Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenVitesse-PSV 0-0 (0-0)

Scoreverloop:

Scheidsrechter: Van Dijk

Toeschouwers:

Geel: Van Nistelrooy (PSV), Heintze (PSV)

Rood:

Opstellingen:

Vitesse:

Zoetebier, Nanu, Knol, v.Hintum, Stefanovic, Diarra (Trustfull/75), v.d.Schaaf, Claessens (Fortes/62), Kreek, Amoah (Mbamba/75), Peeters.

PSV:

Waterreus, Faber, Nikiforov, Hofland, Heintze, v.Bommel, de Jong, Ramzi (Kolkka/62), Kezman, v.Nistelrooy, Rommedahl (Bruggink/64).

PSV koestert ongeslagen status(Door: Niels van der Laan)

Ik heb een voorstel, als er in de eredvisie nog meer ploegen zijn met een dergelijke instelling als Vitesse en PSV, welke nog tegen ons moeten spelen, neem dan per direct contact op met de organisatie van PSV. Dus, een ploeg welke van plan is voor een punt te gaan, geen zin heeft om te voetballen, voor de goal blijft hangen en derhalve zeker tegen PSV nooit een goal zal maken, bel dan onmiddellijk. Dergelijke duels kunnen mij namelijk gestolen worden. Daarom stel ik ook voor dat zulke wedstrijden vanaf nu via de fax geregeld worden. Dan ben ik niet mijn gehele eerste paasdag kwijt en kan ik snel het bos in om eieren te gaan zoeken. Dan worden de spelers helemaal niet moe en wordt derhalve 20.000 man een dramatisch duel bespaard. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er één supporter op de tribune zat die zich vermaakt heeft.
Kortom, als PSV nog eens van plan is op een dergelijke matte manier te gaan spelen, bel me dan ff, dan kom ik niet.

Vitesse-PSV was nooit een wedstrijd, geen moment. Twee ploegen welke absoluut niet wilde verliezen tikten de bal continu breed. Tik, tik, tik. Maar het leidde helemaal nergens toe. De 'kansen' waren op één hand te tellen. PSV wilde niet, Vitesse was bang voor een zeperd. Wat restte was een wedstrijd welke vanaf de eerste minuut voorbestemd leek voor een 0-0. Het tempo was versnellinkje één, het balletje rolde zachtjes gezapig over de grasmat. Het publiek was veelal stil. Enkel de supporters van Vitesse, de enige club waar sommige supporters betaald worden om de gehele wedstrijd te zingen, welke contractueel verplicht waren om geluid te produceren hoorde je.

De bal ging vloeiend van Nikiforov naar Waterreus en vice versa. Geen beweging, geen tempo, helemaal niks. PSV geloofde het wel. Naar mijn mening PSV onwaardig. Geen moment had ik het idee dat PSV dit duel zou winnen. Tegen Ajax en Heerenveen ging PSV ookal met een ietwat matte instelling het duel in, maar daar was af en toe nog sprake van spanning, felheid en 'penetratie' zoals Guus Hiddink het zo 'mooi' zei. Niks van dat alles tegen Vitesse. Geen enkele kans, geen enkel schot. Beide teams geloofden het allemaal wel. Ook scheidsrechter Van Dijk had zich hoogstwaarschijnlijk contractueel aan de 0-0 verbonden, want elke keer als er eventjes gevaar leek floot hij af. Elke keer als het tempo eventjes omhoog ging wist hij dat vakkundig uit de wedstrijd te halen. Is die voordeelregel nou echt zo moeilijk? Vroeg ik mij tandenknarsend aé..

Trainer Gerets had een leuke actie in petto. Na afloop van het duel tegen Ajax probeerde hij de aanwezige pers te overtuigen van zijn tactische kwaliteiten. Hij kwam met een hele verhandeling waarom Kezman niet speelde, dat kwam door de afwezigheid van Bouma. Aangezien Ramzi dieper speelde had Kezman dan te weinig mogelijkheid om uit te wijken naar links en derhalve was er een plaats ingeruimd voor De Jong. Maar wat schetste mijn verbazing toen Ramzi tegen Vitesse, evenals tegen Heerenveen, toch samen bleek te mogen spelen met Kezman. Gerets is een machtig man, een sympathieke man, een motivator, een harde werker, maar tactisch vaak heel doorzichtig en zwak. Alleen jammer dat hij dat soms zo opzichtig probeert te verbergen met ellenlange verhandelingen over het wel of niet spelen van Kezman terwijl hij simpelweg gepasseerd was.

Vitesse-PSV was een wedstrijd waar eigenlijk bijzonder weinig over te vertellen valt. PSV viel af en toe aan, Vitesse viel af en toe aan, maar niemand die echt wild werd voor de goal. Tikkie breed, tikkie breed, tikkie terug. Allemaal heel vloeiend en soepel, maar bijzonder weinig effectief.

Verdedigend was alles hartstikke op orde, geen enkel kwaad woord. Aanvallend kon PSV echter geen potten breken. Door de stugge verdediging van Vitesse kwam PSV er slechts sporadisch door. Dat ik geen fan ben van Ramzi heb ik al meerdere malen gezegd, de sympathieke Marokkaan heeft een hele mooie schaarbeweging, maar niemand trapt er meer in. In de drie wedstrijden dat hij nu achterelkaar in de basis van PSV staat is hij welgeteld nul! keer zijn directe tegenstander voorbij gegaan. Toch een belangrijk punt aan de flank als je het mij vraagt. Jan Heintze wordt er welhaast wanhopig van. Ramzi is in feite ook gewoon een spits. De goals die hij maakt, de kansen die hij creéert, telkens duikt hij op in de spits. Ook een kwaliteit, absoluut, maar hebben wij daar niet al twee man staan die elkaar in de weg lopen?

Vitesse-PSV bewaar ik niet op video en dat is nog een understatement. In de kleedkamer hoorde PSV van het zoveelste verlies van Feyenoord, het moet fnuikend geweest zijn voor de motivatie. Zulk soort wedstrijden speel je, dat weet je, daar doe je niks aan. Je kunt niet alles winnen. Ook vorig seizoen ging PSV in het zicht van de finish opzichtig naar een 0-0 in Tilburg. Toch kan ik het moeilijk verkroppen dat mijn ploeg, mijn liefde op een dergelijke wijze ten strijde trekt. Hoe logisch het overigens ook is. PSV hoeft niks meer, heeft alles al. Een solide verdediging bovendien, dus geen wonder dat ze besluiten Vitesse te laten komen om eens te kijken waar het schip strandt. En als Vitesse dan ook niet komt, krijg je een wedstrijd zoals dit. Oersaai, een drama voor elke toeschouwer. Het breedlachende gezicht van John de Jong na afloop kon ik wel schieten. Pissig zat ik op de bank, mijn club verliest punten, niet door pech, maar omdat ze daar zelf voor gekozen hebben, dat ben ik niet van mijn club gewend en dat zal ik hopelijk ook nooit gaan doen. Gelukkig zijn de kaartjes voor de Gelredome tennishal spotgoedkoop. Vitesse verkoopt naar mijn mening de allergoedkoopste kaartjes van Nederland. Geen wonder dat die club zo weinig centen heeft.

Overigens snijdt PSV zichzelf door dit puntverlies behoorlijk in de vingers. De achterstand van Feyenoord bedraagt elf punten. Als PSV de 28ste van Willem II wint en Feyenoord verliest de dag daarna punten tegen Roda uit, iets wat met de huidige vorm van Feyenoord zeer waarschijnlijk is, dan zijn we op de koninginnenacht kampioen zonder te spelen. Ik teken er niet voor, maar goed, dat is mijn persoonlijke mening. PSV zelf koestert het ene puntje.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. naam-vergeten (5 pts.)
2. RedHerrie (4 pts.)
3. Bas (3 pts.)
4. Veldhovenaar (3 pts.)
5. Phoolie Rene (3 pts.)
6. helter skelter (3 pts.)
7. Christiaan (3 pts.)
8. Hercules (3 pts.)
9. Berk (3 pts.)
10. b.a.r.t. (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.