PSV wint zware wedstrijd in Heerenveen: 2-3

2 oktober 2005
-
-

Na de ruime nederlaag in Turkije heeft een gehavend PSV de lastige uitwedstrijd in Heerenveen behoorlijk doorstaan. De ploeg won uiteindelijk in een zware wedstrijd met 2-3. De Friezen hadden de eerste helft het beste van het spel en de kansen. Ze kwamen op voorsprong via een afstandschot van Paul Bosvelt. Arouna Kon? bracht PSV met een intikker in de 40ste minuut langszij. Daarna had PSV het een stuk makkelijker. De ploeg liep in de tweede helft uit naar 1-3 via nog twee keer Kon? met twee werkelijke onnavolgbare acties. De Friezen gooiden in de slotfase nog eens alles in de strijd, zeker na de aansluitingstreffer zeven minuten voor tijd. In een spannende slotfase wist PSV vervolgens het doel schoon te houden.

[later meer]

Bekijk het live wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Kon? de grote man met hattrick

Arouna Kon? was na afloop de gevierde man. Hij zorgde met een hattrick voor alle goals van PSV. Het was overigens geen zuivere hattrick omdat het eerste doelpunt voor rust en de volgende twee na rust waren.

Culina maakt zijn debuut voor PSV

Twee dagen nadat de transfer definiteif rond was, heeft Jason Culina al zijn debuut gemaakt voor PSV. In de 38-ste minuut in de uitwedstrijd tegen Heerenveen verving de Australische middenvelder de geblesseerd geraakte DaMarcus Beasley.

Kon? klimt op topscorersranglijst

Arouna Kon? deed met zijn drie goals goede zaken op de topscorersranglijst. Zijn twee goals van Roda JC meegerekend staat hij nu op zes. Hij heeft Arveladze en Perez nog voor zich. Ook is de Ivoriaan Phillip Cocu gepasseerd als clubtopscoorder.

1.Arveladze (AZ)10
2.Perez (AZ)7
3.Kon? (PSV)6
Kuijt (Feyenoord)6
Hoogendorp (RKC)6

PSV 3e met twee punten achterstand op koplopers

PSV is na de zege in Heerenveen geklommen naar een derde plaats op de ranglijst. De ploeg staat nog twee punten achter op AZ (dat won van NEC) en Feyenoord (verloor van FC Utrecht). Als PSV de volgende thuiswedstrijd tegen de koploper weet te winnen, gaan ze de Alkmaarders voorbij.

Vroomshoop on Tour: Heerenveen-PSVAcht on Tour: 2 - 3VakT.nl: VakT.nl
Randstadphoolies.nl: SC Heerenveen-PSV deel 1PSV Zuipsite: 24 Foto's SC Heerenveen - PSVDe Mortel On Tour: 3 points...
eerselontour.tk: Heerenveen - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.