Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenKaiserslautern-PSV 1-0 (1-0)

Scoreverloop:
1-0 Koch ('31 penalty)

Arbiter: Poll (Eng)

Toeschouwers: 23.851

Geel: Strasser, Hristov, Klose, Basler (Kaiserslautern) Vogel, Hofland, Kezman (PSV)

Opstelling:
Kaiserslautern: Weidenfeller, Basler, Koch, Ramzy, Buck, Ratinho, Hristov, Klose, Strasser, Lokvenc, Marschall (Grammozis '76)
PSV: Waterreus,Ooijer (Faber '44), Hofland, Nikiforov, Heintze, Lucius (Bruggink '67), Rommedahl, De Jong, Vogel, Kezman, Bouma (Kolkka '56)

PSV genekt door schwalbe(Door: Niels van der Laan)

PSV was goed bezig de afgelopen tijd, de verwachtingen voor het duel tegen Kaiserslautern waren dan ook niet voor niks hoog gespannen. Echter, ook al was PSV wellicht de favoriet, over de Herdgang schalde meerdere malen de zin:éHet blijven toch Duitsersé En dus geschiedde. PSV speelde een redelijke wedstrijd maar verkeek zich opnieuw op de walgelijke maniertjes van de Duitsers en verloor. Een evident gevolg van de psyche binnen PSV welke maar niet kan wennen aan alle verwerpelijkheden welke de Duitse voetbalcultuur rijk is. Veel mensen denken nog altijd dat de haat tussen Nederlanders en Duitsers, zeker bij voetbalwedstrijden, nog altijd voortvloeit uit de oorlog. Een farce, dat is allang niet meer zo, de Nederlandse mentaliteit botst simpelweg hard met de Duitse. In het veld komt dat nog het meeste tot zijn recht. Met het gevaar overigens dat ik hier generaliserend bezig ben en Duitsers op hun tenen trap, iets wat uiteindelijk niet mijn bedoeling is. Feit is simpelweg dat Duitsers werkelijk alles uit de kast trekken om te winnen, iets waar Nederlanders nog veel van kunnen leren. Zeker PSV. PSV, maar vooral scheids Poll trapte finaal in een verwerpelijke schwalbe van Duitse zijde. Dankzij de onterechte penalty won Kaiserslautern vervolgens de wedstrijd. Drama compleet, een slechte uitgangspositie voor de return en tevens opnieuw genekt door Duitsers én scheidsrechters. Herinneren we ons de twee eerdere ontmoetingen met Kaiserslautern nog? Ik dacht dat we nog wat tegoed hadden, maar niks bleek minder waar, we werden opnieuw genaaid, geript en bestolen, door de verwerpelijke Duitse mentaliteit. Walgelijk, dat daar nog 30.000 mensen naar komen kijken, dat begrijp je niet.

Niels, wat een frustratie toch weer allemaal. Tuurlijk, ze maken veel schwalbes, tuurlijk, ze spelen niet altijd even fair, maar PSV is ook niet heilig. Van Bommel, nu niet aanwezig, is koning schwalbe en op tv zagen we Bruggink toch echt een heel erg vieze overtreding maken. Bovendien is het wel heel goedkoop om het verlies enkel op die ene schwalbe te gooien. Kom nou, PSV had het gewoon beter moeten afmaken, had gewoon scherper moeten spelen, had zich simpelweg niet zo van de wijs moeten laten brengen. PSV had gewoon makkelijk van dit zooitje ongeregeld moeten winnen. Maar deed dat niet, eigen schuld, dikke bult. We moeten stikjaloers zijn op die Duitsers, dat zij allemaal voor elkaar sterven en élles doen om te winnen. Prima toch? Hulde voor Raul die de bal scoort met de hand, als de scheids het niet ziet heb je mooi een doelpunt gemaakt. Kortom, de scheids geeft de grenzen aan, daarbinnen moet je blijven, zoniet is het einde verhaal. Duitsers zijn simpelweg een stuk slimmer en geraffineerder dan de PSéers, trek er maar eens goed lering uit zou ik zeggen.

PSV begon met een verassende opstelling:
Waterreus; Ooijer, Nikiforov, Hofland, Heintze;
Rommedahl, Vogel, Lucius, Bouma; Kezman, De Jong.
Verassend was vooral de keuze voor de Jong. Opnieuw gewaagd van Gerets en opnieuw kon het mijn goedkeuring verre van wegdragen. Kom nou toch, kijk eens wat dit soort onzin met Bruggink doet op de bank. Denk je nou echt dat hij door dit soort gewissel beter gaat spelen? Gerets wat wil je nou precies????
De keuze voor Lucius kon ik daarentegen meer begrijpen. Al was van der Doelen misschien een betere optie geweest. Van der Doelen mag van PSV en Gerets echter niet meer spelen. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen, en daarom doet Gerets liever aan klantenbinding met andere reserves dan het opstellen van Van der Doelen. Een teken van zwakte als je het mij vraagt.

PSV begon aardig aan het duel, kreeg redelijk wat kansjes, maar de scherpte ontbrak. Zeker bij John de Jong die vrij voor de keeper na een magistrale voorzet van Rommedahl enkel een slap binnenkantje voet wist te produceren.
Verder dan dat kwam PSV uiteindelijk niet. Kaiserslautern hing op de verdediging maar kwam er af en toe gevaarlijk uit via de counter. Het werd beloond met een arbitrale dwaling van scheidsrechter Poll, welke kennelijk gedineerd heeft met Colombo na Parma-PSV, want ze houden er beide bijzonder vreemde regels op na.
Na een 100% schwalbe ging de bal op de stip en kon Koch, niet de keeper, scoren voor Kaiserslautern. PSV stond opé1 en mocht van voor af aan, en nog wat verder terug, opnieuw gaan beginnen.
De klap kwam hard aan. PSV wist zich niet goed te herstellen en kwam pas aan het eind van de tweede helft weer in het spel. PSV domineerde wel, maar de hoofdjes zaten opnieuw vol met het aangedane onrecht door de scheidsrechter. Iets wat ze uiteindelijk beter van zich af hadden kunnen zetten. PSV bleef namelijk veruit de beste ploeg, maar kon het de Duitsers nooit écht lastig maken. Uiteindelijk was Kaiserslautern vanuit de counter nog de meest gevaarlijke ploeg.
PSV kon in de eerste helft nog een tegenslag incasseren. Verdediger Ooijer moest er geblesseerd af met, waarschijnlijk, een gebroken middenvoetsbeentje. Als we het binnen PSV iemand niet gunnen dan is hij het wel. Een ongelofelijk vervelende blessure, hopelijk kan hij snel weer spelen, want hij was in de vorm van zijn leven.

Zoals gezegd kwam PSV pas aan het eind van de tweede helft écht opzetten. Inmiddels waren Bruggink en Kolkka in het veld gekomen voor De Jong en de opnieuw zeer slecht spelende Bouma. PSV opende een offensief, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Een goal van Nikiforov werd afgekeurd wegens buitenspel. Hijzelf stond niet buitenspel, Hofland wel, maar of er sprake was van hinderlijk buitenspel was? Een beoordeling die opnieuw negatief voor ons uitviel.

PSV verloor en bewees zichzelf een hele slechte dienst. PSV zal thuis met minimaal twee goals moeten winnen om de halve finale te bereiken, iets wat een moeilijke opgave lijkt tegen een tegenstander die zich hoogstwaarschijnlijk zal ingraven. Een tegengoal in Eindhoven is uiteindelijk funest. PSV speelde niet eens slecht maar had pech met de geweldig keepende Weidenfeller die de geblesseerde Koch verving. Wat stond die jongen geweldig te keepen, onwaarschijnlijk. Alles had hij. In de laatste minuten plukte hij nog een kopbal van de Jong uit de verre hoek, alsof het een appeltje was.

PSV heeft een week de tijd de rangen te sluiten en de teleurstellingen van zich af te schudden. PSV zal vol aan de bak moeten in eigen stadion, iets wat absoluut geen makkelijke opgave lijkt. Het grote aantal kansen geeft de burger enigszins moed, maar dan moeten ze in het vervolg wel gescoord worden. Op deze manier sterft de Europese droom een onopvallende dood.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Mormel (7 pts.)
2. Saffie (6 pts.)
3. hoolie v vakkie v (5 pts.)
4. witboef (5 pts.)
5. karel (5 pts.)
6. vrachtwagen (5 pts.)
7. pauls (5 pts.)
8. funs8 (5 pts.)
9. devino (4 pts.)
10. Astenaar (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.