8 maart 2024
De Adelaarshorst
ESPN

PSV overtuigt niet, maar wint ook in Deventer; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde in een 0-1 overwinning. Sergiño Dest maakte uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd werd Armando Obispo met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

In een zeer sfeervolle Adelaarshorst leek de thuisploeg PSV meteen vol onder druk te willen zetten. De ploeg van Peter Bosz kon daar echter uitstekend onderuit voetballen en had via Malik Tillman en Luuk de Jong in de eerste minuten al twee goede mogelijkheden.

Dat PSV gezien het spelbeeld al vroeg op voorsprong zou komen was dan ook geen verrassing. Na tien minuten spelen was het Sergiño Dest die naar binnen trok en uiteindelijk op knappe wijze de bal in de verre hoek.

In de openingsfase was het krachtsverschil tussen beide ploegen enorm. Binnen het eerste kwartier had PSV al zes keer tussen de palen geschoten, terwijl Go Ahead nog geen enkele aanval had verricht. De thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft plotseling wel een grote kans toen de verdediging van PSV zich leek te verrassen bij een snelle inworp. Walter Benítez lette echter wel goed op en kon daardoor redding brengen.

Ook in de minuten daarna was PSV duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Omdat de grootste storm was gaan liggen volgden er niet veel kansen meer, maar dat PSV met een voorsprong de rust in ging was volkomen terecht. Gezien de vele kansen zou een voorsprong met drie of vier treffers ook verre van geflatteerd zijn geweest.

PSV begon vervolgens een stuk slapper aan de tweede helft, waardoor Go Ahead er meerdere keren gevaarlijk uit kon komen. Desondanks was het wel Lozano die na rust als eerste op doel schoot. Zijn poging kon echter opnieuw door de doelman worden gekeerd. De Jong kreeg vervolgens een goede mogelijkheid via de rebound, maar zijn inzet kon worden geblokt door een van de verdedigers.

Langere tijd gebeurde er vervolgens niets qua aanvallen. Halverwege de tweede helft kreeg Go Ahead opeens een enorme kans toen Obispo zich liet aftroeven door de net ingevallen Baeten. Wederom was het echter Benítez die goed redding wist te brengen.

PSV had echter ook gewisseld en had onder meer Isaac Babadi binnen de lijnen gebracht. Na een geweldige actie van de middenvelder werd De Jong vrij voor de keeper gehad, maar omdat de aanvoerder de bal niet onder controle kreeg, kon hij uiteindelijk niet schieten. Een minuut later kon Dest dat wel, maar hij zag opnieuw de doelman redding brengen.

In de slotfase werd het plotseling hectisch. Eerst was het Dest die via de doelman op de paal schoot, waarna de net ingevallen Ricardo Pepi gehaast over schoot. Vervolgens kreeg Armando Obispo een tweede gele kaart terwijl de overtreding op hem werd gemaakt. PSV eindigde het duel daardoor met tien man.

Diep in blessuretijd kreeg Go Ahead plotseling een enorme kans, maar was het uiteindelijk Mauro Júnior die de bal van de lijn haalde. In de counter leek Johan Bakayoko de bal voor het inschieten te hebben, maar hij schoot op de paal. Het duel was daarna klaar waardoor PSV het duel toch winnend afsloot en weer een wedstrijd dichterbij de landstitel is gekomen.

Sergiño Dest: 'Een heerlijke goal, ik kan niks anders zeggen'

In gesprek met ESPN kreeg Sergiño Dest de opmerking dat het voor hem een perfecte avond was. "Het was een mooie avond. Ik heb een goal mee kunnen pakken en dat was een heel belangrijke. Daar ben ik wel blij mee", aldus Dest. "Ik vond het heerlijk om zo te kunnen spelen. Ik hou wel van een beetje vrijheid en ruimte, dus dit was heerlijk."

De linksback kreeg meer ruimte om op te komen omdat Malik Tillman nu naar binnen trok, terwijl normaal gesproken daar Hirving Lozano het veld breder houdt. Gevraagd werd aan Dest wat voor hem het fijnste is. "Dat als ik de bal heb, ik de ruimte krijg om de man op te zoeken", zo gaf hij aan. "Iedere linksbuiten is weer anders, maar ik hou er wel van als ik een beetje die vrije rol heb aan de zijkant."

Dest zag de beelden van zijn doelpunt voor het eerst terug. "Een heerlijke goal, ik kan niks anders zeggen", zei hij daarover. "Ik ben er ook trots op en ook blij, want ik moet nog één goal. Ik heb met Rob Maas een weddenschap dat ik voor het einde van het seizoen drie keer zou scoren, anders moet ik zijn auto met de hand wassen. En dat ga ik dus echt niet doen. Nog één keer scoren en dan moet hij mijn auto voltanken."

Luuk de Jong: 'Vooral lekker als je drie punten pakt in zo'n soort wedstrijd'

Luuk de Jong kreeg in gesprek met ESPN meteen de vraag of hij had verwacht dat PSV het nog lastig zou krijgen tegen Go Ahead. "Als je weet dat je met rust maar met 1-0 voorstaat, weet je dat je het nog lastig kan krijgen. Ik kan ons alleen maar verwijten dat je voor rust niet al met 2-0, 3-0 of 4-0 voorstaat, want die kansen hebben we echt wel gehad", aldus De Jong. "In de tweede helft gingen zij wat opportunistischer spelen met de lange bal achter de verdediging en dat is op dit veld toch wel lastig. Het hobbelt alle kanten op en daar hadden we af en toe wat moeite mee."

De Jong ging verder: "Dan kom je aan het eind nog met tien man te staan en dan wordt het nog even lastig met een paar keer die chaos en die scrimmage voor het doel. Dan moet je met elkaar blijven strijden om eruit te komen. Ook dit soort wedstrijden kunnen gebeuren in een seizoen en dan is het vooral lekker als je dan die drie punten pakt."

Gevraagd werd of PSV na rust nu minder speelde of Go Ahead juist beter. "Wij willen altijd meer doen en elke keer meer blijven geven. Ook in de tweede helft het gevoel geven dat er niets valt te halen", zo gaf hij aan. "Ook toen hebben wij onze mogelijkheden gehad met ballen die net voor langs gaan of dat ze net kunnen wegwerken. In de tweede helft hebben we onze kansen echt wel gehad, maar die moet je dan wel afmaken. De tegenstander kan anders weer het geloof krijgen en als ze dat geloof hebben, kan het een heel moeilijke eindfase worden en dat zag je wel."

Peter Bosz: 'We hebben ze wel heel lang in leven gehouden'

In gesprek met ESPN was Peter Bosz vooral tevreden dat zijn ploeg weer had gewonnen. "We hebben ze wel heel lang in leven gehouden, maar zij hebben het in de tweede helft ook wel goed gedaan", aldus Bosz. "Voor de wedstrijd heb ik al gezegd dat dit echt een heel goed elftal is met heel veel energie en heel veel kracht. Ze kunnen heel goed voetballen en als je dan in hun stadion moet spelen, kan het een heel lastige avond worden."

Bosz was het wel eens met de opmerking dat PSV voor rust meer had moeten scoren. "Je houdt ze dus in leven, want zolang het 1-0 blijft, blijven ze altijd geloof houden. Dat hadden we beter moeten doen", zo gaf hij aan. "Ik vond ons heel goed beginnen in de eerste helft, maar we hebben alleen de kansen niet afgemaakt."

De trainer werd vervolgens ook gevraagd naar de tweede gele kaart van Armando Obispo. "Dit is toch geen gele kaart. Wie begint hier nou mee? Dit vind ik dus zo slecht gefloten. Echt vreselijk", zei hij daarover. "Het stoort mij echt dat hij hier die rode kaart geeft, want dan moet je wel heel overtuigd zijn. Wie houdt hier nu wie vast? Je moet wel heel erg overtuigd zijn als je hiervoor een gele kaart geeft. En zeker denken dat je gelijk hebt als je een tweede gele kaart geeft, maar dat had hij dus niet."

15  5 0-4 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.96. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

2 maanden geleden
Dit zou wel eens die bananenschil wedstrijd kunnen worden.. Go Ahead thuis ijzersterk en je kan je toch niet voorstellen dat onze jongens niet met hun gedachten ook bij de volgende wedstrijd zijn... Mooie wedstrijd om Bella-Ketchup eens 90 minuten aan de gang te zien.
+1/-0

Klopt niet, althans cijfermatig niet. Van de laatste 7 competitiewedstrijden thuis hebben ze er maar 1 gewonnen, afgelopen weekend tegen RKC.

Wel ben ik het met je eens dat dit een potentiële bananenschil is. Al heb ik ze nog niet op een opgenomen snipperdag kunnen betrappen. Dus knallen, en pas na GAE denken we aan Dortmund.
+1/-0

Blij dat Makkelie de wedstrijd fluit. Ik verwacht dat GAE er als een dolle opknapt, dan is een goeie scheidsrechter wel zo fijn.
+1/-0

Nee.
Ik heb het niet zo op het scheidsrechtersgilde maar denk dat Makkelie de beste is die ze hebben.
Dan heb ik liever hem als bv Nijhuis die alles door laat gaan.
+4/-0

Of die kwiebus van afgelopen zondag die totaal inconsequent fluit (niet perse partijdig overigens).
+1/-0

Nou dat dacht ik ook. Bij Makkeli weet je waar je aan toe bent en vaak is ie gewoon goed. Kooij, Higler... Wat een drama waren die
+1/-0

Een heel naar potje in aanloop naar Dortmund. Al iets bekend over Veerman en Saibari?
+2/-0

Maar als Go Ahead al een probleem wordt dan heb je in Dortmund niks te zoeken.
+4/-1

Zo werkt het natuurlijk niet. Je hebt vorm van de dag, pech/geluk, scheidsrechter die niet tegen zit, fouten. En, niet onbelangrijk, spelers die misschien met de gedachtes in Duitsland zitten. Al geloof ik daar niet in.
+5/-0

Twee weken geleden las ik posts met zorgen over een wedstrijd tegen PEC, en nu lees ik ze over Go Ahead. Terwijl PSV in NL bijna elke wedstrijd gewonnen heeft, volgens mij een puntenrecord gat halen, en het beste team heeft sinds jaren.

Ik snap ook wel dat PSV op 85% speelt, maar elke goed team kan altijd nog naar 100% schakelen in de laatste 20 minuten als het dan nog gelijk staat.
Ik snap het doemdenken echt niet. Waarom naar het zwart gaan zoeken als de zon schijnt ?
+4/-2

Doemdenken is iets anders als beducht zijn.

Laat ik voor mezelf praten, ik ben al lang, héél lang supporter. En wil ontzettend graag kampioen worden. En inderdaad ook records halen. Juist daarom ben ik beducht op elke wedstrijd. Arrogantie past ons niet. Wat iets anders is als (zelf)vertrouwen.
+1/-0

Goed gesproken Obelix, sluit ik mij helemaal bij aan.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begrijp werkelijk niets van je vergelijking met PEC. Go Ahead is veel sterker, PSV staat aan vooravond van 1 van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Heel natuurlijk om dan niet vol gass te gaan en te proberen op 90% dit potje te winnen. Veerman er niet bij. Ik neem aan als jij Caroline van de Plas en Miss NL in de kroeg ziet staan vanavond dat jij ook een sterke voorkeur voor die laatste hebt en alles op alles zal zetten?

Vooral mentaal is dit een echte test vanavond. Bosz kennende zal hij ingrijpen als er niet alles gegeven zou worden. We zullen zien.
+2/-0

Normaal gesproken zou dit een goede vergelijking zijn, maar dit jaar zou ik voor beide heel hard weglopen...
+4/-0

Scherp! Ik heb even Google geraadpleegd. Was in de veronderstelling dat ee al een Miss 2024 gekozen was. Oeps 🤪
+1/-0

Ik vergelijk PEC ook niet met Go Ahead. Go Ahead heeft een veel beter systeem. Maar ik vind dat dit PSV voor beide niet bang hoeft te zijn tav het kampioenschap, We staan 10 punten voor.
+1/-0

Neem aan dat we thuis kampioen willen worden en niet donderdagavond in Heerenveen. We hebben nog even om berekend te spelen ;-)
+1/-0

Nog enkele redelijk pittige uitwedstrijden te gaan met Go Ahead, NEC en Heerenveen. Hopelijk laten we niks liggen en wordt PSV ongeslagen kampioen. Lastige pot maar kom op, verwacht toch de 3 punten. BVB is woensdag aan de beurt.
+1/-0

Klopt, maar Feyenoord heeft dezelfde uitwedstrijden nog.
+1/-0

Dat klopt, die krijgen ook nog een aantal pittige (uit)wedstrijden, dus ik ben er heilig van overtuigd dat we kampioen worden, maar het zou natuurlijk wel het mooiste zijn om ongeslagen kampioen te worden.
+2/-0

Mag geen probleem zijn! Kom op zeg… Kowet. Iedere wedstrijd kan een bananenschil zijn maar aan de motivatie van psv kan het niet liggen! Wel wil iedere tegenstander de primeur hebben van de eerste nederlaag van psv maar deze ploeg staat dat simpelweg niet toe tegen zo’n inferieure tegenstander (want dat is het gewoon)
+1/-0

Een goed team is geducht op de komende uitdagingen.
+1/-0

Ik hoop op een leuke wedstrijd. Ook al staat Dortmund voor de.deur. Zet Mauro Babadi en Peppi er maar in of zo. Wat mensen die tegen Dortmund op de bank zouden beginnen en nu de strijd kunnen brengen.
+1/-0

Lastig potje maar ik denk dat PSV ook deze over de streep zal trekken en weer een beetje dichter bij het kampioenschap zal komen. Ik zeg 1-3
+1/-0

Nadeel van zo n vrijdagavondwedstrijd is ook nog dat ik morgen de hele dag het gevoel ga hebben dat het zondag is.

Verwacht een wedstrijd die het aanzien niet echt waard is maar die we uiteindelijk (na de nodige aanpassingen) wel gewoon gaan winnen. Hoop echt op een goal voor Chucky.
+1/-0

Nog geen Veerman en Saibari. Dat is minder. Til zal wel starten, met Babadi en mauro. En schouten achterin. Althans, dat zou ik doen.

Edit, ok verassende opstelling. Obispo, Mauro en Tillman. Baka banken.
+1/-0

Baka op de bank vind ik heel begrijpelijk. Brengt al geruime tijd te weinig. Is Veerman nog niet volledig fit?
+2/-0

Als we deze wedstrijd winnen, mogen we dan een topic openen over een kampioenswedstrijd en wat/wanneer voor een huldiging?
+2/-0

Van mij mogen er wel wat CL-miljoenen in meneer Dest worden geïnvesteerd. Één van de beste PSV backs aller tijden.
+1/-0

Hij zal vrees ik nooit echt basisspeler worden, maar wat ben ik blij met Mauro. Waar je hem ook neerzet, hij levert.
+3/-0

Beetje zorgvuldiger schieten en je maakt er al vier ofzo.
+1/-0

Dat blijft de laatste weken toch een beetje het probleem.
+1/-0

Ik ben bang voor die 2e gele van obispo. Wat een ontzettend lompe overtreding.
+2/-0

Die grijpt zijn kans sowieso niet. Ik zou Bella K maar eens inzetten de tweede helft. Een tweede geel heb je zo te pakken. (zeker met deze fantastische scheids ;) )
+1/-0

Die scheids heb ik niet gezien. Jij wel? Dus weinig op aan te merken. En die overtreding was gewoon (dik) geel. En zwaar onnodig.

Bella K. lijkt me prima. Heeft 2 wedstrijden jong in de benen. Waarom risico op 2e gele nemen.
+1/-0

Moet inderdaad toegeven dat meneer niet onaardig fluit. Overtreding was geel, geen twijfel.
+1/-0

Tsja.... De scheids. Was geen geel voor Obispo, maar hij had de schijn wel tegen. In eerste instantie dacht ik ook even dat het geel was eerlijk gezegd, maar misschien ook omdat ik hem verwachtte. Snap niet dat Bosz het risico nam, maar goed. hij houdt van risico's :).

Verder was ik heel blij dat de scheids maar 3 (4 minuten vanwege de extra wissel) minuten blessuretijd gaf, maar heel eerlijk vond ik het wel wat weinig. PSV was toch ook echt tijd aan het rekken. Nu vond ik het prima, maar kan me voorstellen dat GA op meer rekende.
+1/-0

Ik was blij dat hij floot, omdat ik dacht dat het een flinke kans was geworden. Toen het geel werd dacht ik dat het terecht was. Na de herhaling snap ik dat bosz boos was.

Nu denk ik dat hij bedacht dat hij voordeel had moeten geven, daar waren die gae spelers ook boos over. En om dan toch "te kunnen verantwoorden" maar geel gegeven. Iets anders kan ik er niet van maken.

Niet lekker gefloten. Ik ben vooral blij met 3 punten. Weer een wedstrijd dichter bij de platte kar.
+1/-0

Dat blijft toch altijd een ding he met hem.
+1/-0

Ik hou best van stevig verdedigen, maar hij doet het vaker op onnodige momenten, de verkeerde plekken en niet heel handig. Kans is echt gewoon aanwezig dat hij nog een keer geel pakt. Zolangzamerhand denk ik dat zijn tijd bij PSV erop zit (tenzij hij reserve wil blijven).
+1/-0

Helemaal eens, kan niet mee met het huidige niveau
+1/-0

Kan iemand die trommel in de fik steken!
+1/-1

Voor het eerst vind ik Luuk niet echt scherp, hij speelt wel vaker ongelukkig, maar nu had had twee goede kopkansen en ze leken beide nergens op. Opvallend. En nee, hij hoeft niet gewisseld en ik heb hem niet afgeschreven, valt me vandaag gewoon op.
+1/-0

Schouten speelt echt ijzersterk
+1/-0

Obispo eruit, Schouten achterin en Babadi op het middenveld erbij. Zou dat niks zijn?
+1/-0

Lijkt me idd verstandig om Obispo te wisselen. Zwakke schakel vandaag. Al zijn er meer die vandaag de scherpte missen. Zie GAE nog wel gelijk maken.
+1/-0

Het valt me de laatste weken ook op dat onze buitenspelers zelden met een actie 1 op 1 hun directe tegenstander voorbij komen. Lozano werkt hard, maar het ziet er allemaal erg ongelukkig en moeizaam uit.
+1/-0

De vaseline pak ik erbij. Het is zeer droevig gesteld vanavond. Na de winter vaker het geval.
+2/-0

Nou ik zal maar niet meer om Babadi vragen. Die is op een keer na elke bal kwijtgeraakt
+5/-0

Dat is toch geen geel jongens, kom op zeg.
+5/-0

De overtreding werd notabene op Obispo gemaakt. Lachwekkende kaart
+4/-0

En toch is het vooral opmerkelijk dat Bosz Obispo zo lang liet staan. Het is gewoon een liability. Die eerste gele was totaal onnodig en dom. En daarmee neemt ie t risico om zo n onterechte kaart te pakken.
+3/-1

Ja mooi hè, we zien het allemaal aankomen en toch gebeurt het.
+2/-0

Ja inderdaad, de overtreding werd op Obisbo gemaakt, belachelijke 2e geel.
+4/-0

Toch wel bijzonder dat de topscorer van de Eredivisie zo kansen weet te verprutsen, maar uiteraard een andere keer weer goed is.

Verder niet te veel woorden vuil maken aan deze wedstrijd. Kowet speelde ondanks de taal voor de wedstrijd verdedigend en zelfs met 0-1 tegen 10 man maakten ze weinig haast. Aan het eind valt bijna de 1-1, maar 3 punten in de tas in een lastige wedstrijd en voor de CL. Weer een stap dichter bij de titel.
+2/-0

Pepi verprutst anders ook een aardige grote kans.
+3/-0

Pffff....zware bevalling, maar de punten zijn binnen. Eigenlijk maar twee man in topvorm, Dest en Benitez. Vooral veel waarbij het allemaal net niet lukt op dit moment, De Jong, Bakayoko, Lozano, Babadi, Tilman. Makkelie moet weer zijn momentje in de spotlights pakken. Laten we maar hopen dat het woensdag beter gaat, hoewel ik voor hetzelfde resultaat zou tekenen natuurlijk.
+1/-0

Enorm belangrijke 3-punter, maar wat werd het steeds maar moeizamer. Behoorlijke off-day van Luuk de Jong. Lozano werkt hard maar hij heeft zo weinig raffinement. Babadi dacht na één mooi actie dat hij Messi was, die moet toch echt even bijgespijkerd worden. 2e geel van Obispo was een arbitrale blunder. Naast Dest moet ook Benitez als uitblinker worden genoemd. Heeft best lang nodig gehad maar is tegenwoordig een prima keeper. Als we woensdag zonder Veerman moeten spelen heb ik er weinig vertrouwen in, wat wordt hij gemist.
+1/-0

Mauro vond ik ook goed. En schouten. Maar dan zijn we er wel inderdaad.
+5/-0

Gewonnen..en hoe interesseert me geen reet.
+5/-0

Net terug uit Deventer. Ontlading in het uitvak was best groot en het besef dat het nu écht niet meer fout kan gaan was daar. Mooie avond!
+1/-0

Lekker man. Ontlading cq besef is erg prettig. Ik denk dat ik daarom, thuis op de bank, toch wat meer spanning had.
+1/-0

Lastige wedstrijd tegen een prima presterende club die goed beleid voert. Respect voor Go Ahead Eagles. PSV blijft echter heel moeilijk te verslaan. Dat verdient ook respect.
+3/-0

Mooi, weer 3 punten dichter bij de titel
+1/-0

Enorm vervelend potje zo vlak voor een CL-kraker. Spelers geven toch nooit de volle 100%, want het gaat om aanstaande woensdag.

Gelukkig pakken we gewoon de 3 punten en kunnen we deze pot gauw vergeten!
+1/-0

inpakken en wegwezen
scheidsrechter en PSV, dat blijft toch een opmerkelijke combinatie
+2/-0

Dest speelde top, net als Schouten. Benitez zeker niet onaardig net als Boscagli en Mauro. Chucky werkte hard, deed verdedigend wel goed mee. De rest was gewoon onvoldoende. Al vond ik Baka dan nog redelijk invallen. Maar snap het wel, focus ligt op Dortmund, echte spanning is er wel af wat betreft de competitie.

En het had na een half uur ook gewoon met dezelfde spelers en hetzelfde spel 0-4 kunnen staan als hun keeper iets minder scherp was geweest. En dan had iedereen het prima gevonden. het ging om winnen, das gelukt, nu gaat het om Dortmund. hopelijk met Veerman en Saibari.
+3/-0

Benitez niet onaardig? Die mag wel wat meer credits krijgen voor deze wedstrijd vind ik.
+7/-0

De eerste helft moet de wedstrijd eigenlijk al beslist zijn als PSV de kansen en mogelijkheden beter benut.Slotfase hetzelfde verhaal waardoor je GAE in de wedstrijd houdt en het puntverlies kan opleveren.Tegen Feyenoord ontbrak de scherpte ook en leverde het wel puntverlies op.Dest de absolute uitblinker en gevaarlijkste aanvaller en dat als verdediger.Zegt ook wel iets over de voorhoede spelers.Lozano veel gedraaf en weinig rendement.Luuk werd grotendeels uitgeschakeld en Tillman viel na een sterk begin net als tegen Feyenoord terug in niveau.Credits voor Benitez die een prima partij keepte.
+8/-0

De kop van PSV overtuigd niet vindt ik eigenlijk niet passen.
Wederom kansen genoeg maar die de Lange stond zeer goed te keepen. PSV zat niet goed in de afronding maar verder was het veldspel redelijk goed.
+3/-0

1ste helft goed begonnen en hadden meer moeten scoren wat de kansen aangaat, 2de helft was een stuk minder met een feller Go Ahaed Eagles,een gelijkspel was niet onmogelijk geweest als het een beetje tegen had gezeten dus het blijkt maar weer dat je zelf de kansen die je krijgt moet maken.
+1/-0

Gisteren in het uitvak toch eens geprobeerd om goed te letten op de tactische organisatie en dan vallen een aantal dingen op. Dat Olli zijn wisselpass heerlijk kwijt kan op Dest, waar ook de winnende goal ontstond, was al bekend. Maar Mauro en Til zijn in het Bosz-ball-spelletje zo belangrijk. Lopende mensen die gaten maken voor in dit geval de pass van achteruit op Luuk, Jerdy en het resultaat daarvan was dat gisteren de linkerkant van Kowet helemaal uit elkaar viel en er voor Chucky enorm veel ruimte lag. PSV had in de eerste 20 minuten deze wedstrijd al kunnen beslissen en rustig naar BVB toe kunnen leven. Jammer.

Na rust weet je als PSV zijnde dat de Eagles gaan komen en dan doen wij toch te weinig met de ruimte die daardoor ontstond. Maar dat kwam ook omdat de thuisploeg het gewoon goed deed en wij toch op twee gedachten gingen hinken. Ik ben er ook van overtuigd dat we nog gewonnen zouden hebben al de Eagles in pak hem beet minuut 77 zouden hebben gescoord. Fijne wetenschaop dat Benitez gisteren ook scherp was. Misschien mag hij woensdag nog een heldendaad op gaan eisen. Nu een heerlijk weekend voor ons PSV-ers. Het K-woord op positieve wijze klonk gisteren voor de eerste keer in het uitvak en dat is meestal het startsein dat het aftellen echt begonnen is.

Laten we Eindhoven over een paar weken het rood-witte feestje geven waar we allemaal 6 jaar lang op gewacht hebben!
+5/-0

Goeie analyse. Ik vond Maurotje echt goed. En eerlijk gezegd niet de eerste keer dat hij mij verraste. Graag erbij houden, vraag is of hij dat zelf ziet zitten.
+2/-0

Als Veerman vertrekt dan zou Mauro voor een basisplaats kunnen gaan strijden.
+2/-0

Zwaarbevochte maar terechte overwinning. Net zoals tegen Feyenoord verzaakt PSV om in de eerste helft afstand te nemen en de wedstrijd al te beslissen. Jammer. Scorend vermogen moet weer omhoog. Zoveel kansen als tegen Feyenoord en Go Ahead krijg je woensdag niet. Verder een onterechte rode kaart. Ik ga ervan uit dat de KNVB de tweede gele kaart intrekt en geen schorsing oplegt (of kan dat niet ??)
+1/-0

Weinig woorden aan vuil maken, 3 punten bijschrijven. Geen één! kampioen wint elke wedstrijd overtuigend met goed voetbal. Ik zie het juist als een kwaliteit dat als het matig loopt, toch gewoon te winnen tegen een opportune tegenstander. En ja, het was dik verdiend.
+2/-0

Heerlijk avondje Eagles away. Punt.
+1/-0

Je merkt dat iedereen veeleisender wordt naar PSV toe. Een wedstrijd zeer verdiend, maar weliswaar met slechts 0-1 winnen, wordt tegenwoordig omschreven als een "moeizame overwinning" en "niet overtuigend".

PSV was over 90 minuten gezien heer en meester, heeft verreweg de meeste en grootste kansen gehad. En ja, inderdaad had in blessuretijd de 1-1 binnen kunnen vallen, maar zelfs in die slotfase waren wij het gevaarlijkst want we schoten gewoon 2x op de paal in de laatste 5 minuten.

En we speelden tegen de nummer 6 van de eredivisie, die dit seizoen bewezen heeft duidelijk beter te zijn dan tenminste de helft van de overige tegenstanders.

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld, wetende dat we aan de vooravond van een zeer belangrijke CL-wedstrijd staan en daarnaast ook nog eens 5 man misten (Lang, Bakayoko, Veerman, Saibari en Ramalho).