Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Kaiserslautern 0-1 (0-0)

Scoreverloop:
0-1 Basler ('71 penalty)

Arbiter: Lopez Nieto (Spa)

Toeschouwers: 28.500

Geel: Vogel, Waterreus (PSV), Pettersson, Reich (FCK)

Rood: Van Bommel ('73, 2xgeel)

Bijzonderheid: Bruggink miste penalty

Opstelling PSV: Waterreus, Faber, Nikiforov, Hofland (Van der Weerden '46), Bouma, Rommedahl (Gakhokidze '74), Van Bommel, Vogel, Kolkka(Ramzi '65), De Jong, Bruggink
Kaiserslautern: G.Koch, Basler, H.Koch (Grammozis '46), Ramzy, Buck, Pettersson, Strasser, Ratinho (Komljenovic '90), Hristov, Klose (Reich '54), Lokvenc

Lachertje van Europa(Door: Niels v/d Laan)

Het was eigenlijk te verwachten, een abétje. Geen enkel vertrouwen koesterde ik toen ik naar Eindhoven afreisde, dit werd niks, PSV kan dit soort dingen namelijk niet, nu niet, morgen niet, nooit niet. PSV knakt onder druk, al de ervaring van de afgelopen jaren wordt in een paar minuten overboord gegooid. De stoppen gaan los, niemand kan ons meer helpen. PSV heeft in Europa niks te zoeken, geen moment, PSV maakt zichzelf enkel belachelijk. Iedereen lacht om dat leuke sympathieke clubje uit Eindhoven, maar niemand neemt ons serieus. De Euro-League, wat is dat?

Het was in alle opzichten weer een hele trieste bedoening in het Philips Stadion. PSV kon geen moment imponeren en verzandde in het spel dat we al jaren van ze kennen. Met welke selectie PSV ook speelt, tegen een tegenstander welke enkel verdedigd komen we er nooit door. PSV had tegen Kaiserslautern nog tot het jaar 3000 kunnen doorspelen, maar van ze lang zal ze leven was die bal er niet in gegaan. Daarvoor ontbreekt simpelweg het doelmatige killersinstinct, we moeten bloedjaloers zijn op die Duitsers die we massaal uitschelden.

De hele avond gaat nu reeds de boeken in als dieptepunt van 2001. PSV, haar supporters, de organisatie, iedereen zette zichzelf voor gek, mij inclusief. We zetten onszelf voor gek, we maken er een potje van, niemand uitgezonderd.

Zelfkritiek is bij de gemiddelde PSV-supporter onbekend goed. Tijdens het duel tegen Kaiserslautern werd er veel gevloekt, veel gevochten, veel geschreeuwd. Een groot spandoek met www.UEFA.fuck werd continu op de Oost tribune omhooggehouden. Het spel van de Duitsers werd menigmaal vervloekt en hetéUEFA maffié schalde snoeihard door het stadion. PSV geeft graag andere mensen de schuld. PSV is een soort Johan Cruyff. Zij hebben het altijd gedaan, aan ons ligt het niet. Om de rest van de mensheid er even van te overtuigen dat weéwerden genaaié leek het een handjevol idioten leuk om het veld te bestormen. Via een openstaand hek ging de beer letterlijk en figuurlijk los. Wedstrijd tijdelijk gestaakt, einde verhaal.

De schuld voor de rellen zal ongetwijfeld door het meerendeel van deéharde keré worden doorgespeeld aan PSV. Zoals ze dat ook deden na de rellen tegen Anderlecht. Want de PSV-supporter is heilig, wij zijn niet schuldig, wij gaan vrijuit. De wedstrijd werd verloren door de scheidsrechter die dubieuze beslissingen nam en PSV dusdanig benadeelde dat een dergelijke bestorming terecht was. Wij zijn niet schuldig, wij zijn heilig. PSV verloor omdat de tegenstander verwerpelijk voetbal speelde. Via een demonstratie van walgelijkheid groeven de Duitsers zich in, zoals ze dat al jaren doen, letterlijk en figuurlijk. Het verlies was derhalve onterecht, wij zijn niet schuldig, wij zijn namelijk heilig. De UEFA krijgt de zwarte piet en Kaiserslautern kunnen we bijschrijven bij meest verwerpelijke teams in Europa.

Zelfkritiek en relativering zijn echter ook heilig. PSV verloor enkel van zichzelf. PSV kon het verloren duel op niemand anders afschuiven dan op zichzelf. PSV had het aan zichzelf te danken dat het zo uit de hand liep. De supporters mogen de hand eens in eigen boezem steken. PSV speelde simpelweg slecht, ondoordacht en veel te simpel. Geen beweging. Kaiserslautern kwam voor niks anders naar Eindhoven dan om te zuigen en schoppen. Duitsers zijn vervelende voetballers, en Basler is daarbovenop ook nog een walgelijke persoonlijkheid. Maar PSV laat zich weer veel te gemakkelijk afbluffen. Ik durf met 100% zekerheid te beweren dat ik persoonlijk ook op de positie van de verfoeide Basler had kunnen spelen. Hij deed werkelijk niks anders dan de bal elke keer als hij voor zijn voeten kwam weg te roeien. Elke vrije trap werd lomp hoog in het PSV strafschopgebied gegooid. Enkel bij de benutte strafschop zag je een beetje voetballende techniek. Ik had dat ook allemaal gekund, daar hoef je geen voetballer voor te zijn hoor. Ik vroeg me ook terdege af of hij nou gelukkig is in Duitsland, of je plezier in je voetballerschap hebt als je je enkel toelegt op het hard naar voren roeien van de bal. Vast wel, Kaiserslautern komt er namelijk mee weg, niemand die vraagt naar het hoe, het resultaat is heilig. Voor Duitsers wel, voor ons nog steeds niet. Hoeveel ervaring moeten we daar nog voor opdoen om dat nou eens eindelijk te leren?

Het maakt de situatie bij PSV des te droeviger. Want als zelfs ék mee had kunnen doen bij de Duitsers dan is er wel sprake van een deplorabel team. Neem dat maar van mij aan. Geen enkele goede pass gezien, geen enkele doordachte actie. Kaiserslautern deed niks, wilde niks en vond alles wel best. Kortom, een schande dat PSV er niet van kon winnen, dat ze zich af lieten bluffen, dat ze uiteindelijk zo simpel over het hakblok vlogen. PSV moet zich schamen, zo wordt het nooit meer waé

De Champions League van volgend jaar wordt ook een leuke grap. Het eerste duel zijn van Bommel en Vogel geschorst en hoogstwaarschijnlijk staat PSV in het Oosterpark te voetballen, omdat we voor tientallen wedstrijden geschorst zullen worden. En terecht. De betreffendeésupporteré moeten zich diep, heel diep schamen. Geen enkel goed woord over voor dit soort uitschot van de maatschappij. De wereld over gingen de beelden, PSV in het nieuws. En hoé PSés imago is binnen twee weken tijd in elkaar gezakt. Van een toekomstig Europese topclub tot een derderangs provincieclubje met supporters welke zich niet fatsoenlijk kunnen gedragen. Wat moeten we er eigenlijk nog meer over zeggen, elk woord wat ik neertik is eigenlijk te veel eer voor deze kleuters. Laat ik er dan ook maar subiet mee stoppen. Dit wordt nooit meer waé..

Door al het gedoe eromheen ben ik nog niet eens toe gekomen aan het wedstrijdbeeld. Maar wat moeten we er eigenlijk nog over zeggen? PSV viel aan, PSV viel aan, PSV viel aan, PSV viel aan. PSV scoorde niet, PSV scoorde niet, PSV scoorde niet.
Dat was zén beetje het wedstrijdbeeld. Kaiserslautern bleef kinderlijk eenvoudig op de been omdat PSV weigerde door te drukken, omdat PSV weigerde die goal te maken. Kolkka kreeg een bal voor open goal op de lat en Bruggink was helemaal de drol van de avond. Zijn penalty werd gestopt, hoe kan je die bal zo dramatisch slecht inschieten?!?!
Daarmee zijn de twee grootste kansen wel genoemd. De Duitsers stelden daar slechts na de 0-1 iets tegenover, daarvoor was er van voetbal bij hen geen sprake, geen moment.

Daar waar PSV verzuimde, sloegen de Duitsers wel koelbloedig toe. Het comedy-capers uitverdedigen van PSV klopte van geen kanten en moesten we uiteindelijk bekopen met een strafschop nadat de verdediger van Kaiserslautern dom onderuit werd geschoffeld. Dom, dom doé. De strafschop was overigens terecht, niks op af te dingen. Zoals Lopez Nieto overigens over het geheel genomen gewoon een goede wedstrijd floot.

Ik stel voor dat Bruggink vraagt of hij bij Basler op de kamer mag slapen in het vervolg, dan kan de Duitser hem uitleggen hoe je wél strafschoppen neemt. Want hoe je het ook wendt of keert, Kaiserslautern maaktéheé wel weer, en dat kan je van PSV niet zeggen.
Na de 0-1 was hetésprookjé uit, de strijd gestreden. Het uitschot vermaakte zich op het veld en doneerde PSV naast een dure nederlaag ook nog eens een heeeeeeel erg hoge boete van de UEFA. Als het daar overigens bij blijft, ik kijk er niet gek van op als we de komende Europese wedstrijden buiten het eigen stadion moeten spelen. Mark van Bommel pakte nog even netjes zijn tweede gele kaart, waardoor hij ook in de volgende Europese wedstrijd van PSV weer geschorst is.

En zo kwam alles toch weer op zijn pootjes terecht. PSV is opnieuw het lelijke eendje van Europa en maakt zich op elke mogelijke manier belachelijk. Is het niet de organisatie met van Nistelrooy, of de supporters op het veld, dan is het toch wel de bijna hilarische manier waarop PSV zich keer op keer laat afblaffen door kwalitatief veel slechtere tegenstanders. Menig voetbalvolger over de hele wereld zal gegniffeld hebben bij de uitschakeling. PSV heeft zén grote mond, weet het allemaal beter, geeft de UEFA de schuld als ze zelf te dom zijn geweest om een simpel formuliertje in te vullen, maar maakt uiteindelijk niks klaar. Geen moment. In Nederland is het allemaal leuk en aardig, maar PSV zal op deze wijze nooit meer enig aansprekend succes in Europa boeken. Simpelweg omdat we daar te licht voor zijn, in alle aanwezige facetten van de vereniging!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Mormel (7 pts.)
2. Saffie (6 pts.)
3. hoolie v vakkie v (5 pts.)
4. witboef (5 pts.)
5. karel (5 pts.)
6. vrachtwagen (5 pts.)
7. pauls (5 pts.)
8. funs8 (5 pts.)
9. devino (4 pts.)
10. Astenaar (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.