PSV haalt punten weg uit Arnhem: 1-3

17 februari 2006
-
-

PSV blijft winnen, al was het in Arnhem tegen Vitesse zeer moeizaam. Uiteindelijk won de ploeg met 1-3 via twee doelpunten van Farfan en een van Lamey. Pas vijf minuten voor tijd besliste PSV het duel. De overwinning was niet echt verdiend te noemen.

Vitesse was in de eerste helft de betere ploeg. Vlak voor rust kwam die ploeg dan ook verdiend op voorsprong. Nadat hij vlak daarvoor al een grote kans had gemist, zette Hersi Vitesse op een 1-0 voorsprong. Nog geen 2 minuten later, in blessuretijd van de eerste helft, zette Jefferson Farfan uit een vrij trap van Lucius PSV weer op gelijke hoogte.

Er zou vervolgens een spannende tweede helft volgen. PSV kon geen potten breken. Toch viel de winnende goal opnieuw. Dit keer was die voor Michael Lamey, die opkwam en zijn waarde bewees door met een zondagsschot de 1-2 binnen te schieten.

Vitesse moest de laatste 5 minuten alles of niets spelen om nog tot een gelijkspel te komen. Het was opnieuw Farfan die op aangeven van Jan Vennegoor of Hesselink van de ruimte gebruik maakte en PSV naar de zekere 1-3 schoot.

Lees het live verslag van de wedstrijd via de link hieronder naar het scorebord.

Lamey: 'Het was een voorzet'

Michael Lamey schoot vanaf bijna de cornervlag de bal achter Harald Wapenaar. Het doelpunt wat PSV drie punten opleverde zag er zeer fraai uit. De verdediger gaf echter zelf toe dat het per ongeluk was. "Ik kap mijn tegenstander uit, ik geef voor en de bal draaide mooi in de verre hoek. Het was een voorzet", aldus Lamey.

Farfan nu op 17 goals

Jefferson Farfan blijft de doelpunten de laatste wedstrijden op zijn conto bijschrijven. Tegen Vitesse maakte hij zijn 16e en 17e van het seizoen in de 25ste wedstrijd. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Dirk Kuyt, al heeft die nog een duel tegoed. Arveladze staat op 20, Huntelaar op 19.

Paul Verhaegh: 'typisch PSV'

Oud-PSV'er Paul Verhaegh baalde van de nederlaag. "Dit is echt ongelooflijk, typisch PSV. Wij komen goed op voorsprong, en dan maken zij tien seconden voor rust gelijk. Bij die tweede goal wil Lamey voorzetten, maar schiet de bal erin. Als hij dat nog duizend keer probeert, lukt hem dat geen ??n keer. Als team stonden we goed, zij hadden het lastig met onze organisatie. We hadden minimaal een punt verdiend", aldus de verdediger die tegen FC Twente openlijk in de fout ging.

Hiddink irriteerde zich mateloos aan PSV

Na afloop was Guus Hiddink tegenover De Telegraaf boos over de houding van PSV. "Het irriteert me mateloos hoe wij in de eerste helft de duels verloren. We weten dat we niet meer dat superteam hebben van vorig jaar, maar dan moet je wel altijd de werklust tonen. En daarin heeft de ploeg me zeer teleurgesteld."

PSV nu acht punten voor op concurrentie

Terwijl PSV met puntverlies tegen Vitesse een hele moeilijke tijd tegemoet leek te gaan in de competitie, staat PSV er met de nipte zege opeens weer heel florrissant voor. De ploeg staat acht punten voor op Feyenoord en AZ. Die ploegen moeten zondag nog wel thuis tegen respectievelijk Sparta en FC Utrecht.

Vroomshoop on Tour: Foto`s Vitesse-PS

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 marcmaas  7 1-3 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.