Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Fc Utrecht 5-1 (3-0)

Scoreverloop:
1-0 Nikiforov ('20)
2-0 Rommedahl ('26)
3-0 Rommedahl ('37)
4-0 Van Bommel ('48)
4-1 Kuyt ('61)
5-1 Kezman ('90)

Arbiter: Temmink

Toeschouwers: 31.001

Geel: Touzani (FC Utrecht)

Opstellingen:
PSV: Waterreus, Van der Weerden, Nikiforov, Hofland (Faber '41), Bouma, Rommedahl, Vogel, Van Bommel, Gakhokidze (Kolkka '80), Kezman, Van Nistelrooij (Bruggink '66)
FC Utrecht: Wapenaar, Van de Ree, Zwaanswijk Touzani, Shew-Atjon, De Jong, Bosschaart, Robbemond, Van Mol, Tanghe (Dombi '46), Kuyt (Berger '68)

Rustig de kater wegspoelen

PSV een uur oppermachtig tegen Utrecht

(Door: Niels v/d Laan)

Wegens persoonlijke omstandigheden moest ik tegen Utrecht helaas verstek laten gaan. Het is weer heel lang geleden dat ik een thuiswedstrijd van PSV heb gemist. Ik vind het ook maar niks. Zondag was een vervelende dag, continu zat ik te denken aan het duel, wetende dat ik er niet bij kon zijn. Vreselijk. Voetbalsupporter in hart en nieren, levenslang. Het zal nooit weggaan, PSV is mijn leven, voor PSV ga ik door het vuur. En dan spelen ze, en dan ben je er niet bij. Het voelt als verraad, als schaamte. Zeker na de wedstrijd tegen Kaiserslautern had ik er moeten staan, maar ik was er niet. Dramatisch. PSV kon het dit keer gelukkig ook zonder mij. Een hele grote opluchting. Wegens diverse omstandigheden, waaronder voornamelijk geldgebrek, miste ik dit jaar reeds vier duels. De Graafschap uit, Anderlecht uit en Kaiserslautern uit. We all know how that ended. Enkel in Kiev kon PSV in mijn afwezigheid winnen. Kortom, ik vreesde, gelukkig zonder reden zo bleek later. Via de Libertel SMS service kon ik op de hoogte blijven van het duel. Al snel stond de marge op veilig, dat gaf me een heerlijk gevoel. Er is niks zo erg als dat PSV verliest in mijn afwezigheid, dat je er niet bij geweest bent, dat ze lijden zonder jou erbij, dat je er niks aan hebt kunnen doen. Dan is het gevoel van machteloosheid het grootst. Zover kwam het zondag niet.

Een aantal mensen reageerde behoorlijk agressief naar aanleiding van mijn wedstrijdverslag van de wedstrijd tegen Kaiserslautern. Ik had mezelf volgens hen geblameerd met mijn weergave van de wedstrijd en alles eromheen. Ik begrijp heel goed dat de gemoederen op zulke momenten hoog oplopen, maar de werkelijkheid is helaas voor ons aller PSV niet altijd even rooskleurig als we allemaal zouden willen. Ondanks mijn overgave voor PSV, mijn onvoorwaardelijke clubliefde, doe ik altijd een poging de zaken in enige perspectief te zien. Objectiviteit is in de journalistiek uiteindelijk van groot belang. Al met al begrijp ik derhalve de frustratie van een enkeling, maar sta nog altijd voor de volle 100% achter mijn artikel. Dat mensen het niet met me eens zijn is ieders goed recht, graag zelfs, eenheidsworst is nergens goed voor, maar op deze wijze schieten we er allemaal niks mee op.

Zoals gezegd kan ik bijzonder weinig meedelen over de wedstrijd tegen FC Utrecht. Ik moest het doen met de beknopte Studio Sport uitzending en de mening van een enkele vriend welke wél aanwezig was in het stadion. PSV begon het duel met een bijzonder opvallende opstelling:
Waterreus; vd Weerden, Nikiforov, Hofland, Bouma;
Rommedahl, Vogel, v Bommel, Gakhokidze; Kezman, Van Nistelrooy
Dat Ruud in het veld stond mag geen verrassing heten. Zeker na de verplichte rust tegen Kaiserslautern méest Gerets hem wel opstellen. Dat Bruggink daardoor het slachtoffer zou worden leek een simpele keuze. Meest verassende was de keuze voor Gakhokidze ten opzichte van Joonas Kolkka. De opstelling was daardoor op vier plaatsen gewijzigd na het debacle tegen de Duitsers.

PSV begon overweldigend. Het eerste uur was de Eindhovense ploeg oppermachtig. Via vlotlopende combinaties werd de snelste weg gekozen naar het Utrechtse doel. Al na één minuut leek Gakhokidze een droomrentree te maken maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. Twintig minuten later was het wel raak. Via een loepzuivere vrije trap van van Bommel kwam de bal op het hoofd van Nikiforov die in de korte hoek goed inknikte. PSV terecht op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Rommedahl de score. Na een doorgeschoten lange bal kwam de bal zomaar voor zijn voeten waarna hij het koel afmaakte. Rommedahl leek de afgelopen weken weer minder in vorm, maar bewees tegen Utrecht wederom zijn waarde voor PSV.
Tien minuten later onderstreepte hij dit nogmaals door een schitterend lobje over de Utrechtse doelman. Hij kreeg de bal overigens schitterend van Kezman via een steekbal tussen twee man in.

PSV ging dus meer dan terecht met 3-0 de rust in. Utrecht had slechts een enkel kansje gehad en was niet meer geweest dan een sparringpartner voor de Eindhovenaren. Toen PSV er vlak na rust via van Bommel ook nog eens 4-0 van maakte was het helemaal klaar en geloofde PSV het verder wel. Men zette niet aan en speelde het duel rustig uit. Hier profiteerde Utrecht echter van. De club uit de Domstad kreeg steeds meer kansen en Waterreus moest de bal een enkele maal uit de kruising plukken. In de 61ste minuut resulteerde dit in de gelijkmaker door Kuyt.

PSV zette verder niet aan en wilde de 4-1 naar huis voetballen. Gelukkig voor de nog overgebleven toeschouwers maakte Kezman er in blessure tijd nog 5-1 van en zo kreeg ook hij zijn verdiende treffer.

Een belangrijke overwinning voor PSV, zeker ook gezien de resultaten van de concurrentie. PSV spoelde de kater van afgelopen donderdag rustig weg en kan zich nu volledig gaan richten op de dubbel. Lang geleden dat de Eindhovenaren dat lukte. PSV speelde een goede wedstrijd, zeker het eerste uur was PSV oppermachtig. Dat het daarna wat verslofte was enkel van belang voor de analyse en het publiek, maar het resultaat was er niet minder om.
Van Nistelrooy werd overigens in de 70ste minuut vervangen door Arnold Bruggink welke onder een fluitconcert het veld betrad. Schandalig natuurlijk, singing Arnold Bruggink, Arnold Bruggink is it, hés the king of Philips, hés scoring everywhere. Misschien klopt die laatste zin helaas niet, maar om hem daar nou gelijk om uit te fluiten. Na PSV-Utrecht zijn er weer wat meer supporters die zich eigenlijk moeten schamen, je club steun je, altijd, en zéker Arnold!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. malle pietje (7 pts.)
2. jimmyisdebestevandewereld (7 pts.)
3. Same13 (6 pts.)
4. hen-3 (6 pts.)
5. Mr.Bigglesworth. (5 pts.)
6. 0smullie0 (5 pts.)
7. Phoolie Tom (4 pts.)
8. Den Helder (4 pts.)
9. Dave (4 pts.)
10. van Bommelsch (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.