Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenWillem II-PSV 1-1 (1-1)

Scoreverloop:
0-1 Hofland ('25)
1-1 Caluwe ('33)

Arbiter: Van Egmond
Toeschouwers: 14.657

Geel: Hofland (PSV)

Opstelingen:

Willem II: De Vlieger, Prommayon, Hill, Mathijsen, Van Nieuwstadt (Veldman '88), Landzaat, Bombarda, Caluwe, Abdellaoui, Sektioui (Sanou '46)

PSV: Waterreus, Faber, Addo (Kolkka '80), Hofland, Bouma, Rommedahl, Van Bommel, Bruggink (De Jong '87), Ramzi, Kezman (Lucius '62), Van Nistelrooy

Feyenoord mag het zeggen

Voor de vijfde maal op rij geen winst in Tilburg

(Door: Bas van Tilborg)

Even wachten nog. Morgen speelt Feyenoord uit tegen Roda JC en krijgen we wat meer duidelijkheid over de datum van het aanstaande kampioenschap. Verspelen de Rotterdammers punten en wordt het volgende week zondag thuis tegen Heerenveen of wordt het toch de week daarop in Roosendaal? Voor het gemak ga ik er dan even vanuit dat PSV 'gewoon' wint van Heerenveen (gewoon tussen quotes, want zo vaak gebeurde dat niet de afgelopen jaren) en RBC. En Feyenoord moet thuis Fortuna nog even verslaan. In elk geval heeft PSV door vanavond gelijk te spelen zeer waarschijnlijk voorkomen kampioen te worden zonder te spelen. Ook wel weer meegenomen.

Terug naar vanavond. PSV speelde in Tilburg tegen het plaatselijke Willem II in de volgende 4-3-3 opstelling: Waterreus, Faber, Van Bommel, Hofland, Bouma, Rommedahl, Addo, Bruggink, Ramzi, Kezman, Van Nistelrooy. Een opvallend aanvallend basiselftal, waarin de geblesseerden Nikiforov en Vogel ontbraken. Gerets koos ervoor het gat in de verdediging in te vullen door Van Bommel daar neer te zetten. Ghanees Erik Addo kreeg de onzalige taak Vogel te vervangen op het middenveld. Een rol waar hij logischerwijs volledig in verzoop. Hij stond eigenlijk constant op de verkeerde plek. Als scheidsrechter had de KNVB Neerlands kneuterigste aangewezen: Van Egmond. Ook de arbeidsmarkt voor arbiters is kennelijk erg krap.

De wedstrijd begon zoals verwacht, kijkende naar beide elftallen, aantrekkelijk. Beide ploegen kregen een aantal behoorlijk kansen op een doelpunt. Aan een goede afronding schortte het evenwel. PSV scoorde, terecht, als eerste. Uit een corner van Bruggink nog wel, die door Hofland in de kruissing werd gekopt. Onhoudbaar voor De Vlieger.

Minder onhoudbaar was de tegentreffer die al vrij snel weer op het bord stond. Willem II'er Caluwe schoot een vrije trap van net buiten het strafschopgebied mooi in één keer binnen. Het leek er echter op dat Waterreus, die tot dan toe een prima wedstrijd keepte, de bal best had kunnen hebben, had hij de muur wat beter opgesteld. Het blijft toch merkwaardig dat keepers altijd nog blijven vasthouden aan het neerzetten van een muur, waar die toch in veel gevallen eerder in het nadeel dan in het voordeel werkt van de keeper, omdat die het zicht op de bal wegneemt. Na de gelijkmaker raakte PSV tijdelijk de controle een beetje kwijt over de wedstrijd. In de problemen kwamen de Eindhovenaren echter ook niet echt en dus werd de ruststand bepaald op 1-1.

De rust in Tilburg bestaat traditiegetrouw uit een analyse van het meest raadselachtige scorebord van de vaderlandse competitie. In het stadion van Willem II worden de tussenstanden van elders gespeelde wedstrijden uitgedrukt in sponsors. Met een beetje hulp van de stadionspeaker was er uiteindelijk uit op te maken dat we moesten opletten wat Interpolis tegen CZ Groep deed (???) om te zien of Den Bosch het kampioenschap van de Toto-divisie ging pakken.

In de tweede helft nam PSV de controle over de wedstrijd weer over. Verschillende spelers hadden de winnende treffer op de voet, maar telkens ging de bal er niet in. De grootste kansen waren evenwel voor Willem II, dat binnen een minuut zelfs tweemaal de paal raakte. Gescoord werd er niet meer, waardoor een terechte 1-1 de einduitslag werd. PSV leek daar zeker tegen het einde wel vrede mee te hebben. Meer zat er simpelweg niet echt in vanavond.

Het gelijkspel betekende echter wel dat PSV voor de vijfde achtereenvolgende keer niet wist te winnen in Tilburg. Na 1-0, 4-1 en 4-2 nederlagen en de bloedeloze 0-0 van vorig jaar wederom een teleurstellend resultaat. Man Of The Match Kevin Hofland had nog een reden om verdrietig te zijn: hij liep zijn vierde gele kaart op en is daarmee geschorst voor PSV-Heerenveen. De Limburger zal het morgen ongetwijfeld niet erg vinden als Feyenoord wint van Roda. PSV mist hiermee tegen de Friezen voor het eerst haar beide vaste centrumverdedigers, want Nikiforov is zoals eerder gemeld geblesseerd. Het zou toch wrang zijn als deze spelers, die zo'n grote rol speelden in de totstandkoming ervan, het kampioenschap beiden niet spelend zouden kunnen meemaken. Het woord is aan Feyenoord. Maar och, waar zeur ik eigenlijk over?

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Phoolie Rene (6 pts.)
2. Pim (6 pts.)
3. Del Bosque (6 pts.)
4. Zjelko (6 pts.)
5. SouBavaria (6 pts.)
6. Bonanza23 (6 pts.)
7. PSV-Miep (5 pts.)
8. jantje (5 pts.)
9. skidevil (5 pts.)
10. Griffioen (5 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.