8 mei 2005
-
-

(Gepost door Sjef van Run)

PSV maakte er voorafgaand aan het kampioensfeest ook tegen De Graafschap een klein feestje van. Vanaf het begin van het duel zocht PSV het doel van De Graafschap op. Daardoor stond het na 12 minuten al maar liefst 3-0 via doelpunten van Vennegoor of Hesselink (2) en Cocu. PSV bleef het daarna proberen, maar de produktiviteit kon dat niet bijhouden. In de tweede helft scoorde alleen Vogel nog. Pas op het moment dat de PSV'ers in het veld al met hun gedachten bij het feest waren kregen ze nog een doelpunt tegen na een foutje van Alex.

Beleef de wedstrijd van minuut tot minuut via het wedstrijdverslag van celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Publiekswissel voor Gomes

Na een uur spelen had Guus Hiddink een mooie geste voor de dit seizoen uitblinkende doelman Gomes. De Braziliaan had deze wedstrijd geen enkele gelegenheid om in de picture te komen. Na een uur spelen gebeurde dat alsnog toen hij een publiekswissel kreeg. Edwin Zoetebier mocht zo in de kampioenswedstrijd ook nog een half uur meespelen.

Duizenden fans volgen PSV in de stad

Voor de diverse schermen in de stad volgden duizenden fans die geen kaartje hadden weten te verkrijgen voor PSV - De Graafschap het duel. Al voorafgaand aan de wedstrijd zat de stemming er goed in voor het kampioensfeest. Na het laatste fluitsignaal werden diverse fakkels ontstoken om het feest te vieren in de stad.

Vennegoor met 18 goals topscorer van PSV

Jan Vennegoor of Hesselink is momenteel topscorer van PSV. De spits voegde twee doelpunten toe aan zijn totaal en heeft er nu 18 in competitieverband. Mark van Bommel volgt op de tweede plaats met dertien goals, Farfan heeft er acht. Als we ook de Champions League en Amstel Cup er bijpakken dan staat Vennegoor of Hesselink op 22, voor Van Bommel met 18 en Beasley met 12.

Nog geen record aantal duels zonder tegentreffers

Door de late tegentreffer van de Graafschap in de 85ste minuut, blijft het record van het aantal wedstrijden zonder tegentreffer in EEN seizoen op naam staan van FC Twente. In het seizoen 1971/72 lukte de Tukkers dat 23 maal. PSV staat momenteel op 22 wedstrijden zonder tegengoal. De Eindhovenaren hebben nog 2 kansen (Feyenoord thuis en Roda JC uit) om dat fraaie record te evenaren c.q. te breken.

Stropdassen met nr 1 uitgedeeld

Voor de wedstrijd werden er vele stropdassen uitgedeeld ter ere van het kampioenschap van PSV, natuurlijk getooid met een grote nr1, een leuke kwinkslag naar de stropdassen die het het pak dit jaar van de Ajax spelers en de technische staf tooiden.

Van Bommel onder politiebegeleiding naar stadion

Omroep Brabant meldde dat Mark van Bommel moeite had op tijd bij PSV - De Graafschap te zijn. Vanwege files moest de aanvoerder een zijweggetje nemen. Daar werd hij gestopt door militairen vanwege de veiligheidsmaatregelen rond het bezoek van de Amerikaanse president Bush. Hij moest uiteindelijk onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht worden om op tijd te komen.

'75 Loval voor Van Beukering

eerselontour.tk: Boeeeruuuhh!!!PSV on Tour: PSV - de graafschap FEEST!!!!!De Mortel On Tour: Mooi feestje
De Jonge Journalist: Fotoreportage Kampioensfeest 2005Acht on Tour: 90 fotos en 3 filmpjes PSVWorld: Foto's Huldiging PSV
PSV Online: PSV Kampioen!Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-De Graafschap+KampioensfeestPSV Zuipsite: Foto's KAMPIOENSFEEST (181!!! foto's online)
VakT.nl: KAMPIOENRandstadphoolies.nl: Randstadphoolies.nlKrommekommers: Foto's, Filmpjes & Compilaties Kampioensfeest
Vak OO picture page: PSV-De Graafschap

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.