Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenNAC-PSV 1-2 (0-0)

Scoreverloop:
0-1 Van Bommel ('56)
0-2 Rommedahl ('63)
1-2 Penders ('90)

Arbiter: Bossen

Geel: Van As (NAC), Ooijer, Nikiforov (PSV)

Opstellingen:
NAC: Babos, Mensah, Penders, Van As, Gudelj, Feher, Sergio, Versteeg (Stewart '46), Simons, Salmon, Roy (Cristiano '55)

PSV: Waterreus, Ooijer, Hofland, Nikiforov, Heintze (Kolkka '46), Rommedahl (Ramzi '84), Van Bommel, Vogel, Bouma, Bruggink (De Jong '69), Kezman

PSV koploper in Eredivisie

Opnieuw een degelijke overwinning van PSV

(Door: Niels van der Laan)

PSV is ongelofelijk lekker bezig. Niet altijd even goed, niet altijd even flitsend, maar de resultaten zijn prima, we worden er welhaast stil van. PSV speelde na de winterstop 7 duels en won er ook 7. Een bijzonder net resultaat, zeker gezien de problemen die PSV in de eerste seizoenshelft nog tegenkwam. De inzet is prima, het positiespel wordt steeds beter en de goals vallen steeds makkelijker. Verder kan PSV steunen op verruit de beste verdediging van Nederland wat zorgt voor rust in het spel.éDie goal valt toch wel een keeré

PSV heeft het er maar druk mee. De ene wedstrijd is nog niet geweest of de andere staat alweer voor de deur. De belangrijke confrontatie met Parma komende donderdag voor de boeg is het bijzonder vervelend om tussendoor even naar Breda te gaan, een stadion waar we het overigens doorgaans bijzonder lastig hebben. De afgelopen vier edities leverden slechts één keer de volle winst op. Als PSV te pakken is in de competitie dan is het wel voor en na belangrijke Europese wedstrijd, een voetbalwaarheid als een koe. PSV was dus gewaarschuwd. Terwijl het ene been al met zijn gedachte in Italié zat moest het andere nog wel even de goals maken. Niet makkelijk, zeker niet met NAC als tegenstander, zoals gezegd, zeker geen gemakkelijke tegenstander voor PSV.

PSV begon het duel met dezelfde opstelling als tegen Parma afgelopen donderdag.
Waterreus; Ooijer, Nikiforov, Hofland, Heintze;
Rommedahl, Vogel, van Bommel, Bouma; Bruggink, Kezman
Weinig verassend, al had ik, na het belabberde optreden van Bouma tegen Parma, zelf echt gekozen voor Kolkka. Verder lijkt het elftal enkel op deze plek een discussie, verder staat niemand ter discussie. Of het moet de positie van Bruggink zijn. John de Jong rammelt nadrukkelijk aan de poort, maar Arnold heeft natuurlijk nog veel krediet. Het is alleen de vraag hoe lang nog. Bruggink speelt het hele seizoen al niet zo sterk en met de sterke concurrentie van De Jong is de vraag wanneer de balans eens in het voordeel van de Hagenees uitvalt.

PSV begon uitermate sterk aan het duel. De eerste twee minuten kreeg PSV al twee hele goede mogelijkheden. De eerste onder aanvoering van Ooijer werd na een slappe kopbal van Bouma van de lijn gehaald, de tweede werd door Bruggink voorlangs geschoten. PSV drong aan maar kon de goal niet snel forceren. Daardoor kwam NAC in de wedstrijd en ontspon zich een bijzonder boeiende wedstrijd, vol fouten aan beide zijdes, maar vol kansen over en weer. PSV verslapte en was continu een stapje te laat. Kreeg wel kansen, maar deze waren over het algemeen te danken aan individuele acties en niet uitkomst van briljant positiespel. NAC stoorde vroeg en maakte het PSV bijzonder moeilijk. Bouma kwam de jonge Mensah geen moment voorbij en van Bommel speelde de eerste helft bijzonder ongelukkig. PSV wilde wel, maar het schoot allemaal niet bijzonder op. De wedstrijd ging gelijk op en NAC kreeg kansen. Grootste was er voor Simons die zomaar mocht weglopen van Heintze maar oog in oog met Waterreus naast schoot. Even later, mocht hij opnieuw zomaar vrij koppen, Waterreus was echter attent.

Het duel was voor de onafhankelijke toeschouwer een leuk schouwspel, voor de PSV supporters wat minder. PSV speelde bij vlagen matig en kon geen moment indruk maken. NAC speelde veel meer bevlogen en kon zelfs aanspraak maken op de openingstreffer. Dat deze niet viel was uiteindelijk de verdienste van Nikiforov en Hofland die opnieuw zeer degelijk speelden.

De tweede helft was van PSV zijde een stuk beter. De inzet was terug en met het inbrengen van Kolkka voor Heintze kwam er vanaf de linkerflank veel meer dreiging dan de eerste helft. PSV kreeg kansen en bezorgde zichzelf langzaam controle over het duel. Het was wachten op de treffer welke uitgerekend kwam van de voet van Van Bommel die niet bijzonder lekker in de wedstrijd zat. Hij zette de 1-2 zelf op met Rommedahl die briljant passje gaf op de doorlopende Van Bommel. Precies op maat, exact de juiste richting en snelheid, precies tussen twee spelers door. Van Bommel hoefde geen moment in te houden en kon in één rechte lijn richting keeper Babos. Zijn schuiver was exact op maast en verdween via de binnenkant van de paal in het doel. De opluchting bij PSV was groot.

PSV zette goed door en wilde de beslissing forceren. Uiteindelijk was het opnieuw Rommedahl die een hoofdrol opeiste. Vrijwel iedereen was zich aan het vermaken op de linkerkant van de speelhelft toen Kolkka met een geniale opening kwam naar de vrijstaande Bruggink in de middencirkel. Het veld lag helemaal open en Bruggink kon ver doorlopen richting doel. De back was weggetrokken en derhalve had Rommedahl op rechts een zee van ruimte. De bal werd soepel gegeven en de schuiver door de benen van Babos prima. 1 assist, 1 goal, opnieuw een bijzonder goede prestatie van de snelle Deen welke niet meer is weg te denken uit het eerste elftal.

PSV kreeg na de 2-0 last van concentratie verlies. NAC kreeg steeds meer kansen en hoopte op een snelle aansluitende treffer. Dat deze niet viel was de verdienste van Waterreus die een bijzonder goede wedstrijd keepte. Uiteindelijk werd het diep in blessure tijd bijzonder knullig alsnog 1-2. Erg jammer voor Waterreus, maar het kon de pret niet drukken. Enkel en alleen te wijten aan ernstig concentratieverlies, iets wat bijzonder slordig was maar gelukkig niet dodelijk.

Uiteindelijk was de zege van PSV verdiend maar, zeker gezien de eerste helft, bijzonder zwaar bevochten. De tweede helft maakte PSV het uiteindelijk koelbloedig af. PSV heeft het zwaar maar flikt het toch maar weer even. Zonder al te veel krachten te verspillen kon PSV de tweede helft soepel uitspelen. De winst tegen NAC was dan ook bijzonder belangrijk, in meerdere opzichten. PSV vertrekt als koploper naar Rotterdam voor het cruciale treffen tussen de twee grootmachten van de huidige competitie, daartussen moet PSV nog even afrekenen met de nummer vijf van de serie A. Geen gemakkelijke opgave, maar het is te doen. PSV heeft laten zien zich lekker te voelen in een druk en zwaar programma. Ook vorig seizoen legde PSV de basis voor het kampioenschap in een lange zware reeks wedstrijden om het karwei vervolgens soepel af te maken.

Individueel waren de prestaties niet allemaal even goed. Van Bommel speelde, zeker de eerste helft, bijzonder slordig en leek zijn niveau van Parma te continueren. Na zijn goal leek het alsof er een last van hem was af gevallen. Verder speelde Bruggink opnieuw een bijzonder zwakke wedstrijd. De vraag is hoe lang hij dit vol mag houden. De Jong viel opnieuw bijzonder goed in en aan de irritatie die te zien was bij de wissel bij Bruggink moet PSV uitkijken dat er in deze cruciale fase geen gedonder in de ploeg komt. Dennis Rommedahl speelde wel weer bijzonder goed. De eerste helft was niet altijd even sterk, maar in de tweede helft kwam hij opnieuw bijzonder goed terug. En met 1 assist en 1 goal doe je het opnieuw gewoon goed. Kan je lang en kort over zijn, maar meer verwacht je toch uiteindelijk niet van een speler.

Ronald Spelbos was vol lof over PSV. Niet enkel over het vertoonde spel, maar hij roemde vooral de solide verdediging van de Eindhovenaren. Door deze verdediging heeft PSV de rust in het spel om te wachten op die ene goal die toch wel een keer valt. Een volwassen instelling die de groei van de ploeg karakteriseert. PSV wordt steeds meer volwassen. De komende twee wedstrijden zijn misschien wel cruciaal voor het seizoen. Een goed resultaat hier kan PSV een heel eind op de goede weg zetten. Spelbos riep dat PSV in een zetel kampioen zou worden. Zo ver zijn we nog lang niet. De weg is lang, er kan nog van alles gebeuren, kortom, niet te vroeg juichen, maar laten we nu gewoon even met volle teugen genieten van het momentum, van de huidige prestaties en vooral van teletekst pagina 651. Wére back, heerlijk!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Philip (7 pts.)
2. SmitsonWest (7 pts.)
3. Hercules (7 pts.)
4. lapswanz.25/5/88.ec.1 (6 pts.)
5. wolkje (6 pts.)
6. Barca_United_PSV-Eindhove (6 pts.)
7. Phoolie Tom (5 pts.)
8. vakx-14 (5 pts.)
9. frank,heuvels (5 pts.)
10. Doelendoelen (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.