PSV wint topper in Alkmaar van AZ: 1-3

22 oktober 2006
-
-

PSV heeft in Alkmaar laten zien dat PSV nog een klasse beter is dan de ploeg uit Alkmaar. PSV behaalde een simpele 1-3 overwinning. Bij rust stond het al 0-3.

Ronald Koeman iet verrassend Manuel da Costa in de basis debuteren in plaats van Lamey. De Portugees beloonde dat vertrouwen bijna direct. Al na 12 minuten kopte hij vanuit een corner de 0-1 binnen.

PSV gaf achterin niets weg, al liet het AZ wel combineren op het middenveld. Op slag van rust besliste PSV de wedstrijd. Eerst was het Mendez die de 0-2 binnengleed. In blessuretijd schoot Kone vlak daarna zelfs nog de 0-3 binnen via een mooi afstandschot.

Daarna was het gebeurd en was de tweede helft eigenlijk niet meer dan een formaliteit. De Zeeuw scoorde in de tweede helft nog tegen voor de statistieken.

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

PSV stijgt naar tweede plaats op ranglijst

PSV is door de uitzege bij AZ doorgestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Alleen Ajax staat nog twee punten voor op PSV.

Didulica bewusteloos na schot Culina

De wedstrijd tussen AZ en PSV eindigde bijzonder vervelend voor AZ-doelman Didulica. Culina schoot een bal keihard op het hoofd van zijn landgenoot. De keeper ging gestrekt en raakte bewusteloos. Het duel werd direct beeindigd om de keeper te laten behandelen. Hij hield er uiteindelijk alleen een hersenschudding aan over.

Kromkamp: het waren vijf mooie jaren

Na ruim een jaar nam PSV rechtsback Kromkamp afscheid van het AZ-publiek. Dat was er tot nu toe nog niet van gekomen. "Ik ben een beetje laat, maar wil iedereen bedanken. Het waren hier vijf mooie jaren."

De back kreeg bloemen en een ingelijste foto uitgereikt voorafgaand aan de wedstrijd door AZ-voorzitter Dirk Scheringa.

Koeman: Prima overwinning voor PSV

Ronald Koeman sprak op de persconferentie over een prima overwinning van PSV. Het scoreverloop verliep in zijn ogen ook wel heel gunstig voor de Einhovenaren. 'De vrij snelle 0-1 gaf vertrouwen en rust. Als je dan voor rust ook nog 0-2 en 0-3 maakt, allebei fantastische goals, dan zit het scoreverloop niet tegen.'

In de tweede helft vond hij het zijn ploeg in bepaalde fases te rustig aandoen. De ploeg bleef de wedstrijd in ieder geval controleren en hoefde daarom niets te vrezen.

Van Gaal: AZ de bovenliggende partij

AZ coach Louis van Gaal had weer eens een andere wedstrijd gezien dan de objectieve aanwezigen. Volgens de AZ-coach was AZ de bovenliggende partij. In de eerste helft zat het voor PSV op de juiste momenten mee, in de ogen van de AZ-coach waardoor de wedstrijd al vroeg beslist werd. De tweede helft was zeker voor AZ, aldus Van Gaal.

'67 Donk voor Schaars

PSV on Tour: AZ - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s AZ-PSVmarcobinnekamp.nl: RETTEKETETTEKETET, 3 punten tegen AZ
VakT.nl: AZ-PSVAcht on Tour: AZ - PSVRandstadphoolies.nl: AZ-PSV 1-3

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

10 junglejane  6 1-3 (0-1)
11 one-of-the-six-loosbroek  6 1-3 (0-1)
12 eersels_menneke  6 1-3 (0-1)
13 brucedickinson  6 1-3 (0-1)
14 han de stuntman  6 1-3 (0-1)
15 roadrunner  6 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.