Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV overtuigt tegen Sparta met ruime overwinning


Tijdstip
8 oktober 2023
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV overtuigt tegen Sparta met ruime overwinning; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV overtuigt tegen Sparta met ruime overwinning

PSV heeft in de Eredivisie wederom weten te winnen. De ploeg van Peter Bosz kende geen enkel probleem met Sparta en won probleemloos met 0-4. Malik Tillman, Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong maakten de doelpunten.

PSV begon uitstekend aan de openingsfase en kreeg in de eerste minuten al enkele goede kansen. Malik Tillman zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Olij, terwijl zowel Noa Lang als Olivier Boscagli de lat raakte.

Nadat Jordan Teze een prachtige vrije trap ook nog nipt gered zag worden moest PSV noodgedwongen wisselen vanwege een blessure van Lang en kwam Hirving Lozano binnen de lijnen.

Vlak voor rust leek PSV de volkomen terechte voorsprong te pakken na een heerlijke kopbal van Luuk de Jong. Omdat een flinke tijd daarvoor een overtreding werd gemaakt door Malik Tillman werd door toedoen van de VAR de treffer geannuleerd.

In de tweede helft ging PSV ook meteen op jacht na de openingstreffer. Het was echter Sparta dat als eerste plotseling een grote kans kreeg. Omdat de bal verkeerd werd geraakt ging hij echter naast het doel.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na een uitstekende actie van Lozano kwam de bal via De Jong bij Tillman en hij zorgde voor de 0-1.

Enkele minuten later was het opnieuw raak toen Johan Bakayoko naar binnen ging en op heerlijke wijze de bal in de kruising schoot.

Sparta probeerde aanvallender te gaan spelen om de aansluitingstreffer af te dwingen, waardoor er voor PSV meer ruimte was om te counteren.

De definitieve beslissing viel uiteindelijk in de 80ste minuut toen een kopbal van Guus Til nog kon worden gekeerd, maar Yorbe Vertessen de rebound in het doel werkte.

Ook De Jong kwam alsnog op het scorebord. De bal ging op de stip na een overtreding op Lozano. De penalty van de aanvoerder werd gekeerd, maar hij tikte de rebound wel in het doel.

Na acht speelrondes is PSV daarom nog altijd zonder puntverlies. Na de interlandbreak is Fortuna Sittarr de eerstvolgende tegenstander.


Johan Bakayoko: 'Deze komt wel op de tweede plek van mijn mooiste doelpunten ooit'

In gesprek met ESPN werd Johan Bakayoko meteen gevraagd naar zijn doelpunt. "Deze komt wel op de tweede plek van mijn mooiste doelpunten ooit. Bij België Onder 16 heb ik een keer van dertig meter gescoord, maar bij deze klopt ook alles", aldus Bakayoko. "In het betaald voetbal staat deze dan wel op één natuurlijk."

De Belg was blij dat hij weer eens had gescoord. "Ik heb dit seizoen wel al een paar assists gegeven, maar als buitenspeler is het belangrijk om doelpunten én assists te hebben", zo gaf hij aan. "Ik ben volgens mij wel goed aan het seizoen begonnen waardoor ik steeds meer assists heb kunnen geven, maar ik moet ook doelpunten maken en dat is vandaag gelukt."

PSV had het lang lastig tegen Sparta. "Zij hielden het heel erg compact. Ik denk dat ze ons goed hadden bestudeerd", zei hij daarover. "Maar wij zijn PSV. Na een tijdje moesten wij erover heen en dat hebben we gedaan. We moesten gewoon geduld hebben. In de eerste helft hadden we al veel kansen en een afgekeurde goal, dus toen had het ook al 0-1 of 0-2 kunnen zijn."


Peter Bosz: 'We zijn moeizaam gestart, maar erg goed geëindigd'

Peter Bosz was in gesprek met ESPN tevreden over de wedstrijd tegen Sparta. "We zijn moeizaam gestart, maar erg goed geëindigd. We speelden in een te laag tempo. Als je deze ploeg kapot wil spelen moet het een tandje sneller en dat heb ik in de rust proberen aan te geven", aldus Bosz. "Natuurlijk waren wij de dominante ploeg en hebben we bijna niks weggegeven, maar het blijft gevaarlijk met die lange ballen die zij geven. In de tweede helft hebben we zeker na die 0-1 de wedstrijd gecontroleerd en prima uitgespeeld."

De trainer werd ook gevraagd naar de blessure van Noa Lang. "Dit heeft hij dit seizoen al twee keer eerder gehad waarbij hij eigenlijk alles kan doen, behalve voluit sprinten. Dat gaf hij nu weer aan", zei Bosz daarover. "Dan neem ik geen risico en haal ik hem er snel af. Zeker als je ziet wat we mnog op de bank hebben, maar het is ook niet het risico waard dat iemand ernstiger geblesseerd raakt. Ik denk niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen, maar dat moeten we even kijken."

Bosz was zeer te spreken over de invalbeurt van Hirving Lozano. "Ik heb een paar keer met hem gesproken om onze manier duidelijk te maken. Ik moet ook zeggen dat we hem in het begin van rechts hebben laten spelen, wat hij bij Napoli ook deed. Nu was het vanaf links, zoals hij bij PSV voorheen ook al speelde", zo gaf hij aan. "Ik denk zelf dat dat hem ook beter afgaat. Vandaag speelde hij ook heel erg goed."


Luuk de Jong: 'Het is een beetje vergezocht om zolang terug te kijken'

In gesprek met ESPN werd Luuk de Jong gevraagd naar zijn gemiste strafschop. "Natuurlijk is een doelpunt een doelpunt, maar ik schoot hem niet goed in. Hij pakt hem natuurlijk goed, niet goed genoeg omdat hij nog terugkwam bij mij. Ik scoorde nog wel, maar ik baalde wel dat ik die penalty mis", aldus De Jong.

Ook werd de aanvoerder gevraagd naar zijn afgekeurde doelpunt. "Het is maar de vraag hoe lang het ervoor was. Moet Malik Tillman hier maar vragen aan Joey Veerman om de bal uit te schieten via hun zodat we een ingooi hebben en weer kunnen aanvallen?", reageerde hij na het zien van de beelden. "Dan ga je hem nu afkeuren. Die jongen is allang opgestaan. Natuurlijk is een overtreding een overtreding, maar dit soort dingen gebeuren zovaak op een veld. En dan ga je nu een doelpunt daarop afkeuren. Het is een beetje vergezocht om zolang terug te kijken. Het was wel een mooie goal moet ik zeggen."

De Jong was het eens met de opmerking dat PSV een goede wedstrijd heeft gespeeld. "Ook in de eerste helft al. We kwamen moeilijk tot de goal, maar we waren wel dominant. We kregen veel kansen en hadden die bal op de lat. Het enige wat zij deden was de lange bal en dan op goed geluk hopen op die tweede bal", zo gaf hij aan. "Grote kansen hebben zij niet gekregen. Dat hebben we achterin goed gedaan. In de tweede helft hebben we het zelf heel goed afgemaakt."


Dennis Higler: 'In de aanvalsfase van PSV was een duidelijke overtreding'

Scheidsrechter Dennis Higler werd op ESPN gevraagd naar de reden waarom het doelpunt van Luuk de Jong werd afgekeurd door de VAR. "In de aanvalsfase van PSV zit een duidelijke overtreding van Tillman. Op moment als die duidelijke overtreding er is zal de VAR mij roepen en dan is het aan mij om die overtreding te beoordelen en te beoordelen of het in diezelfde aanvalsfase is", aldus Higler. "De spelregel zegt dat de aanvalsfase stopt als de bal helemaal terug wordt uitverdedigd. Je ziet dat PSV de controle behoudt en continue rond de zestien aan het voetballen is."

Higler ging verder: "De Guzman is inderdaad terug in positie, maar dat is in dit geval geen argument. De aanvalsfase is één fase waarin wordt gevoetbald en daaruit wordt gescoord. Dan wordt gekeken of er een overtreding was en dat was het geval, dus gaan we terug naar die overtreding."

De scheidsrechter bevestigde dat het een geldig doelpunt zou zijn als de bal verder terug zou zijn gespeeld door PSV. "Het gaat erom of het één vloeiende aanval is", zo gaf hij aan. "Als Veerman de bal terugspeelt op bijvoorbeeld Ramalho of Teze houdt die aanvalsfase op en ontstaat er dan een nieuwe."


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Malik Tillman ('51)
Goal
0-2 Johan Bakayoko ('59)
Goal
0-3 Yorbe Vertessen ('80)
Goal
0-4 Luuk de Jong ('88)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: De Guzman ('43)
Kaart
Sparta Rotterdam: Neghli ('54)
Kaart
PSV: Sergiño Dest ('90)

Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanMalik TillmanJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'35 Hirving Lozano voor Noa Lang
'73 Guus Til voor Malik Tillman
'73 Ismael Saibari voor Joey Veerman
'77 Armel Bella-Kotchap voor André Ramalho
'77 Yorbe Vertessen voor Johan Bakayoko


Opstelling Sparta Rotterdam

NeghliLauritsenClement


De GuzmanVerschuerenKitolano


Van der KustVelthuisVriendsBakari


Olij

Wissels:

'64 Anello voor De Guzman
'73 Metinho voor Clement
'73 Brym voor Neghli


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-2 (0-0)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-4 (0-2)
 4 1-2 (0-0)
10  4 1-2 (0-0)
11  3 1-2 (1-1)
12  3 0-3 (0-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 1-2 (1-1)
15  3 0-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jerdy Schouten (41 -> 5,0)
2. Johan Bakayoko (31 -> 4,0)
3. Malik Tillman (23 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (20 -> 2,0)
5. Sergiño Dest (19 -> 1,0)
6. Hirving Lozano (18 -> 0,0)
7. Jordan Teze (8 -> 0,0)
8. André Ramalho (2 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
9. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
9. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Tygo Land (0 -> 0,0)
9. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
9. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
9. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Joey Veerman (0 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Joël Drommel (0 -> 0,0)
9. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
9. Noa Lang (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. Xavi Simons (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Fábio Silva (0 -> 0,0)
9. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
9. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
24 uit 8 zou mooi zijn.
Knallen heren.
+1/-0

8 maanden geleden
Lastige uitwedstrijd. Wedstrijd van dinsdag kan en mag geen excuus zijn met bijna 5 hele dagen rust (plus de breedte van onze selectie). Toch zou het mij ook niet verbazen als we relatief eenvoudig winnen. Boszbal is wel geschikt voor op papier mindere tegenstanders. Vol erop klappen dus en proberen om in de eerste helft al een veilig marge te creëren. Daarmee verdwijnt ook het geloof bij de tegenstander en wordt het de tweede helft alleen maar makkelijker.
+1/-0

8 maanden geleden
Zondag kwart voor vijf is een uitglijmoment. Dan weet je wat de rest gedaan heeft, speelt mee. Ik verwacht puntverlies.
+1/-0

8 maanden geleden
Als PSV de ervaringen meeneemt die ze in de CL hebben opgedaan, dan wordt deze wedstrijd geen probleem. Die CL-wedstrijden kunnen een team echt gaan vormen.
Ik zou Lozano op gaan stellen. Die zorgt er wel voor dat het team er niet slap uit gaat zien. Lozano zit volgens mij niet in een dip, maar heeft het lastig omdat hij steeds dubbele dekking op hem heeft staan. Daarom kan Teze ook beter voetballen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik verwacht een compact fel verdedigend sparta. Lozano is denk ik beter met wat ruimte, bakayoko normaal met wat drukte en heeft wat meer speelsheid om een tegenstander voorbij te gaan.

Dus ik denk dat van Aanholt en dest spelen, en lang en bakayoko.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
8 maanden geleden
Ik vind Bakayoko ook niet sterk als hij twee man tegen krijgt …. 9 van de 10 keer speelt hij dan de bal terug (op Teze) of breed, en probeert hij niet eens een actie te maken.
Het zijn beide gewoon geen spelers van het type Simons of Lang, die twijfelen nooit om een actie aan te gaan ….
+1/-0

 
 
Kleine1 (geschorst)
8 maanden geleden
Hahaha, ik wist tijdens de wedstrijd dat ik commentaar zou gaan krijgen … 😀
Baka speelde vandaag inderdaad een puike wedstrijd, en was juist veel actiever en dreigender dan in sommige wedstrijden waar ik op doelde … met als kers op de taart z’n prachtig doelpunt!
Die jongen gaat het ook wel maken hoor … daar ben ik ook helemaal niet bang voor …
+2/-0

8 maanden geleden
Hopen op winst en clean sheet :)
+1/-0

8 maanden geleden
Slik die trommel in!!
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat ding komt potdimme nog uit Eindhoven ook 😫
+1/-0

 
8 maanden geleden
I know. Het zijn toch geen slaven op het veld.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Tip : Ik heb inmiddels de radio op Studio040 gezet en de tv even stop gezet totdat hij synchroon loopt. Dan hoor je die trommel bijna niet meer.
+1/-0

8 maanden geleden
Balen! Ik bel meteen Koeman dat hij deze week niet komt!
+2/-0

8 maanden geleden
Het begint helaas structureel te worden dat missen van al die kansen. Het gaat PSV een keer punten kosten.
+2/-0

8 maanden geleden
Bedankt Tillman was totaal onnodig.
+1/-0

8 maanden geleden
Onbegrijpelijke afkeur. Kan zomaar puntverlies tot gevolg hebben.
+2/-0

8 maanden geleden
Dit is toch gewoon een nieuwe aanval? Wat een pech.. en wat een domme overtreding van Tilman
+1/-0

 
8 maanden geleden
Precies. Vreemd en ook heel dom van Tillman deze onnodige overtreding.

Veerman erg slordig de laatste wedstrijden
+1/-0

8 maanden geleden
Gewoon een prima eerste helft. Nu de kansen nog verzilveren.
+1/-0

8 maanden geleden
Wij mogen niet winnen hè. 1) die Guzman begint met trekken en doen. 2) scheids had het al beoordeeld kon je uit de beelden opmaken. 3) Guzman stond inmiddels alweer en was wederom bezig Tillman te zieken toen het doelpunt viel. Volgens mij dus een nieuwe aanval. De VAR zou het toch eerlijker maken allemaal? Weg met dat onding. Vraag maar aan Liverpool.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
8 maanden geleden
Helemaal met je eens … weer een verschrikkelijk slechte beslissing van Higler
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
8 maanden geleden
Onbegrijpelijke beslissing van Var en Higler … had totaal niets te maken met die aanval.
En trouwens, die Guzman was de hele tijd al aan het kutten bij Tillman, zelfs na z’n gele kaart nog .. zou me niet verbazen als die er straks afgaat.
+1/-0

8 maanden geleden
Op deze manier kunnen we niet meer van een emotiesport spreken maar van een jurysport. Sneu in het kwadraat.
+1/-0

8 maanden geleden
Waardeloze beslissing van de man wiens naam zo op de man met dat kleine snorretje lijkt. Ook de heren in de studio snappen er niets van. Ik hoop maar dat er na deze wedstrijd 8 - 24 op de ranglijst staat maar ik heb er geen goed gevoel bij.
+1/-0

8 maanden geleden
Los van het feit dat die goal onterecht is afgekeurd, doet PSV zich zelf weer veel te kort..
+1/-0

8 maanden geleden
Ik ben bang dar hij deze alsnog gaat afkeuren vanwege diezelfde overtreding in de eerste helft…
+4/-0

8 maanden geleden
eindelijk een goede actie van Bakayoko 0-2
+3/-0

8 maanden geleden
Scorebord hier op het forum geeft nog 0-1 aan terwijl het toch 0-2 is
+1/-0

8 maanden geleden
Wie houd dat scorebord bij zeker in slaap gevallen!!
+3/-0

 
8 maanden geleden
Staat nu keurig op 0-3 haha
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is lang geleden dat ik ons zo goed en dominant heb zien spelen. Sparta heeft werkelijk niets te vertellen en eigenlijk maakt het helemaal niet uit wie erin komen. Knap staaltje vakwerk van de staf.

De gretigheid bij 0-4. Schitterend om te zien!
+1/-0

8 maanden geleden
hij is weer wakker 0-4.
+1/-0

8 maanden geleden
Zo. Benieuwd of er wat te zeuren is. Masterclass.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Ze vinden altijd wat hoor. Nu gaat het over de penalty's :D
+2/-0

8 maanden geleden
Echt een hele sterke wedstrijd. Achterin af en toe nog wat slordig maar PSV voetbalde er vaak zat prima doorheen. Veel kansen gecreëerd en een aantal zeer mooie goals. Wat hebben wij hier lang op moeten wachten maar echt een verademing
+1/-0

8 maanden geleden
Prima overwinning wederom. Ik geniet echt vooral van de spelvreugde die er vanaf spat. Er groeit iets heel moois in Eindhoven!
+2/-0

8 maanden geleden
Geen moment in de problemen geweest.In de 2e helft 4x scoren en een reguliere overwinning boeken.Hopelijk valt de blessure van Lang mee maar het leek of het de hamstring is en dat is geen goed nieuws.Kampioenschap gaat tussen PSV en Feyenoord met misschien AZ en FCT als verrassingen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik blijf het zeggen, PSV wordt kampioen :)
+2/-0

8 maanden geleden
Geweldig. Ik maakte me zorgen want dit is pas de tweede wedstrijd tegen het linker rijtje. De echte tegenstanders (AZ, Twente, Feyenoord) komen pas over een maand. Dit is de perfecte competitie opbouw.
Nog even over de trainer van Sparta. Volgens de lijst heet hij Jeroen Rijsdijk. Echer ik zag iemand met hetzelfde gezicht, postuur, haardracht en trui als Maurice Steijn, en ook hetzelfde wedstrijd resultaat. Mijn conclusie: het is Maurice Steijn. Na de nederlaag tegen AZ is hij ontslagen bij Ajax en heeft hij de sneltein naar Rotterdam genomen om Sparta te coachen.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
8 maanden geleden
Daarvoor krijgen we nog een mooie opwarmer tegen een andere degradatie kandidaat … 😉🤪
+3/-0

 
8 maanden geleden
🤣🤣🤣
+1/-0

 
8 maanden geleden
Beetje scorebord journalistiek waar je afgelopen week in de media mee om de oren werd geslagen. Die clubs staan in het rechter rijtje omdat ze tegen PSV hebben gevoetbald, niet andersom ;o)
+2/-0

8 maanden geleden
Prachtige wedstrijd, soeverein gewonnen maar zullen we de Jong aub nooit meer penalties laten nemen? Laat Luukje het maar houden bij het koppen ;)
+3/-0

 
8 maanden geleden
Inderdaad, totaal geen specialist, op de keeper wachten en dan in dezelfde hoek schieten...conversation rate van 70 procent zie ik
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ooit hadden we Timmy Simons, als hij erachter ging staan dan wist je gewoon: die zit. 70% is niet heel goed iig
+1/-0

 
8 maanden geleden
Marco van Ginkel niet te vergeten
+1/-0

 
8 maanden geleden
Inderdaad, er moet toch een betere specialist aanwezig zijn in de selectie van PSV. De Jong mist echt te vaak.
+3/-0

 
8 maanden geleden
En ook de ballen die erin gaan zijn niet overtuigend.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ga maar even zitten Pietertje.
+2/-0

8 maanden geleden
Heer en meester en ongeslagen bovenaan,lekker voor johan.
+1/-0

8 maanden geleden
Wat lekker dit. Paar mooie goals met die van Bakayoko als hoogtepunt al vond ik die trainingsgoal van Tillman ook lekker. Naast de slechte pingel van Luuk alleen wel wat zorgen over die hamstring van Lang want dit is niet normaal voor zo n jonge vent. Beter nu echt laten genezen en dan weer opbouwen, kans voor Chucky om zich te laten zien tegen Fortuna
+1/-0

8 maanden geleden
Ik heb helaas maar tot en met de 0-1 kunnen kijken. Eerste helft zag ik een hele leuke wedstrijd, waarbij wij de betere kansen hadden, maar ook zij af en toe gevaarlijk waren.

Ik ben nooit echt een fan geweest van Sparta, maar ze hebben dit seizoen een heel redelijk team en spelen leuk. Beetje zoals wij ook wel eens hebben gespeeld (lange bal naar kopsterke spits die hem moet vasthouden of terugleggen op inkomende spelers).

Maar zoals gezegd waren wij duidelijk de betere partij, met wat pech in de afwerking. De afgekeurde 0-1 is zeer discutabel, maar Tillman moet daar gewoon niet zo opzichtig in de fout gaan. Geef de VAR gewoon geen reden om hem af te keuren.

2e helft (tot aan de 0-1 dus) was veel van hetzelfde, hoewel Sparta steeds meer moeite begon te krijgen met onze lopende mensen. Lozano en Bakayoko kregen steeds meer ruimte en ik ben blij dat ze daar goed gebruik van hebben gemaakt. Fijn dat er eentje in ligt voor Bakayoko, dat er nog vele mogen volgen!

Uiteindelijk prima 0-4 overwinning, we kunnen het niet veel beter doen dan we tot nu toe hebben gedaan (volle punten en 2 tegendoelpunten).

Enige smet is toch wel het uitvallen en de fysieke kwetsbaarheid van Lang. Veel gevaar moet toch van hem komen, maar als we straks een reeks hebben met topwedstrijden moet hij er wel daadwerkelijk kunnen staan. Hopen dat het meevalt, met de interlandweek kiest ie iig een goed moment uit. ;)
+1/-0

8 maanden geleden
De blessure van Lang laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om een kwalitatieve brede voorhoede je moet hebben.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Terwijl er nog steeds heel veel supporters zijn die niet snappen waarom we geen extra CV hebben gehaald ipv Lozano. Tijdens zo'n transferwindow wordt vaak weinig rekening gehouden met aanstaande blessures valt mij altijd op. Dan wordt er alleen gekeken naar de basiself. Lozano werd gezien als overbodig. Terwijl het juist geweldig is (en tevens noodzakelijk als je kampioen wilt worden en mee wil doen in de CL) dat je geen kwaliteit inlevert als Lang of Bakayoko geblesseerd raken. Mooi om te zien dat Lozano gisteren goed in viel en MOTM werd.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar Jerdy Schouten is de speler die PSV zo veel beter laat spelen. We hebben minder duelkracht op het middenveld en dat gaat ons, zeker tegen betere teams in de eredivisie, absoluut op kracht nog weleens punten kosten. Maar met de aanval die wij hebben staan weet je dat je in deze competitie 24 van de 34 potjes vrijwel op voorhand gaat winnen.

Gisteren was het voor rust niet eens heel goed, maar was de individuele kracht van Noa Lang en het inspelen van Luuk, kaatsen en afwerken al vrijwel beslissend. Boscagli had ook nog kunnen scoren. Daar zette Sparta een kopballetje tegenover.

Na rust heb ik echt geen seconde het gevoel gehad dat we NIET zouden gaan winnen. De ene goal was nog beter uitgespeeld / afgerond dan de andere en je ziet dan dat de bank ook steeds vaker het verschil gaat maken. En dat is dan ook meteen weer winst: er is een relatief grote groep spelers tevreden en er komen er veel aan speeltijd toe EN goals. De resultaten zijn geweldig, maar AZ, Feyenoord en FC Twente blijven in de slipstream meedraaien. Binnenkort gaat alles en iedereen bovenin tegen elkaar spelen, maar tot die serie reken ik erop dat wij minimaal 33 uit 11 gaan behalen. Op naar Fortuna!
+2/-0

 
8 maanden geleden
Minimaal 33 uit 11? Dan ben ik benieuwd wat je maximaal uit 11 wil halen?
Ik denk overigens dat we 36 uit 12 gaan halen. Dan komt achter elkaar Twente uit, feyenoord uit, Heerenveen thuis en az uit. Hebben wij inderdaad 36 uit 12, dan heb je toch kans op een fijn buffertje voor die laatste 4 potjes.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Scherp! Wat ik inderdaad bedoelde was dat ik minimaal de komende 3 potjes ook een driepunter verwacht. Daarna gaat een serie volgen die leidt tot een "vorentscheidung" OF een heeeele spannende tweede seizoenshelft. Ik reken er daarbij ook op dat Gimenez voor Feyenoord in de winterstop onhoudbaar zal zijn.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik weet wat je bedoelde ;)
+1/-0

8 maanden geleden
Gisteren speelden we in de eredivisie tegen de moeilijkste tegenstander tot nu toe. Op papier grotere clubs als FC Utrecht en Vitesse hebben hun zaakjes zo slecht voor elkaar, dat we na hen en 5 degradatiekandidaten nu een keer tegen een ploeg voetbalden die wel goed in elkaar zit. Ik was dan ook zeer benieuwd hoe PSV zich zou presenteren en ik ben daar heel tevreden over.

We doen dit seizoen veel minder rare dingen dan onder Bommel, Schmidt en Van Nistelrooij. Het elftal staat goed, er is duidelijkheid over wie waar moet staan en met de kwaliteiten die we hebben rondlopen, weet je dat je altijd tot kansen gaat komen. Na de wedstrijd tegen Utrecht hebben we élke eredivisiewedstrijd minstens 3 keer gescoord.

Natuurlijk moet nog blijken hoe we ons houden in de wedstrijden tegen Twente, AZ, Feyenoord en Ajax, maar vooralsnog lijkt het erop dat onze ondergrens hoog ligt, en dat is precies wat er de afgelopen jaren aan schortte en waardoor we de titel steeds zijn misgelopen.

Met betrekking tot de titelrace is er één probleem: ook Feyenoord oogt ontzettend sterk en degelijk. Het is voor mij nu nog niet duidelijk wie de grote favoriet is. Wel vind ik dat AZ en Twente, die ook zeer goed meedoen bovenin, net een stapje minder goed zijn. Echter, omdat je eigenlijk maar 8 grote wedstrijden speelt in de Nederlandse competitie, moet je die teams ook zeker niet uitvlakken zolang ze niet overdadig beginnen te morsen.

Maar goed, vooralsnog zeer blij met de prestaties van PSV dit seizoen. Hopelijk kunnen we tegen RC Lens in de CL ook wat resultaat halen en gaat daarna blijken dat we in de Nederlandse competitie ook tegen de goede teams dit niveau kunnen laten zien.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Denk dat je de kern goed raakt, de ondergrens ligt vooralsnog erg hoog. En inderdaad, die ondergrens bij feyenoord lijkt ook hoog te liggen. Daarom zaak de komende potjes ook nog te winnen, we krijgen fortuna en dan een degradatie kandidaat thuis.

Dan heracles en Zwolle. Feyenoord krijgt in die reeks az en Twente. Dus heel benieuwd.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik denk dat 'de bank' het verschil gaat maken. Daarom hoop ik dat we verdedigend op het middenveld nog wat gaan doen in de winterstop.

Jammer dat Babadi en Sambo zo weinig in het geheel voorkomen, al is dat ergens wel te begrijpen ( want lijken niet te willen verlengen)
+1/-0

8 maanden geleden
Waarom wordt er zo weinig over Jordan Teze gesproken? Hij speelt onwaarschijnlijk goed dit seizoen en verdient mi. een uitnodiging voor Oranje. (heeft hij wel de geweldige Dumfries voor zich).
+2/-0

 
8 maanden geleden
Geef zelf het antwoord eens?

Ik heb al meermaals aangegeven best een teze fan te zijn. Vond hem bij arsenal uit heel matig, maar net als gisteren bijzonder sterk. Als je ziet, bv bij die goal van van bakayoko, hoe hij als een stoomwals buitenom gaat, wat een geweld.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ja, hij heeft momenteel een ongelofelijke power en drive, en ook nog een gewedlig schot. Ik vermoed dat veel grotere Europese clubs hem momenteel in de gaten houden.
+1/-0

8 maanden geleden
Eigenlijk wilde hij die goal van Tillman ook afkeuren, want die was voor de wedstrijd met de autodeur tegen een auto van een Spartspeler gebutst.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Was wss voor een autoverzekeringreclame
+2/-0