Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-RKC 3-1 (1-0)

Scoreverloop:

1 - 0 Kezman (26)
1 - 1 Gudjonsson (53)
2 - 1 Lucius (79)
3 - 1 v.Bommel (83)

Scheidsrechter: v.Hulten

Toeschouwers:

Geel:

Rood:

Opstellingen:

PSV:

Waterreus, Lucius, Faber, Hofland, Bouma, v.Bommel, Vogel, Rommedahl (Kolkka/68), Bruggink (De Jong/75), Kezman, v.Nistelrooij (Gakhokidze/75).

RKC WAALWIJK:

v.Dijk, Lamey, Nascimento, Teixeira (vd.Berg/76), Kalezic, v.Wanrooy, Cornelisse, Petrovic (v.Dinteren/83), Hoogendorp, Gudjonsson, Samardzic (Redan/68)

Titel dichtbij na thuiswinst op RKC

Moeizame overwinning op degelijk RKC

(Door: Joris Westerbeek)

PSV-RKC. Niet echt een affiche voor een topper, maar de nummer 1 tegen de nummer 5 is toch al gauw een wedstrijd dat lijkt op een topper. Er werd met gemengde gevoelens naar de wedstrijd toegeleefd. Het lijkt alsof iedereen binnen PSV RKC Europees voetbal gunt, en PSV zelf toch het liefst thuis tegen Heerenveen kampioen wil worden. Dat lijkt in elk geval. Naar mijn mening werd er zondag ook bewust op een gelijkspel gespeeld. Maar dat kon ik me in een thuiswedstrijd niet voorstellen. Maakt ook niet uit, want Feyenoord doet op het moment toch wel gekke dingen, wat PSV zelf ook doet.
Uiteindelijk moeten de wedstrijden toch gespeeld worden, en voor PSV is het alleen de vraag wanneer we kampioen worden. Liefst in een thuiswedstrijd, zodat er veel supporters bij kunnen zijn!
Het was slecht weer, en het was een beetje een dooie boel naar het beginsignaal toe. De zaterdagavond blijft toch de voetbalavond. Goed, nieuwsgierigheid was er natuurlijk ook, vooral naar de opstelling, en uiteraard naar hetéWelcome homé voor Zeljko! Maar vooral die opstelling was vooraf lastig te voorspellen, omdat Nikiforov, Heintze, van der Weerden en Ramzi gemist moesten worden, naast de reservekeeper Lodewijks en de langdurig geblesseerde Ooijer. Ik denk dat dit keer niemand de opstelling van Gerets goed voorspeld had, want hij startte met:
Waterreus, Lucius, Faber, Hofland en Bouma; Rommedahl, Vogel, van Bommel en Kezman; en voorin Van Nistelrooij en Bruggink. Ik ben altijd van mening dat je de beste speler voor een bepaalde positie moet opstellen, en daarom was dit eigenlijk niet eens zén gekke opstelling (Faber is beter centraal, Lucius is de beste rechtsback na vd Weerden en Ooijer en Bruggink is een betere 2e spits dan Kezman of John de Jong), op 1 uitzondering nagelaten. Kezman linksvoor?!? Vreemde actie van iemand die niet wil of kan kiezen tussen van Nistelrooij en Kezman.

De wedstrijd startte rommelig met aan beide kanten veel balverlies. De eerste serieuze kans in de wedstrijd, na ruim een kwartier alweer, kwam toch vanaf de linkerkant, van Kezman. Zijn voorzet bereikte Van Nistelrooij die net niet kon afronden. Zén 10 minuten later kwam de 1-0 op het scorebord. En alweer was het een actie van Kezman, die vanaf links naar binnen kwam, en aantal mensen uitspeelde, een gelukkige een-twee uitvoerde met Van Nistelrooij en overtuigend afrondde. De ban was gebroken, dacht ik. Maar juist RKC kwam na de 1-0 beter in de wedstrijd, zonder echt kansen uit te spelen. De beste kans was voor PSV, en wel voor Rommedahl, die alleen voor de keeper niet wist af te ronden. Rommedahl speelde sowieso een ongelukkige wedstrijd. Hij kwam weinig langs zijn man, ook omdat hij weinig goed werd aangespeeld door Lucius.
Zo werd het snel rust in een weinig enerverende 1e helft. Het was eigenlijk maar een saaie bedoeling en veel sfeer was er ook niet.
Daar kwam gelukkig direct in de 2e helft, vooral omdatéde beste keeper vanét lané nu op Oost keepte. Als we hem Oranje in hadden kunnen zingen, dan was het gelukt. HetéRonald in Oranjé klonk luid en langdurig. In die beginfase kreeg RKC een reeks hoekschoppen, vooral door onzorgvuldig verdedigen van PSV-kant. Niet uit zén corner, maar uit een vrije trap viel toch vrij onverwachts de gelijkmaker. Het was Petrovic die vanaf de zestien de bal een stukje breed legde op Joey Gudjonsson, die de bal verwoestend hard in de kruising schoot. Misschien een toekomstige psv-er?! Talent heeft hij in elk geval zeker.
Na deze gelijkmaker ging PSV wel eindelijk met wat meer pit spelen, waarbij vooral Van Bommel, Faber en Hofland het voortouw namen. Waarom het zén lange periode zo tam was, was voor mij niet duidelijk. Misschien leek dat ook wel, omdat RKC natuurlijk wel een hele taaie ploeg heeft, die uitstekend vanuit de organisatie speelt. Dat bleek trouwens ook al in Waalwijk, dus dat was niet nieuw.
PSV begon dus steeds meer aan te dringen, maar verder dan een bal buitenkant paal uit een onmogelijke hoek, van Van Nistelrooij, kwam PSV niet. Halverwege de 2e helft brak RKC wel een keertje zeer gevaarlijk uit. Hoogendorp werd diep gestuurd, en liep recht op Waterreus af. Uitstekend verdedigend werk van Faber voorkwam erger.
Dit was voor Gerets het sein om in te grijpen. Eerst werd Rommedahl vervangen door Kolkka (Kezman werd rechtsvooé) en even later werden Bruggink en Van Nistelrooij vervangen door De Jong en Gakhokidze. Dit deed de wedstrijd, en Kezman, goed. Bij Kezman was toch wel heel duidelijk te zijn, dat hij zich in het centrum het meest op zijn gemak voelt. Na wat rommelige momenten richting RKC-doel kwam rond de 80ste minuut toch de bevrijdende 2-1. Een goed schot van Faber werd niet helemaal goed verwerkt door doelman Van Dijk, waarna Lucius attent de 2-1 binnentikte! Direct daarna werd Petrovic gewisseld, en we zetten net een lied voor hem in, toen de 3-1 werd binnengeschoten door onze aanvoerder. Mark van Bommel bekroonde een goede wedstrijd met een uitstekende actie, waarbij hij eerst vier RKC-ers het bos in stuurde en daarna koeltjes afrondde.
Daarmee was de wedstrijd gespeeld, en kan PSV zich gaan opmaken voor het kampioenschap. Nog hooguit twee weken, tenminste, daar ga ik van uit. Hopelijk werkt Feijenoord mee, en wint het twee keer, zodat weégewooé thuis tegen Heerenveen kampioen kunnen worden. Dat lijkt mij in elk geval een mooi scenario. En daarna moeten we op voor de dubbel, en weer een stukje meer historie gaan schrijven. Want, met alle respect voor Twente, die beker moet ook voor ons zijn.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Japie (7 pts.)
2. djaja (7 pts.)
3. Hans v/d Voort (7 pts.)
4. Mak (7 pts.)
5. KEIZER_F (7 pts.)
6. Souza Forever (7 pts.)
7. Mark (7 pts.)
8. vak M (7 pts.)
9. fwout (7 pts.)
10. witte (7 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.