PSV wint opnieuw van Vitesse: 0-1

2 december 2006
-
-

Na de bekerzege drie weken geleden heeft PSV zaterdagavond opnieuw uit bij Vitesse gewonnen. In het Gelredome werd het dit keer een kleine 0-1 zege. Mendez scoorde halverwege de eerste helft de enige treffer voor PSV. Met een prachtig schot passeerde hij keeper Wapenaar. Diezelfde Mendez trof in de tweede helft nog de lat.

In de laatste 20 minuten was het zweten voor PSV. Vitesse voerde de druk op PSV behoorlijk op. Het was aan uitblinker Gomes te danken dat PSV de drie punten uiteindelijk mee naar huis kon nemen.

Kromkamp ontbreekt wegens griep

PSV's rechtsback Kromkamp ontbrak vanavond verrassend in de basis van PSV. De verdediger moest ziek afzeggen. Hij werd vervangen door Reiziger.

De Mos: verloren van Gomes

Vitesse coach Aad de Mos vond dat Gomes degene was die de wedstrijd zaterdagavond besliste. ?Dit was de beste wedstrijd van Vitesse in 2006. We hebben niet verloren van PSV, maar van doelman Gomes. Vitesse domineerde de wedstrijd 94 minuten lang.?

Koeman: PSV niet fel genoeg

Ronald Koeman liet na afloop weten dat zijn ploeg niet fel, agressief genoeg was vanavond. Koeman op PSV.nl: "Ik ben natuurlijk niet helemaal tevreden. Je wint je wedstrijden makkelijk en dan kan er een stukje verslapping in het elftal groeien. PSV miste vanavond een stukje agressiviteit, ik vond dat wij niet fel en niet scherp genoeg waren. [...] Als je naar het aantal kansen kijkt hebben wij de beste gehad. Vitesse had niet ??n uitgespeelde kans. Ieder schot en alle hoge ballen waren voor Gomes. Ook vanavond had een gelijkspel er voor Vitesse in gezeten, ik vind dat wij daar iets te makkelijk in zijn geweest. We hebben hen te veel laten voetballen. Dat moet er wel uit, want het kan een keer afgestraft worden. De kritiek die wij vaak krijgen op onze speelwijze vind ik niet terecht, maar vanavond wel. Op basis van het spel had de Vitesse dus meer verdiend", aldus de hoofdcoach van PSV.

'82 Benson voor Sensoni

Randstadphoolies.nl: Foto's Vitesse-PSVAcht on Tour: Vitesse uitPSV Zuipsite: Foto's Vitesse - PSV
PSV on Tour: Vitesse - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s Vitesse-PSVpsvplanet.nl: Vitesse - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

11 Mtrcht  6 0-1 (0-3)
12 vonlanthen_psv_vonlanthen  6 0-1 (0-4)
13 maximuis  6 0-1 (0-4)
14 Koneop10  6 0-1 (0-3)
15 Ivovoorpsv  6 0-1 (0-3)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.