Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-AZ 3-0 (2-0)

Scoreverloop:
1-0 Kezman ('24)
2-0 Bruggink ('32, penalty)
3-0 Kezman ('78)

Toeschouwers: 31.000;
Scheidsrechter: Buiting

Geel: Matthijs,Kromkamp (AZ), Ooijer (PSV)

Rood: El Hadrioui ('31)

Opstellingen:

PSV: Waterreus, Ooijer, Nikiforov, Faber, Heintze (Bouma '46), Vogel, Van Bommel, Rommedahl, Kolkka, Bruggink (de Jong '71), Kezman

AZ: Timmer, Matthijs (Schaap '40), Opdam, Buskermolen, El Hadrioui, Kromkamp, Boussatta, Bouchiba (Mans '10), Van Galen, Nelisse, Perez

PSV hoeft zich niet uitzonderlijk in te spannen

PSV ruikt aan koploperschap

(Door: Niels v/d Laan)

Na afloop van het duel keek ik gelijk op teletekstpagina 651. Het was alsof een warme deken over me heen viel. PSV koploper van de eredivisie. Daar hebben we 21 duels op moeten wachten, wat een prachtig gevoel. Ookal is het maar een schijnleiderschap een soort George Bush prestatie, maar het staat er wel. Ongetwijfeld zal Feyenoord zondag geen fout maken (of gemaakt hebben, afhankelijk van het tijdstip waarop je di leest) en staan we vervolgens nog steeds 2 punten achter. Maar het gevoel is er, nog even en dan staan we er echt, officieel. De weg is nog lang, bezaaid met hobbels, maar het vertrouwen groeit bij iedereen. PSV is bezig aan een super goede serie. De afgelopen vijf duels werd slechts één tegentreffer geincasseerd en 18 doelpunten gemaakt. Het zijn cijfers van vorig seizoen. Maar nogmaals, laten we niet te snel wegdromen, het was per slot van rekening AZ maar. Over een paar weken praten we verder!

Ik snap totaal niet wat AZ eigenlijk komt doen in Eindhoven. Alsof ze sadomasochistische neigingen hebben ofzo. Ze krijgen altijd keihard op de broek, en als dat al niet zo is dan hebben ze in ieder geval helemaal niks in te brengen. AZ is gewoon slecht in het Philips Stadion. Als je naar het Philips Stadion komt en gebruik maakt van de achter-de-feiten-aanloop-tactiek. En je enige doel is te proberen naar de plaats te lopen waar de bal niet is, sja.. dan ben je in feite heel snel klaar. Ik stel dan ook voor om deze wedstrijd in het vervolg te regelen via de fax, kan toch niet moeilijk zijn. Twee vertegenwoordigers erbij en binnen no-time is er een akkoord. PSV houdt de punten in Eindhoven, AZ hoeft niet die vervelende reis te maken en krijgt als beloning niet een al te groot pak op de broek. Ik zie hier enkel een win-win situatie.

PSV-AZ werd vorig jaar 5-1, het jaar daarvoor werd het 7-1 bij het afscheid van Bobby Robson. Bovendien draait PSV de laatste weken uitzonderlijk goed. De vraag blijft echter of PSV het straks ook tegen de grote jongens kan waarmaken. AZ was de laatste horde naar de wedstrijd tegen Parma die voor komende donderdag op het programma staat.

PSV begon met de volgende elf:
Waterreus; Ooijer, Nikiforov, Faber, Heintze;
Rommedahl, Vogel, van Bommel, Kolkka; Kezman, Bruggink.

PSV begon traag aan het duel, kon geen opening vinden in het stug verdedigende AZ dat met alle macht probeerde de schade beperkt te houden, de 0-5 nederlaag in eigen huis van voor de jaarwisseling nog in het geheugen. PSV kon niet profiteren van de kleine ruimte die in het centrum vrij kwam door de dubbele dekking op Rommedahl en kon geen enkele vuist maken. Het was wachten op de breuk, maar de vraag was hoe lang. AZ kon niks, weerhield zich van enige offensieve dadendrang en geloofde het verder wel. Uiteindelijk was het een opvlieger van Kezman die PSV opnieuw de voorsprong bracht. Dwars door het midden was er ineens ruimte, hij dacht niet na, haalde in één keer uit en scoorde in de linkerhoek.

Niet lang na de 1-0 besliste PSV het duel definitief. Het was een mooie aanval die uiteindelijk bij de vrije Rommedahl kwam die oog in oog met Timmer leek te gaan scoren. Hij werd vervolgens echter door El Hadrioui onderuit geschoffeld en dus mocht PSV een penalty nemen. Tevens kon hij vertrekken met rood. Nadat de strafschop onberispelijk was ingeschoten was er van een duel nimmer meer sprake. PSV geloofde het verder wel en verspilde niet meer krachten dan strikt noodzakelijk en AZ zette alles in het werk om een monsternederlaag te voorkomen. Het lukte ze vrij aardig. PSV kwam maar niet door de stugge verdediging en speelde veel te slordig en traag om echt aanspraak te mogen maken op een hoge score.

De tweede helft was voor de toeschouwers dan ook eigenlijk het aanzien niet waard. PSV had weinig zin in de zaak en deed eigenlijk maar wat. AZ maakte fout op fout, maar PSV was super coulant en schonk ze vaak alsnog de bal. Kansen konden echter niet uitblijven, maar de bal wilde er maar niet in. Dan ging het schot net naast, dan stond de paal in de weg, en als alles dan bijna leek goed te komen was daar nog wel de ijzersterk keepende doelman Timmer die AZ meerdere malen behoedde.

Hoogtepunt van de tweede helft kwam niet van het veld, maar van de tribune. De hooligans in wording op de family corner wilden er een feestje van maken en zette brutaal als ze waren de wave in. Na een aantal pogingen zat hij dan eindelijk rond, een heugelijke gebeurtenis die door het overigen publiek met applaus werd ontvangen.

Het werd uiteindelijk nog 3-0, opnieuw was het Kezman die scoorde, hij kreeg de bal zomaar vrij van De Jong, na een zeer goede actie van de jonge invaller voor Bruggink, en kon de bal ineens op zijn slof nemen. Het was zijn twintigste, inmiddels heeft hij al een beter gemiddelde dan Ronaldo, Romario en van Nistelrooy. Bij aanvang van zijn dienst riep hij brutaal en arrogant dat hij misschien wel beter was dan deze drie. Theoretisch is hij in ieder geval al een heel eind.

PSV-AZ was eigenlijk een Sparta-PSV op een beter veld. Uiteindelijk werd niemand een plezier gedaan met het spelen van dit duel. Ik denk dat het merendeel van de toeschouwers liever ergens anders was geweest en AZ had zich vast ook iets anders voorgesteld van dit duel. PSV heeft het al druk zat dus een weekendje vrijaf was een welkome verlichting geweest. Het mocht niet zo zijn. Arbiter Buiting besloot tot het doorgaan van dit duel ookal wilde eigenlijk niemand voetballen, ik stel voor dat beide clubs faxnummers uitwisselen, dan worden mij dit soort gezapigge niks zeggende potjes bespaard volgend seizoen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Bas (7 pts.)
2. Phoolie Tom (7 pts.)
3. Astenaar (7 pts.)
4. lemminkje (7 pts.)
5. vak M (7 pts.)
6. boiterbunt (7 pts.)
7. mariekepsv (7 pts.)
8. modewit (6 pts.)
9. Japs (6 pts.)
10. Marcelinho (6 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.