23 september 2006
-
-

(Gepost door KOLKKA)

In het Zuiderpark heeft PSV een moeizame 0-2 zege behaald op ADO Den Haag. De wedstrijd werd pas vijf minuten voor tijd definitief beslist door een doelpunt van Edison Mendez. Halverwege de tweede helft bracht Tardelli PSV op voorsprong. ADO Den Haag was het absoluut niet eens met het goedkeuren van die goal. In de actie die aan de goal voorafging raakte keeper Postma geblesseerd. Er werd echter niet afgefloten. Later bleek dat hij daarbij zijn been had gebroken. Luinge verzuimde verder om verdediger Kum rood te geven voor een harde charge op Beerens.

PSV speelde een hele moeizame wedstrijd. Het eerste uur kon het nauwelijks kansen creeren. Pas toen PSV op voorsprong kwam kreeg de ploeg meer ruimte en kon het meer kansen creeren. De ploeg moest 85 minuten alles geven om de overwinning binnen te slepen.

Bekijk het wedstrijdverslag (door Celinefan) van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Kluivert geblesseerd van het veld

Patrick Kluivert startte zaterdag in de basis van PSV bij afwezigheid van Jefferson Farfan. De nieuwe aankoop hield het slechts 18 minuten vol in het Zuiderpark. Toen moest hij met een naar verluidt hamstringblessure al weer van het veld. Hij werd vervangen door Beerens. Dat betekent slechts nieuws voor PSV met het oog op de Champions League wedstrijd tegen Bordeaux gezien alle andere blessures.

Eerste goal voor Tardelli

In zijn derde wedstrijd voor PSV tekende de Braziliaanse aanvaller Diego Tardelli voor zijn eerste goal voor PSV. In de 57ste minuut profiteerde hij van een blessure van ADO Den Haag doelman Postma die in de actie daarvoor geblesseerd raakte.

Koeman alleen over tweede helft tevreden

Ronald Koeman was allerminst tevreden over de eerste helft van PSV. Daarin deed de ploeg zo ongeveer alles fout wat ze fout konden doen, volgens de PSV coach. Het zou in zijn ogen verdiend zijn geweest als ADO op voorsprong was gekomen. In de rust had hij de spelers duidelijk gemaakt feller en aggressiever te moeten spelen. In de 57ste minuut kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Tardelli. Volgens ADO den Haag hadden PSV en de scheidsrechter voor die goal moeten stoppen vanwege een beenbreuk van Postma. Volgens Koeman konden de spelers tijdens de actie de situatie van Postma niet overzien en was het daarom te verklaren dat ze doorgingen. Daarna was PSV heer en meester en had de ploeg volgens Koeman vier a vijf goals moeten maken.

Schandalige charge op Roy Beerens

Roy Beerens mag blij zijn dat hij nog betaald voetbal kan spelen. Vlak na de 0-1 werd de aanvaller van PSV op schandalig wijze neergehaald door Christiaan Kum. De centrale verdediger van ADO komt met twee benen in. Raakt met zijn rechter toevallig de bal en heft zijn linker wel zo hoog dat Beerens door de lucht gaat 'vliegen'. Waar heel het stadion dacht aan donker rood zag scheidsrechter Luinge in de vliegende tackle op kniehoogte niet eens een overtreding. Doelman Gomes kwam er zelfs helemaal zijn doel voor uit om verhaal te halen. Even daarvoor was Beerens ook al knock-out geslagen door Bakkati. Ook dat bleef onbestraft.

Frans Adelaar maakt verwijt naar Luinge

ADO-coach Frans Adelaar onderstreepte herhaaldelijk dat zijn spelers niet meer zichzelf waren, na de beenbreuk van Stefan Postma. "Dat is behoorlijk aangekomen. Ik ben het veld ingegaan naar een aantal spelers, omdat het beeld van Postma een grote klap was. Hij had een zwabberend been, het was meteen duidelijk dat het gebroken was. Heel erg vervelend. Zeker omdat Bosschaart met woord en gebaar aangaf aan de scheidsrechter dat er een collega hevig kermend lag. Dat het ??n-nul werd, was letterlijk en figuurlijk het breekpunt." Adelaar maakte een verwijt aan Roelof Luinge. "Hij had de mogelijkheid om het spel stil te kunnen leggen. Aan onze kant waren diverse jongens daarna niet meer bij de les."

PSV even bovenaan de ranglijst

Door de 0-2 zege staat PSV in ieder geval tot zondagmiddag bovenaan de ranglijst van de eredivisie. De ploeg heeft twee punten voorsprong op AZ, FC Groningen en Roda JC. Zij hebben echter nog een duel tegoed zondagmiddag.

Randstadphoolies.nl: PSV wint in Den HaagPSV on Tour: ADO Den Haag - PSV
Acht on Tour: ADO Den Haag - PSVmarcobinnekamp.nl: Foto's ADO Den Haag - PSVPSV Zuipsite: Foto's ADO Den Haag - PSV
VakT.nl: ADO - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 41 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Verschuren  7 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.