PSV wint met 0-3 in Waalwijk

28 oktober 2006
-
-

PSV heeft de uitwedstrijd in de competitie in Waalwijk met 0-3 gewonnen. Vorig seizoen speelde de ploeg er nog met 4-4 gelijk. Kone (2x) en Afellay waren de doelpuntenmakers voor PSV.

PSV speelde een moeizame eerste helft, waarin RKC het de Eindhovenaren knap lastig maakte. Koeman wisselde daarom al voor rust Jan Kromkamp voor Jason Culina. PSV kreeg daardoor meer controle over de wedstrijd.

In de tweede helft nam PSV het duel over onder leiding van vooral Ibrahim Afellay. Hij was het ook die zijn goede spel bekroonde met de openingstreffer. Een actie die hij zelf had opgezet kwam na een paar schijven weer bij hem terug waarna hij uithaalde voor de 0-1.

Vervolgens was het kort daarna Arouna Kone die een assist van Phillip Cocu goed afrondde. De spits begint steeds doeltreffender te worden. Hij was het ook die vervolgens goed gebruik maakte van de ruimte die RKC achterin moest weggeven door de beslissende 0-3 te scoren op de counter.

Lees het live verslag van de wedstrijd door Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Arouna Kone blijft scoren

De goal van Kone tegen Galatasaray blijkt een echte bevrijding te zijn geweest. Sindsdien lijkt hij los en scoort hij elke wedstrijd. Na drie competitiewedstrijden op rij waarin hij scoorde staat hij nu op vijf goals. Hij heeft nog een doelpunt minder dan PSV's topscorer Farfan en twee minder dan Nederlands topscorer Alves.

Koeman alleen over tweede helft tevreden

Ronald Koeman was niet te spreken over de eerste helft van PSV, de tweede was een stuk beter. "Je moet altijd kritisch zijn en ik vond dat we voor rust niet goed speelden. Het tempo was te laag en we mochten blij zijn dat we niet achterstonden.?

?Direct na rust hadden we onder aanvoering van de jonge Afellay de beste periode en scoorden we twee keer. Met die 0-2 was de wedstrijd wel gespeeld. RKC kreeg nog wel wat kansjes, maar echt in de problemen raakten we niet meer.?

Koeman lovend over Afellay

DE PSV coach was erg te spreken over Afellay die zich steeds beter ontwikkeld nu hij achter de spitsen is komen te spelen. "Hij is een goeie, jonge speler die heel veel kwaliteit heeft omdat hij ook vanaf het middenveld een actie en een versnelling heeft. Dat zocht hij ook tactisch gezien goed op, met name naar links. Als hij centraal komt te spelen, ontwikkelt hij zich vanuit die positie goed. Als hij ook nog een beetje kerel wordt - en niet te vaak op de grond ligt - dan gaat het de goede kant op" aldus Koeman op PSV.nl

PSV blijft tweede na zege

Na de zege tegen RKC Waalwijk blijft PSV op de tweede plaats. Ajax wist uit in Heerenveen ook te winnen en blijft leider.

'69 Ricky Van den Bergh voor Stephan Keller

PSV on Tour: RKC - PSVmarcobinnekamp.nl: Daggie noar WollukRandstadphoolies.nl: PSV wint eenvoudig
PSV Zuipsite: Foto's WallikPSV Planet: Foto's RKC Waalwijk - PSVpsvplanet.nl: Foto's RKC Waalwijk - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Marijn  5 0-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.