18 oktober 2006
-
Champions League
-

PSV is heel dicht bij kwalificatie voor de tweede ronde van de Champions League. Door de tweede uitzege op rij heeft PSV nu zeven punten uit drie duels. Aangezien Liverpool wist te winnen in Bordeaux heeft ook de Engelse club zeven punten. Bordeaux en Galatasaray volgen met een punt. Een zege in een van de laatste drie duels zou normaal gesproken voldoende moeten zijn voor kwalificatie.

Stand poule C:
1. Liverpool 3- 7 ( 4- 2)
2. PSV 3- 7 ( 3- 1)
3. Galatasaray 3- 1 ( 3- 5)
4. Girondins Bordeaux 3- 1 ( 0- 2)

1-2 uitzege bij Galatasaray met dank aan Mondragon

PSV won in een van PSV-zijde matige wedstrijd met 1-2 van Galatasaray. Lange tijd was de Turkse ploeg de betere. PSV kwam veel te weinig aan voetbal toe en mocht blij zijn dat de ploeg niet op een 2-0 achterstand kwam.

De ommekeer in de wedstrijd kwam na een uur spelen. Doelman Mondragon van Galatasaray speelde daar een belangrijke rol in. Hij leek een offday te hebben en liet een inzet van Kromkamp glippen. De rechtsback, die heel slecht in de wedstrijd zat, maakte toen de vroege 1-0 goed. Na 72 minuten werd het tegen de verhouding in zelfs nog 1-2. Invaller Vayrynen zette op randje buitenspel Kone vrij. Die liep op de keeper af. Mondragon deed bijna niets omdat hij wachtte op het fluitje voor buitenspel. Die kwam er niet, de 1-2 wel.

Eigenlijk vanaf het moment van de 1-1 was PSV de oppermachtige ploeg en kreeg het nog goede mogelijkheden om verder uit te lopen. In blessuretijd was Galatasaray nog even dichtbij de gelijkmaker, maar Gomes zorgde met een van zijn reflexen dat de drie punten aan PSV-zijde bleven.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Fans op het veld bij Galatasaray-PSV

Aan het einde van het duel werd de wedstrijd tegen Galatasaray ontsierd door enkele Turkse fans die het veld bestormden. Ze werden na een achtervolging uiteindelijk heel hardhandig afgevoerd door de politie die veelvuldig in het stadion aanwezig was. De situatie in het stadion was grimmig met woedende Turken vanwege de sportieve malaise waarin Galatasaray verkeert.

Bezegelde PSV het lot van Erik Gerets?

Eric Gerets zal nadrukkelijk moeten vrezen voor ontslag in de komende dagen. Zijn positie kwam de laatste weken steeds verder onder druk te staan. In Turkije werd al algemeen aangenomen dat hij zijn ontslag zou krijgen indien hij niet zou weten te winnen met zijn ploeg vanavond. Als dat het geval is zou het juist zijn oude liefde PSV zijn die het lot van hem bezegelt.

Arouna Kone scoort de winnende!

Er was de afgelopen weken veel te doen over het gebrek aan scorend vermogen van Arouna Kone. Ondanks vele kansen bleef hij droog staan in de competitie. Tot nu toe had hij alleen tegen de Kozakken Boys gescoord in het bekertoernooi. In Turkije kwam daar een hele belangrijke bij, hij scoorde de beslissende treffer toen hij halverwege de tweede helft alleen op het doel af mocht gaan. Doelman Mondragon dacht aan buitenspel en ging niet voluit, waardoor Kone vrij makkelijk binnen kon schieten.

PSV scoort alweer in uitduel Champions League

Was er voorafgaand aan het duel tegen Bordeaux nog zoveel te doen over de vijf achtereenvolgende uitwedstrijden in de Champions League dat PSV niet aan scoren toekwam, inmiddels is dat probleem volledig verdwenen. Na de ene goal in Bordeaux bleek in Turkije dat scoren in een uitduel geen toevalstreffer was.

Koeman: overwinning toch wel terecht

Ronald Koeman sprak na afloop over ene toch wel verdiende overwinning 'op basis van grootste deel van de wedstrijd'. 'Er gebeurde in het begin waar ik bang voor was' aldus Koeman. 'De ploeg had weinig balbezit, had het heel moeilijk en ook de harde wind speelde een rol. Zeker Kromkamp had het heel moeilijk met zijn directe tegenstander. Er was te weinig rust. En dan komt ook de goal nog.'

'daarna gingen zij langzaam maar zeker steeds verder terug. Daardoor kregen we meer rust, balbezit en kwamen we in de wedstrijd. In de rust hebben we vervolgens duidelijk gesproken om meer te gaan voetballen. We hebben vervolgens goed druk gezet in de tweede helft. Zij werden heel onzeker en dat hebben we goed afgestraft.'

'70 S?k?r voor Karan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 knegselstad  7 1-2 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.