Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-Heerenveen 3-0 (1-0)

Scoreverloop:

1 - 0 Bruggink (33)
2 - 0 v.Bommel (65)
3 - 0 Kezman (69)

Scheidsrechter: Wegereef

Toeschouwers:

Geel: Bouma

Rood:

Opstellingen:

PSV:

Waterreus (Coutinho/67), Dirkx, Faber, Heintze, Hofland, v.Bommel, Vogel (v.Nistelrooij/60), Rommdahl, Bouma, Kezman, Bruggink (De Jong/80).

SC HEERENVEEN:

Vonk, Holm, Klompe, Hansma, Ebbinge, Radomski, Nurmela, v.Gessel, Allbéck (Tuhuteru/84), Jensen, Lurling.

Boeruuh kampioen!!(Door: Niels van der Laan)

PSV is afgelopen zondag voor de zestiende keer in de historie van de club kampioen van Nederland geworden. Voor het eerst sinds 1996 lukte het een ploeg om de titel te prolongeren, een unieke prestatie, zeker gezien het verlies van Nilis en van Nistelrooy aan het begin van het seizoen. Voor het eerst sinds lange tijd werd de herfstkampioen geen landskampioen, iets wat ook uitzonderlijk betiteld mag worden. PSV liep vlak voor de winter nog zeven punten achter op Feyenoord, maar die achterstand verdween na de winter als sneeuw voor de zon. In plaats daarvan is PSV inmiddels uitgelopen tot een voorsprong van vijftien punten!

PSV veruit de beste club van Nederland, met inmiddels ook de hoogste begroting van de Lage Landen. PSV is hot en groeit langzaam uit tot een club met landelijke uitstraling, zonder overigens het huiselijke karakter van de club te verloochenen. Een prestatie van optimaal formaat. In een interview met het Algemeen Dagblad spreekt Van Raaij duidelijke taal. Naar zijn mening zouden Ajax en Feyenoord structureel 40 miljoen gulden per jaar moeten kunnen genereren met het achterland wat ze hebben. Op de vraag of die clubs dan slecht worden geleid is van Raaij duidelijk.éMisschien wordt PSV wel heel goed geleidé

Het belang van Harry van Raaij is bekend bij iedereen die PSV een warm hart toedraagt. We zullen huilen om zijn vertrek, als dat niet te vermijden moment ooit komt. Zoveel humor, zo veel kennis van zaken. Van Raaij is een man naar mijn hart. Zonder kapsones, keihard werken aan datgene wat hem lief is: PSV. Zijn aandeel in het huidige succes is naar mijn mening enorm, meer nog dan menig supporter durft te beseffen denk ik zo.

PSV is dus wéér kampioen van Nederland, het begint langzaam een heerlijke sleur te worden. Complete nationale overheersing, een heerlijk gevoel als je in je PSV-shirt bij de bakker staat.

PSV moest, om officieel zover te komen, eerst nog even zaken doen met Heerenveen. Niet de makkelijkste tegenstander. Van de laatste vier thuisduels tegen de Friese club gingen er drie verloren, niet echt een geweldig resultaat. Foppe de Haan heeft zijn zaakjes in Eindhoven meestal prima op orde en zorgt voor een, voor PSV, zeer pittig duel. Dat viel zondag gelukkig alleszins mee. PSV kon simpel de plooien gladstrijken en zich opmaken voor een overweldigend titelfeest. En dus geschiedde. PSV won met 3-0, ontving de schaal, werd dronken en begaf zich in gepaste tred, langzaam dus, naar het stadhuisplein alwaar 50 duizend uitzinnige fans de kampioenen toejuichten. Een heerlijke dag.

PSV begon het duel met de spelers welke naar de mening van Gerets het grootste aandeel hadden gehad in de titel. Vandaar dat van Nistelrooy op de bank begon. Opvallend was echter de basisplaats van Bouma, daar waar Kolkka meer duels in de basis startte dan de Fin op de linkshalfpositie. Waarschijnlijk vond Gerets starten met zowel Kolkka als Rommedahl toch weer iets te veel van het goede. De exacte opstelling:
Waterreus; Faber, Dirkx, Hofland, Heintze;
Rommedahl, Vogel, v. Bommel, Bouma; Kezman en Bruggink.

Het duel was saai, zeker in het begin. Het eerste halfuur verliep in een gezapig tempo. De sfeer zat er, zeker vlak na de aftrap, goed in en het weer werkte alleszins mee. We kregen er zowaar nog een mooi kleurtje van. Het bier vloeide rijkelijk en de helft van het publiek boeide de wedstrijd allerminst. Althans, het resultaat was belangrijk, maar ik heb niemand horen klagen zondag over een verkeerde pass of een slecht schot. Het deed er weinig toe. Iedereen had zich al voor aanvang verzoend met een slechte kampioenswedstrijd en dat werd het ook. Maar wie boeide dat éberhaupt wat? Ik nam nog een teug van het bier, zong wat, zette mijn zonnebril op mijn neus en genoot van dat wat komen ging. Een geweldig mooie dag.

Het was uitgerekend Arnold Bruggink die de score opende. We moeten ver terug om een goal op zijn conto te kunnen schrijven en om dan zén belangrijke openingsgoal te maken is altijd leuk. Net als in de vorige kampioenswedstrijd opende hij de score. Het stadion ontplofte, alle spelers bedolven elkaar. Het was Nurmela die zich verslikte in de bal en Bruggink zomaar vrij doorgang gaf tot Vonk, zijn knal was hard en geplaatst; 1-0.

Met een 1-0 stand ging PSV vervolgens rusten. Niks leek een goed feestje nog in de weg te kunnen staan. Enkel de blessure van Waterreus baarde de supporters zorgen, maar hij verscheen ook na de thee gewoon in de goal. Toen Van Bommel vervolgens met een mooie goal de 2-0 aantekende kon Waterreus zich echter met een gerust hart laten vervangen. Van Bommel kreeg aan de rechterkant vrij baan en knalde de bal vanuit een moeilijke hoek snoeihard in de verre hoek binnenkantje paal tussen de touwen. Pleit definitief beslecht. Heerenveen moest drie maal scoren om het feestje alsnog te kunnen bederven.

Waterreus werd dus vervangen en haalde daarmee jammerlijk genoeg niet de finish. Dat terwijl hij het gehele seizoen geen minuut miste. Hij werd vervangen door A1-keeper Coutinho. Een geweldig moment voor de jonge talentvolle keeper die in de resterende tijd één keer reddend mocht optreden. Je debuut maken in het eerste in de kampioenswedstrijd, daar kan je alleen maar van dromen. Het was alleen jammer voor Kolkka. Als Gerets 3 wissels had gehad was de Fin zeker het veld in gekomen, nu kregen van Nistelrooy en De Jong de voorkeur om het eindsignaal spelend te halen.

Kezman scoorde ook weer eens. De spits bloeide weer op met Bruggink aan de zijkant. Hij dartelde over het veld, niet altijd even briljant, maar het leek alsof hij het spelplezier weer had hervonden. Niet dat kunstmatige keurslijf van het samenspelen met Ruud, maar gewoon lekker doen waar hij zelf zin in had. Hij scoorde simpel op aangeven van van Bommel die een goede wedstrijd speelde. Met de 3-0 eindstand op het bord kreeg de wedstrijd in ieder geval nog een waardige uitslag, maar al met al was de wedstrijd niet echt veel waard geweest. Het deerde niemand. Na 90 minuten floot Wegereef af, de stadionklok gaf 87 aan maar was vakkundig door PSV iets teruggedraaid om te zorgen dat er geen supporters op het veld kwamen en het feest kon beginnen.

Via een helikopter werd de schaal ingevlogen en kon de champagne worden ontkurkt. Dit was overigens nog een bijzonder zware bevalling voor van Bommel die de kurk maar niet van de fles af kreeg. De alcohol vloeide zowel op als naast het veld meer dan rijkelijk en zorgde voor een mooie sfeer. De feestelijkheden duurden nog tot lang in de nacht. PSV landskampioen, met overmacht. Het blijft toch elke keer leuk om dat op mijn toetsenbord te mogen tikken.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. jde_kok (7 pts.)
2. Japs (7 pts.)
3. devino (7 pts.)
4. lemminkje (7 pts.)
5. harjan (7 pts.)
6. wolkje (7 pts.)
7. helter skelter (7 pts.)
8. vak M (7 pts.)
9. Gilles (7 pts.)
10. Bas uit Helmond (7 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.