PSV eindigt competitie in stijl: 2-6 tegen NAC

16 april 2006
-
-

PSV heeft vanmiddag het seizoen in stijl afgesloten, door NAC Breda eenvoudig opzij te zetten: 2-6. PSV komt daarmee op 84 punten dit seizoen, slechts drie minder dan vorig seizoen. Het doelsaldo is met 71-23 ten opzichte van 89-18 wel een stuk minder.

PSV opende in de 4e minuut al de score. Jan Vennegoor of Hesselink kreeg de bal met een gelukje bij zich in het strafschopgebied en schoot hard in de verre hoek. Keeper Schollen was net te laat om een doelpunt te voorkomen.

Even later kreeg de thuisploeg nog de kans om gelijk te maken, via een strafschop tegen Culina. NAC-speler Derijck mocht aanleggen van 11 meter. Heurelho da Silva Gomes maakte zijn reputatie als penaltykiller echter weer eens waar. Hij zou in de tweede helft overigens vervangen worden door Zoetebier. Drie minuten later vond Jefferson Farfan wel het net: 0-2.

Na rust liep PSV verder uit via Vennegoor en Farfan, alvorens PSV-huurling Vonlanthen de 1-4 aantekende. Mika V?yrynen, de laatste tijd goed in vorm, maakte de 1-5. De 2-5 was van Derijck.

Aanvoerder Phillip Cocu scoorde de 2-6, een weergaloos doelpunt vanaf de middellijn stijf in de kruising.

200e overwinning Guus Hiddink

Guus Hiddink heeft in zijn laatste competitiewedstrijd zijn 200e overwinning als trainer van PSV geboekt. Slechts 3 trainers wonnen vaker. Dat waren Bert Jacobs (273), Kees Rijvers (260) en Han Berger (226). Ze hadden er allen wel veel meer jaren voor nodig en waren trainer bij meer dan 1 eredivisieclub.

PSV doet zijn sportieve plicht

Met de wetenschap dat Sparta dit seizoen alleen bij FC Groningen won, lieten de Rotterdammers de afgelopen week niet na om PSV op zijn sportieve plicht te wijzen. PSV-voorzitter Rob Westerhof, een man met een Sparta-verleden, ontving vanuit Rotterdam-West verscheidene oproepen om hulp. De hulp uit Eindhoven was voor de Rotterdammers echter niet nodig. Sparta won in Den Haag met 2-0 en handhaafde zich op eigen kracht. ADO Den Haag hoeft dankzij de sportieve plicht van de landskampioen nu geen nacompetitie te spelen.

NAC naar nacompetitie

De Bredanaars worden door het verlies tegen PSV veroordeeld tot het spelen van play-offs om in de Eredivisie te kunnen blijven; nacompetitie nieuwe stijl dus.

NAC stond voor de wedstrijd tegen PSV ??n punt achter op Sparta Rotterdam. Door zelf te verliezen, kon het daar echter niet meer overheen. Een andere Brabantse club, Willem II, moet ook twee clubs uit de Gouden Gids Divisie spelend in een best-of-three knock-out systeem gaan verslaan om erin te blijven. NAC speelt eerst tegen TOP Oss. Bij winst moet het tegen de winnaar van de wedstrijd tussen FC Volendam en Helmond Sport.

Rentree Andr? Ooijer

In de tweede helft van NAC-PSV maakte Andr? Ooijer zijn rentree voor PSV. In de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon raakte de international geblesseerd aan zijn teen, waarna hij lange tijd niet meer in actie kwam.

Voor het eerst meer dan 4 treffers

Met de 2-6 tegen NAC, haalde PSV voor het eerst meer dan 4 doelpunten, dit seizoen. Tweemaal scoorde PSV vier keer, tegen RKC uit (4-4) en tegen SC Heerenveen thuis (4-1). In alle andere wedstrijden kwamen de Eindhovenaren maximaal drie keer tot scoren.

Farfan topscorer met 21 goals

Jefferson Farfan scoorde tweemaal tegen NAC en bracht zijn totaal daarmee op 21. De Peruaan was daarmee de meest productieve PSV'er in de Eredivisie. Jan Vennegoor of Hesselink (+2) en Arouna Kone komen op een gedeelde tweede plek met 11 (Kone scoorde overigens ook nog tweemaal voor Roda JC).

Farfan werd met zijn 21 doelpunten overigens vierde op de nationale topscorersranglijst. Klaas Jan Huntelaar, ex-PSV, was dit seizoen ongenaakbaar en kwam op 33. Arveladze (AZ) en Kuyt (Feyenoord) scoorden allebei 22 keer.

PSV sluit af met beste doelsaldo

Het zag er lang niet naar uit, maar PSV had in 2005/2006 het beste doelsaldo van alle eredivisieclubs. Met 71 treffers voor en slechts 23 tegen, kwam het doelsaldo van de Eindhovenaren +48. AZ kwam tot +46 en Feyenoord tot +45. Alle andere clubs bleven daar ver bij achter.

'58 Demir voor Diba

Acht on Tour: NAC - PSV Randstadphoolies.nl: 2-6!!!Vroomshoop on Tour: Foto`s NAC-PSV
PSV on Tour: PSV ON TOURDe Mortel On Tour: mooi einde van de competitie

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 TheLegend  4 1-2 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.