Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Roda JC 0-0 (0-0)

Scoreverloop:

Arbiter: Van Egmond

Toeschouwers:

Geel:

rood: Van Haaren (2x geel '40)

PSV: Waterreus, Ooijer, Hofland, Addo (Van Nistelrooy '34), Heintze, Rommedahl, Vogel, Van Bommel, Bouma, De Jong, Kezman.
Roda JC: Kalac, Sonkaya, Vrede, Luypers, Van Haaren, Tomasic, Van Dessel, Sonko, Lawal, Nygaard, Anastasiou

PSV wel erg vriendelijk en sportief voor Roda(Door: Niels van der Laan)

Dyonisos, de Griekse God van de wijn, de roes en het feest, stond de afgelopen dagen als twaalfde man in het veld bij PSV. Alles leek te lukken, succes na succes, Johan Derksen vond PSV ineens een Europese topploeg, winst na winst, uitschakeling van Parma, maak het mee, maak het mee bij PSV. Als een waas stal de Griekse God de harten van de supporters, gouden bergen, blinkende schalen. Het kon allemaal niet op. Zelfs van Nistelrooy stond weer te trappelen om het veld in te gaan. Wat konden we ons in vredesnaam nog meer wensen? Dit PSV wordt kampioen, wint de beker en sluit als toetje af met winst in Dortmund voor de UEFA-cup. Dyonisos genoot, roes na roes na roes. Winning streak zullen we maar zeggen.

Na een half uurtje PSV-Roda was het zover. De machtige Ruud stond klaar om in te vallen. Bij iedereen sloeg het hart een slagje over. Even alle aandacht op hem, de machtigste der machtigste, top of the bill, Ruud is koning, keizer en admiraal in één, Ruud is hét gewoon. De bordjes de lucht in, de goddelijke wissel was daar, de ene mocht er na een jaar eindelijk weer in, de ander moest er helaas uit. Hij spartelde tegen, wilde niet weg, niemand had het door, maar in een hoekje op de bank zat Dyonisos eenzaam te huilen. Treurend om zijn wissel, dat overkwam hem niet vaak. De ene God loste de andere af, kon het nog mooier?

Na 90 minuten, toen de kruitdampen opgetrokken waren uit het slagveld, de Dyonisos-rite verleden tijd was, kon de balans opgemaakt worden. De ene God is de andere niet, Dyonisos kon voor geen meter voetballen maar bezorgde ons wel een prima gevoel. De roes is uit, als een kaars uitgeblazen door de wind. Weg, het sprookje is uit, de gouden bergen een fata morgana. Een wisseling van de wacht. De roes voor een spits. Uiteindelijk hebben we aan dat laatste veel meeé


Ik eis dat er nu stappen ondernomen worden tegen de heer Dick van E. Een zwarteboordencrimineel die het leven van elke voetballer op de Nederlandse velden tot een hel maakt. Tevens wordt hij verdacht van enkele Europese uitstapjes onder leiding van de eveneens verdachte UEFA. Ik eis een hertelling van de stemmen, het opnieuw bekijken van de under-votes. Ik eis dat alle stappen van de heer van E. worden nagetrokken, als een Karel Aalbers doorgelicht door de FIOD. Ik eis dat de heer van E. met onmiddellijke ingang in hechtenis wordt genomen, om de maatschappij te beschermen tegen dit soort uitschot. Ik eis dat het Europese Hof van Justitie zich over deze zaak ontfermt en alle gangen van de betreffende crimineel nagaat wegens strijd met het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. (EVRM) Ik eis dat al zijn fluitjes in beslag worden genomen en worden doorzocht op eventuele misleidende tonen. Ik eis dat zijn lenzen door een onafhankelijke organisatie (Hans A.) worden onderzocht op wazigheid en vuiligheid. Ik eis dat de KNVB deze LIJDsman nu met onmiddellijke ingang door middel van oneervol ontslag naar huis stuurt. Dit kan namelijk echt niet meer. Deze man is een gevaar voor de maatschappij, een drama, we moeten ons allemaal schamen dat we deze man éberhaupt toelaten in onze stadions. Dit is te gek voor worden!!!!!!

Tuttut, zullen misschien enkele lezers inmiddels denken. Gaat hij de schuld van het puntverlies nou opnieuw aan de scheids geven? Wel heel erg goedkoop hoor! Het tegendeel beste lezers. De heer van Egmond (ik hoop dat dit het laatste voetbalwedstrijdverslag is waar deze naam ooit nog in wordt genoemd) bevoordeelde PSV op onbehoorlijke wijze. Hij gaf ons een cadeau van ongekende omvang. Dat PSV vervolgens opzichtig weigerde dit cadeautje van deze schoft aan te nemen is een andere zaak, eigenlijk bijzonder sportief! Roda verdiende het puntje, enkel en alleen omdat zij het volgende slachtoffer leek te gaan worden van wanpraktijken vanés lands allerallerallerallerslechtste scheidsrechter Dick van Egmond!
(overigens verwacht ik ook nog steeds zén sportief gebaar van De Graafschap. De door de neus geboorde punten van toen krijgen we vast ooit nog eens terug)

PSV speelde de wedstrijd tegen Roda in de volgende opstelling:
Waterreus; Ooijer, Hofland, Addo, Heintze;
Rommedahl, Vogel, v Bommel, Bouma; Kezman, De Jong.
Geen verassende keuze van Gerets, maar mijns inziens wel een domme. Bruggink was gepasseerd ten faveure van De Jong. Niet slim. OK, Bruggink speelde de laatste tijd niet groots, maar om hem nou gelijk als de eerste de beste derderangs-Hoogendorp uit de basis te laten is wel erg snel. Ook Bruggink verdient het vertrouwen als het even wat minder gaat. In ieder geval de komende tijd. Gelukkig voor hem liet hij in zijn invalbeurt zien dat Gerets het verkeerd had gezien.

PSV-Roda was een hele vreemde wedstrijd. Het verslag zou simpelweg uren leestijd vergen als ik alle gebeurtenissen op een rijtje zou zetten. Ik zal derhalve een summiere weergave van deze boeiende negentig minuten geven. PSV begon matig, het baltempo lag laag, de sfeer was slecht. Niemand leek er zin in te hebben. Als een simpel te wassen varkentje traden de PSéers de Limburgers tegemoet. Een foute keuze, op die wijze verspeelde PSV al veel punten voor de winterstop. Niet vreemd overigens gezien de onbehoorlijke hosannasfeer welke rond de ploeg hing. Iedereen vond zichzelf kennelijk ineens ook heel erg goed en handelde daar ook naar. Niks wilde, Roda bleef simpel overeind, koos voor de loopgraventechniek (niet mooi, maar wel terecht gezien de kracht van PSV) en dus schoot het allemaal niet op. Uiteindelijk moest onze memorabele vriend Van Egmond er aan te pas komen om het vuurtje op te stoken. Dat hij in de overtreding van Luijpers geen penalty zag was een goede beslissing, dat hij geen rood maar geel trok mijns inziens eveneens. Maar dat hij die gele kaart lukraak in de lucht stak om vervolgens maar een beetje slap te gaan gokken wie de overtreding gemaakt had was het allerdomste wat hij kon doen. Hoe ben jij ooit door de scheidsrechterscursus heen gekomen?

De gele kaart ging dus naar Van Haaren, in tegenstelling tot dader Luijpers. Toen Van Haaren zelf vervolgens een lompe overtreding maakte kreeg hij zijn tweede gele kaart en dus rood. Sjé.. daar sta je dan, in je groene pakje, en je zwarte broek. Krijg je dik betaald, eis je zelfs van de KNVB dat ze je professional maken en dan poep je dit uit je fluitje. Ik kan daar werkelijk niet bij. Overigens was het al heel wat dat hij later voor de camera zijn fout toe gaf in plaats van het nu al legendarischeéIk weet zeker dat ik goed zié na zijn dubieuze rode kaart tegen Van Nistelrooy in de wedstrijd tegen de Graafschap. Ik hoop dat de KNVB zijn openlijke sollicitatie voor degradatie nu dan toch eeeeeiiiindelijk honoreert, want die man moet uit zijn lijden verlost worden.

Onbedoeld (in elke zin van het woord) hielp van Egmond, Roda echter in een zetel. Met zoveel onrecht op zak wilden de spelers voor elkaar sterven en pakte ze gelijk de schop erbij om de loopgraven nog veel en veel dieper te maken. Koekjes erbij, eten voor de komende tijd en klaar is kees. Lekker met de reet tussen de palen. Een man of 20 in het strafschopgebied en niemand die je iets kan maken. Roda kreeg een vrijbrief voor de grootste vorm van anti-voetbal ooit vertoond in het Philips Stadion. En terecht, hulde voor Roda dat ze het zo goed uitvoerden. Het was werkelijk het enige wat de Limburgers restte, dat de PSV-supporters na afloop gefrustreerd afdropen is begrijpelijk, je had mij moeten zien, maar er was zaterdagavond in het Philips Stadion toch echt maar één schuldige aan het puntverlies en dat was PSV zelf. Niet de scheids, zeer zeker niet, niet de tegenstander, maar PSV zelf, omdat de kansen niet werden benut en het tempo te laag was.

PSV speelde de tweede helft va banque. Met een voorhoede om van te watertanden (Kezman, Bruggink en van Nistelrooy) probeerde PSV de defensie uiteen te rafelen, maar niks lukte. Kans na kans werd om zeep geholpen. Vooral Van Nistelrooy had zijn debuut anders voorgesteld. Vanaf dichtbij schoot hij hard over, uit een rebound kreeg hij hem niet in het lege doel en even daarna wist hij uit een half gekeerd schot de bal op de lat te krijgen. We werden er gek van. Die bal mocht er maar niet in. PSV speelde 99% van de tijd op de helft van Roda, maar niks lukte. Roda verdedigde alsof hun leven er vanaf hing en hield maar stand. Alle ballen werden simpel weggekopt door de huizenhoge Vrede en in het centrum was het over de grond veels te druk.

Tik tik deed de stadionklok, en na 90 minuten en nog iets meer, was het laatste fluitsignaal (hopelijk voor van Egmond zijn allerallerlaatste) een feit. Twee hele hele dure punten verloren. Onnodig, zeer onnodig. PSV had botte pech, daar kan je 60% op afschuiven, maar verder was het baltempo te laag en de aanvallen te weinig creatief. Roda bleef uiteindelijk kinderlijk eenvoudig overeind. Tuurlijk, als je zén ongelooflijk groot overwicht hebt creéer je uit de kluts altijd wel kansjes, maar verder was het niet veel. Alle kansen van PSV kwamen uit een rebound of scrimmage. Geen enkele goede voorzet gezien! Geen enkel goede corner (van de 6 miljoen 350) gezien! Uiteindelijk kan de conclusie hard maar simpel zijn. Als je als PSV niet kunt winnen van tien man uit Kerkrade dan ben je simpelweg nog geen topploeg. Daar doet het feit dat ze zich ingraven niks aan af, integendeel zelfs. PSV kan geweldig voetballen als de tegenstander mee doet, maar zoals zo vaak kan PSV weinig als de tegenstander zich ingraaft, en reken maar dat die ploegen nog komen. Pas als PSV ook met dat soort tegenstanders gaat afrekenen kunnen we serieus aan echte successen gaan denken.

Kortom, PSV doet zeer slechte zaken. Feyenoord ruikt natuurlijk zijn kans weer. De titel leek door iedereen al vergeven, maar de Rotterdamers zullen hier moed uit putten morgen tegen Vitesse, ga daar maar van uit. Verder staan we in feite weer 1 verliespunt achter op Feyenoord, net nu we ze zo bloedig voorbijgestreefd waren.

Misschien is de toonzetting van het verslag wat negatief, misschien wel té negatief. In feite is er nog niks aan de hand. PSV staat weer met beide benen op de grond, weet dat het snoeihard moet knokken voor elk grassprietje, weet dat, ookal ben je favoriet, niks cadeau wordt gedaan. (behalve door Dick, we weten allemaal wat dat in het Engels is?) Dat lijkt me in feite een hele goede zaak. Verder konden we de terugkeer van Van Nistelrooy bejubelen. De kansen werden door hem verprutst, maar verder speelde hij goed. Belangrijk voor PSV was dat hij de ballen kan vasthouden. In tegenstelling tot Kezman kan hij de ballen simpel aan de voet houden. Voor de rust in het spel is dat van grote waarde. De driehoek Kezman, Bruggink en van Nistelrooy is om te watertanden. En ookal zag je dat tegen Roda slecht, ze kunnen wel wat met én drieén. Nu was het centrum uiteindelijk veel te vol voor mooie combinaties met elkaar, maar dat komt, zeker weten. Het seizoen is nog lang, wij gaan daar nog veel lol aan beleven.

Concluderend zijn we twee hele dure punten kwijt, hebben we op domme wijze de winning streak uit handen gegeven en hebben we en passant Feyenoord weer moed gegeven. Dom, dom. Maar daartegenover staat de terugkeer van Ruud en misschien wel even belangrijk, het hervonden verstand. Roes is een leuke ervaring, maar uiteindelijk geen garantie voor succes. De weg naar het kampioenschap is lang en bochtig, ik ben blij dat we nu weer veilig door de alcoholcontrole komeé

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Bob Peeters (5 pts.)
2. funs8 (5 pts.)
3. Phoolie Rene (3 pts.)
4. NilisForPresident (3 pts.)
5. marceziani (3 pts.)
6. mateja kezman (3 pts.)
7. ton van heugten (3 pts.)
8. Tomcool (3 pts.)
9. Barca_United_PSV-Eindhove (3 pts.)
10. oneway (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.