PSV met 1-0 onderuit tegen Feyenoord

11 december 2005
-
-

PSV is er niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen uit Rotterdam. Het doelpunt van Kuyt in de zevende minuut werd uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. In een spannende wedstrijd die op en neer golfde trokken de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind.

Door het vroege doelpunt moest PSV al snel op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen nam PSV dan ook het heft in handen. PSV was de betere ploeg, maar kon de gelijkmaker niet afdwingen in de eerste helft. In de tweede helft ging PSV op een gegeven moment alles of niets spelen. Hiddink bracht dan ook Robert en Sibon in het veld om de aanval te ondersteunen. Met lange ballen bleef PSV voor gevaar zorgen. In de slotfase ging zelfs Gomes nog mee bij corners. Bij de eerste keer kopte juist hij op de goal, later mocht hij ook nog inschieten. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet.

PSV mocht van geluk spreken dat de wedstrijd niet al eerder was beslist. Door de ruimte die PSV weg moest geven achterin, kreeg Feyenoord een reeks goede kansen op de 2-0. Die bleef uiteindelijk uit, zelfs toen Gomes mee naar voren was gekomen en de Rotterdammers in de counter daar niet van konden profiteren.

[later meer]

Lees voor een live verslag de linker hieronder naar het scorebord.

PSV op doelsaldo nu derde

PSV is door de nederlaag tegen Feyenoord van een eerste plaats gezakt naar de derde plaats op de ranglijst. Zowel AZ, Feyenoord als PSV hebben nu evenveel punten. Het doelsaldo van AZ is +26, van Feyenoord +24 en van PSV +20. Tweede kerstdag is het Feyenoord-AZ.

Hiddink: duel bijna compleet in handen

'Dit verlies is uiteraard een domper voor ons' aldus Hiddink ' omdat we de wedstrijd toch bijna compleet in handen hadden. Feyenoord heeft uitstekend kunnen leunen op de frommelgoal in de beginfase. Het ontbrak ons alleen aan de kansen. Gezien de inzet en tactische inzet kan ik de spelers geen verwijten maken. We hadden het alleen net niet in de laatste dodelijke momenten.De bal moet dan een keer goed vallen. Dat gebeurde een paar keer net niet.'

'De mensen zullen ervan genoten hebben. Wij hebben daar niet zoveel aan. Maar dat je hier tegen zo'n frommelgoal aanloopt kan gebeuren. De ploeg maakte verder een goede indruk.'

Acht on Tour: 1 - 0PSV on Tour: feyenoord - PSVEersel on Tour: Fey-PSV
PSV Zuipsite: 24 Foto's Feyenoord - PSV (foto's van thuisvak volgen)Vroomshoop on Tour: Foto`s feyenooit-PSVRandstadphoolies.nl: Feyenoord-PSV 1-0
De Mortel On Tour: Als je niet scoort, win je niet

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Paultje  4 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.