28 september 2005
-
Champions League
-

PSV is er niet in geslaagd om een goed resultaat mee te nemen uit Turkije. PSV ging uit bij Fenerbahce met 3-0 onderuit. Alex scoorde voor rust uit een penalty en na rust via een kopbal voor Fenerbahce. In blessuretijd werd het zelfs nog 3-0 voor Appiah. Vlak voor rust kwam PSV met tien man te staan toen Vennegoor of Hesselink eerst voor hands in het strafschopgebied (waarna de penalty volgde) en vervolgens voor shirtje-trekken twee keer geel kreeg.

De ploeg speelde 40 minuten goed mee en gaf nauwelijks mogelijkheden weg. Aanvallend kon het gehavende team niet al teveel creerde, maar de controle was er.

Met tien man verloor de ploeg de controle. Toen bleek dat alle blessures de ploeg wel ging opbreken en werden de zwakkere schakels blootgelegd. Een aantal keer kwam PSV goed weg, maar de 2-0 viel toch. Pas in de slotfase kon PSV er kansjes tegenover stellen. In blessuretijd vergrootte Appiah nog eens de nederlaag door de derde te scoren.

Bekijk het live-verslag van minuut tot minuut van celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Foutjes Vennegoor nekken PSV

Twee foutjes in vijf minuten van Vennegoor of Hesselink bleken erg duur voor PSV. Nadat PSV goed stand hield in de eerste 40 minuten maakte Vennegoor of Hesselink hands in het strafschopgebied. Dat kostte hem geel en een strafschop tegen, waaruit de 1-0 viel. Vijf minuten later pakte de PSV spits onnodig zijn tegenstander aan het shirtje, waarvoor hij, weliswaar wat zwaar bestraft opnieuw geel, en dus rood, kreeg. Daarna moest PSV met 10 man zijn meerdere erkennen in de Turkse ploeg.

Debuut voor Argentijn Ferreyra

In de 54ste minuut mocht de Argentijn Ferreyra zijn debuut maken voor PSV in de Champions League. Het debuut was noodgedwongen want na alle blessureproblemen moest ook Theo Lucius nog eens geblesseerd van het veld. In de 54ste minuut mocht de Argentijn erin.

3-0 vervelend voor onderling resultaat

De fors uitgevallen nederlaag tegen Fenerbahce kan de ploeg later nog duur komen te staan. Indien ploegen in punten gelijk eindigen aan het einde van de rit dat telt het onderling resultaat. Goedmaken van de 3-0 in het Philips Stadion lijkt vrij kansloos op voorhand.

Schalke'04 pakt duur punt tegen AC Milan

Ervan uitgaande dat AC Milan als sterkste ploeg van de poule sowieso doorgaat kwam het 2-2 gelijkspel van de Italianen uit bij Schalke'04 PSV niet al te goed uit. Seedorf bracht AC Milan in de eerste minuut op voorsprong. Na drie minuut stonden de Duitsers via Larsen alweer op gelijke hoogte. Sjevtsjenko bracht Milan in de 59ste minuut weer aan de leiding, maar tien minuten later zette Altintop de stand opnieuw gelijk.

De stand in poule E:
1. AC Milan 2- 4 ( 5- 3)
2. Fenerbah?e 2- 3 ( 4- 3)
3. PSV 2- 3 ( 1- 3)
4. Schalke 04 2- 1 ( 2- 3)

Hiddink: hoogte nederlaag kan zeer schadelijk zijn

Guus Hiddink baalde na afloop dat de nederlaag nog was opgelopen tot 3-0. 'Dat kan voor ons aan het einde zeer schadelijk zijn' zo liet hij weten voor de camera's van de NOS. dit situatie is zeker niet uitzichtloos door de overwinning tegen Schalke'04. Een goed reusltaat in Turkije had de ploeg echter in een uitstekende positie gebracht. Nu krijgt de ploeg het moeilijk met twee duels tegen AC Milan nog voor de boeg.

PSV Zuipsite: 43 Foto's Fenerbahce - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.