Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-FC Twente 2-1 (0-0)

Scoreverloop:
1-0 Van Nistelrooy (\'55)
2-0 Van Nistelrooy (\'59)
2-1 Booth (\'75)

Arbiter: Jol

Toeschouwers: 31.000

Geel: Ouedraogo (FC Twente)

Opstellingen:

PSV: Waterreus, Van der Weerden, Faber, Nikiforov, Bouma, Van Bommel, Vogel, Rommedahl, Gakhokidze ('33 Kolkka), Kezman ('46 De Jong), Van Nistelrooy ('88 Ramzi)

FC Twente: Boschker, Hulshoff, Grujic ('64 Ouedraego), El Brazi, Polak, Van der Laan ('88 Houwing), Ten Hag ('82 Van der Paar), Van der Leegte, Booth, De Witte, Vennegoor of Hesselink

Van Nistelrooy schiet PSV langs FC Twente

Ruud is back

(Door: Joris Westerbeek)

De wedstrijd voor de cruciale maand van het seizoen, PSV-Twente, gold uiteraard als opwarmertje voor de komende zware uitwedstrijden, Ajax, Heerenveen en Vitesse, gevolgd door deétoppeé thuis tegen RKC. Omdat Twente de laatste uitwedstrijd tegen Feyenoord flink klop had gehad, leek het erop, tenminste, voor mijn gevoel, dat PSV het lastig zou gaan krijgen. Temeer omdat Twente toch geen slechte ploeg heeft. Ook was het de vraag hoe de diverse internationals uit de kwalificatiewedstrijden van afgelopen week waren gekomen, waarbij met name Van Bommel natuurlijk een behoorlijke teleurstelling had moeten slikken. Helaas kon ik dit keer door andere verplichtingen de wedstrijd niet bijwonen, maar dan moest er maar zonder mij gewonnen worden.

PSV startte in de verwachtte opstelling: Waterreus; v/d Weerden, Nikiforov, Faber en Bouma; Rommedahl, Van Bommel, Vogel en Gakhokidze; Kezman en Van Nistelrooij. Dus met opnieuw Bouma en Gakhokidze aan de linkerkant, en Faber voor de geblesseerde Hofland.

PSV startte voortvarend, met een opnieuw sterke Rommedahl, die zijn man al snel links liet staan, maar zijn voorzet kon niet worden afgemaakt.
Na de sterke eerste minuten werd het al snel matig, en het duurt tot ongeveer de vijfentwintigste minuut voordat PSV weer gevaarlijk is. Dit keer viaéde beste man van het tweedé, Georgi Gakhokidze, die na een knappe individuele actie de bal op de paal schiet. Even daarna wordt diezelfde Gakhokidze gewisseld voor Kolkka. Gakhokidze zal waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om een vaste waarde te worden, maar kwaliteiten heeft-ie zeker. En met Rommedahl is het ook goedgekomen, dus wat niet is kan nog komen?! Eigenlijk waren dit al de hoogtepunten uit de eerste helft. PSV is zeker beter, Twente is amper gevaarlijk, maar speelde dan ook zeer defensief. In de rust past Gerets opnieuw een goede wissel toe, hoewel verrassend, met John de Jong voor Kezman. Eens te meer blijkt dat PSV een luxeprobleem voorin heeft, ook omdat Arnold Bruggink er door een lichte blessure nog niet bij was. John de Jong viel sterk in, en zorgt voor een extra moeilijk probleem voor de wedstrijd van volgende week tegen Ajax. Ik zou bijna opteren om met Kezman of Van Nistelrooij te spelen, omdat een dienende speler tegen Ajax weleens beter uit zou kunnen pakken. Sorry, ik dwaal af. PSV start de tweede helft goed, en vooral Kolkka en Rommedahl zijn regelmatig gevaarlijk. Het is dan ook Rommedahl, uitstekend weggestuurd door Van Bommel, die aan de basis staat van de 1-0. En daar was-ie weer: Ruud is BACK!! Voor het eerst sinds 25 februari 2000 scoort hij weer! Super! Enkele minuten later heeft hij er alweer een in het mandje liggen. Hij rondt een voorzet van Kolkka met een halve volley af. En de buit moet binnen zijn, 2-0. Nu komen er dus herinneringen boven van PSV-Twente vorig jaar. 2-0 voor, 2-2. Het zal toch niet he!!
Maar inderdaad was het weer Scott Booth, die een kwartier voor tijd Twente weer terug in de wedstrijd bracht door 2-1 te scoren. En was het niet diezelfde Booth die vorig jaar de 2-1 en de 2-2 maakte?! Dat kunnen we niet hebben vooréde belangrijkste week van het seizoeé.
Maar gelukkig is het PSV dat in het laatste kwartier nog wat kansjes krijgt. Twente wordt eigenlijk niet meer gevaarlijk. Omdat PSV ook niet meer scoort blijft het dus 2-1 en is een moeizame maar o zo belangrijke overwinning weer in de knip!

Het verhaal van de wedstrijd was natuurlijk Ruud van Nistelrooij. Hoogstpersoonlijk schoot hij PSV dus naar de overwinning. En omdat zowel Ajax (NEC uit) als Feyenoord (RKC uit) vrij lastige uitwedstrijden voor de boeg hebben, kon dit weleens een heel leuk weekend worden. Maar laten we niet te vroeg juichen en gewoon blij zijn met onze eigen overwinning.

Nog acht wedstrijden, waarvan dus de komende twee weken Ajax en Vitesse uit, en tussendoor nog de halve finale voor de beker, in en tegen Heerenveen. Het worden zware weken. Maar daarom niet minder mooi om naar uit te kijken.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. RalphRenselaar (7 pts.)
2. daycon (7 pts.)
3. valentine (6 pts.)
4. fido (6 pts.)
5. adonis (6 pts.)
6. Tigerking (5 pts.)
7. loverboy14 (5 pts.)
8. richardbooy (5 pts.)
9. hofland (5 pts.)
10. wally (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.