Farfan schiet PSV naar zege: 1-2 in Utrecht

8 februari 2006
-
-

PSV is er in geslaagd de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht goed af te sluiten. In De Galgenwaard werd het 1-2 voor PSV. In een eerste wedstrijd waarin weinig gebeurde was het Jefferson Farfan die eigenlijk vanuit het niets wist te scoren. Hij kreeg de bal goed aangespeeld in het strafschopgebied, draaide zich van zijn tegenstander weg en rondde knap af. In de tweede helft kreeg PSV het moeilijk toen FC Utrecht heel opportunistisch ging spelen. Dat leverde ook de 1-1 gelijkmaker op. Wissels van PSV met onder andere Vennegoor of Hesselink gaven PSV weer enige grip op de wedstrijd. Dat leverde uiteindelijk de zege via opnieuw een goal van de trefzekere Farfan op.

Bekijk het liveverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Niets veranderd aan kop van de ranglijst

Aan de kop van de ranglijst is niets veranderd. Net als PSV wisten ook AZ en Feyenoord deze speelronde te winnen. Feyenoord won woensdag met 1-2 uit bij NEC via een doelpunt van Kuyt in de 90ste minuut.

Ranglijst:
1. PSV 23 57 47-15
2. Feyenoord 23 54 59-22
3. AZ 23 52 60-21

Hiddink: Farfan een beetje vogelvrij verklaard

Guus Hiddink wilde na afloop voor de microfoon van Langs de Lijn Jefferson Farfan complementeren. niet alleen vanwege zijn goals, maar vooral hoe hij zich standhoudt. Hiddink heeft de indruk dat Farfan de laatste tijd een beetje vogelvrij is verklaard. Volgens Hiddink loopt Farfan op zijn tandvlees als gevolg van de aanslagen op zijn benen. ' Ik heb hem ooit teruggeroepen na de penalty die hij veroorzaakte tegen Ajax. dat heeft hij direct afgeleverd en dan moet het op een gegeven moment ook schoon zijn. het moet niet de andere kant op uitslaan' aldus Hiddink, die vind dat Farfan meer in bescherming genomen moet worden. 'Stevig spelen mag, dat doen wij ook soms. Maar ik heb de laatste weken de indruk dat het de andere kant op ging.' Volgens Hiddink loopt Farfan op zijn tandvlees en ligt zijn been bijna open.

Hiddink over zege op Utrecht

'In de eerste helft waren er aan beide zijden weinig kansen. We scoorden wel op een goede manier, moet ik zeggen. Dan weet je dat FC Utrecht sterk op kan zetten in de tweede helft. Als ze opportunistisch gaan spelen, dan kan een bal zomaar binnenvallen. Maar wij zorgden daardoor ook steeds voor gevaar. FC Utrecht moest daar rekening mee blijven houden.' aldus Hiddink. 'Het was niet alleen Farfan, maar ook bijvoorbeeld Vennegoor of Hesselink, die nog wat last had en geen wedstrijd voluit kon gaan, en Vayrynen die erin kwamen, waardoor we konden doorschakelen.'

Farfan nu op 14 treffers

Jefferson Farfan lijkt zich steeds meer als een topscorer te ontpoppen. Na 23 duels staat hij nu op 14 treffers. daarmee staat hij vierde op de topscorersranglijst achter Arveladze (20), Huntelaar (18) en Kuyt (17).

'87 Rossini voor Somers

Randstadphoolies.nl: FC Utrecht - PSV 1-2PSV on Tour: FC Utrecht - PSVVroomshoop on Tour: foto`s Utrecht-PSV (uit Utrecht vak)
Acht on Tour: 1 - 2VakT.nl: FCUDe Mortel On Tour: Utrecht Bedankt !
PSV Vak M: Utrecht - PSVPSV Zuipsite: 12 Foto's FC Utreg - PSV (thuisvak)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 46 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Levi Bottle  7 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.