PSV komt nog tekort in Arena: 2-1 nederlaag

5 augustus 2005
-
Johan Cruijff Schaal
-

PSV heeft het eerste officiele duel van het seizoen verloren. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd in de Arena met 1-2 verloren van een gehavend Ajax. De Amsterdammers konden ondanks een reeks van afwezigen toch een normaal elftal neerzetten hetgeen de breedte van hun selectie aangeeft. PSV toonde aan dat het vooral in de verbinding tussen het verdedigende middenveld en de aanval nog problemen heeft.

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op. PSV kreeg de beste kansen. Als Farfan een zuiverder eindpass had gegeven op Vennegoor of Hesselink had PSV op voorsprong moeten komen. Het meeste balbezit was voor Ajax.

In de tweede helft kwam PSV al snel op een 1-0 voorsprong. Alex kreeg de bal uit een corner wat gelukkig bij Bouma die de 1-0 voorsprong binnen kon schieten. Daarna schakelde Ajax een tandje hoger en moest PSV een reeks kansen weggeven. Na missers van Boukhari en Maduro en een wegens buitenspel afgekeurde goal van De Jong, wist Boukhari een vrije trap in de verre hoek te draaien. Gomes lette teveel op Nigel de Jong die twee minuten daarvoor nog in een identieke situatie kon binnenkoppen. Boukhari nam de vrije trap echter zelf en scoorde dus.

Vlak daarna was het gebeurt toen Babel na een een-twee met uitblinker Boukhari de winnende treffer binnenschoot. PSV kon de wedstrijd vervolgens niet meer doen kantelen. Het had te afwachtend gespeeld en maakte tegelijkertijd duidelijk dat de selectie nog niet uitgebalanceerd genoeg is.

Bekijk het uitgebreide verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Hiddink: terechte overwinning van Ajax

Guus Hiddink sprak direct na afloop voor de microfoon van Langs de Lijn over een verdiende overwinning van Ajax. "Als je rustig analyseert moet je constateren dat we niet verdiend hadden om te winnen, ondanks de voorsprong. Ajax had een fase in de tweede helft duidelijk het betere van het spel. Deze uitslag was terecht."

"Een aantal spelers was goed, enkele anderen ondermaats." Hij haalde Bouma naar het middenveld en ging Simons naar achteren. "Dan heb je toch wat meer impulsen naar voren. We kunnen wat dat betreft verschillende varianten spelen. Het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn. Een aantal moet nog scherper presteren. Verder is de selectie dun als we een aantal mensen niet aan boord hebben. We zullen nog moeten kijken wat mogelijk is op de markt. We kunnen nu de wedstrijd wel controleren, maar hebben in tegenstelling tot vorig jaar nu niet de macht om de verbinding naar voren te maken."

Heurelho Silva Gomes

'46 Robert de Pinho de Souza voor Jan Vennegoor of H.

BabelCharisteasPienaar

BoukhariMaduroDe Jong

EmanuelsonEscud?GrygeraHeitinga

Vonk

'83 Rosales voor De Jong
'88 Galasek voor Pienaar

PSV Zuipsite: 2 Fotoreportages online (33 foto's autocombi / 20 foto's Neutraal-vak)Vroomshoop on Tour: Foto`s Troost schaalDe Mortel On Tour: lekker oefenen...

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.