Regelmatige 3-0 zege tegen Sparta

26 februari 1934
-
-

PSV heeft de competitiewedstrijd tegen Sparta makkelijk gewonnen. Hiddink hamerde er vooraf op dat de concentratie na het duel tegen AC Milan toch vooral goed moest blijven. Dat leverde geen probleem op. PSV was veel sterker. Al deden de bezoekers uit Rotterdam in de beginfase aardig mee. Jason Oost kreeg de beste kans maar zijn schot belandde op de dwarsligger. Het eerste doelpunt van Beasley werd nog ten onrechte door Dick Jol afgekeurd wegens buitenspel. In de 34ste minuut werd het tweede doelpunt wel toegestaan. Jefferson Farf?n scoorde uit een assist van Kone. Binnen de minuut kreeg de aanvaller uit Peru opnieuw een kans. Zijn inzet werd gestopt, maar de rebound was voor Beasley die nu wel zijn naam op het scorebord zag. Farfan, die ook tegen Milan al scoorde, tekende in de tweede helft ook nog voor het derde doelpunt in de wedstrijd. Wederom was Kone verantwoordelijk voor de assist.

Bekijk het live wedstrijdverslag van minuut tot minuut door Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

PSV opnieuw zonder tegendoelpunt

PSV is langzamerhand net als vorig seizoen bezig een nieuwe reeks neer te zetten zonder tegendoelpunt. De ploeg kreeg al een maand geen tegendoelpunt meer. Vier competitieduels en twee CL-duels tegen AC Milan bleven zonder tegentreffer.

PSV blijft koploper za zege op Sparta, AZ verliest punten

PSV blijft koploper na de zege op Sparta en sluit daarmee opnieuw een goede periode af. De selectie kan nu even tot rust komen vanwege de interlandperiode. PSV blijft minimaal een punt voor op Feyenoord (zondag tegen Vitesse). AZ liep thuis verrassend tegen een 2-2 gelijkspel op tegen Heracles, door een tegendoelpunt vlak voor tijd van de keeper van Heracles. Zij hebben nu drie punten achterstand op PSV. RKC volgt op zes punten (gelijk tegen RBC). De achterstand van Vitesse en Ajax (zondag uit tegen NEC) bedraagt respectievelijk negen en tien verliespunten.

Farfan topscorer bij PSV

Met zijn twee goals achterhaalde Farfan Cocu als topscorer van PSV. Beiden scoorden in de competitie in elf wedstrijden nu vijf keer. Farfan tekende echter ook nog een goal in de Champions League aan.

'85 Yilmaz voor Oost

Acht on Tour: PSV opnieuw makkelijk aan 3 punten Randstadphoolies.nl: PSV-Sparta 3-0Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV -Sparta
eerselontour.tk: PSV-SpartaPSV Zuipsite: 17 Foto's PSV - SpartaICFH.nl: PSV - Sparta
PSV on Tour: PSV - SpartaDe Mortel On Tour: Ook Sparta kan PSV niet stoppen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 98 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.