelijk weer in eigen hand. Als we de resterende duels allemaal winnen zijn we kampioen, it's as simple as that. En dat is een lekker gevoel. PSV is zeker op de goede weg, maar laten we vooral niet te vroeg juichen. We herinneren ons allemaal nog de goede prestatie tegen AZ en we weten ook hoe de wedstrijd daarna verliep.

PSV heeft nog een lange weg voor de boeg en is nog op drie fronten actief. Dat schept verplichtingen maar houdt de ploeg ook scherp. PSV heeft het voordeel van een brede selectie, iets wat Feyenoord momenteel opbreekt. Geen paniek, laten we het vooral simpel uitspelen dan staan we binnen nu en 4 weken weer bovenaan op TT pagina 651. Mark my words!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. lemminkje (7 pts.)
2. mateja kezman (7 pts.)
3. van Nistelgoal (7 pts.)
4. Bleach (7 pts.)
5. kezman (7 pts.)
6. vooruit nu roodwitten (7 pts.)
7. modewit (6 pts.)
8. The Notorious P.S.V. (6 pts.)
9. knalpotknallers (6 pts.)
10. helter skelter (6 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.