PSV krijgt tik in eigen huis: 1-3 verlies

5 december 2006
-
Champions League
-

PSV heeft in een wedstrijd, die eigenlijk alleen voor de winstpremie van 600.000 euro werd gespeeld een tik gekregen van Bordeaux. De Fransen wonnen met 1-3 in Eindhoven. Na 37 minuten stond het al 0-3 nadat de Fransen op de counter nonchalance achterin bij PSV afstraften. PSV viel vervolgens een uur aan, maar kon te weinig echte kansen creeren. Vier minuten voor tijd schoot Alex een vrije trap binnen en redde daarmee een beetje de eer.

Reserves grijpen kans niet

Ronald Koeman liet vooraf weten bewust een paar reserves de kans te geven in de basis om zich te kunnen bewijzen op het hoogste niveau. Tardelli en met name Addo grepen hun kans echter niet. Ze werden beiden in de rust al gewisseld. Aissati had het na zijn blessure moeilijk om iets extra's te geven. Na rust werd hij rechtermiddenvelder voordat hij uiteindelijk werd gewisseld voor Culina.

Na rust mocht ook Kluivert zijn opwachting maken in de Champions League. Hij deed dat behoorlijk. Op momenten toonde hij nog zijn klasse te bezitten, maar hij kon tegen een overmacht van Bordeaux verdedigers in het centrum weinig uitrichten.

Koeman: dit is geen incident

Ronald Koeman sprak direct na afloop over een 'PSV-onwaardige' eerste helft. De ploeg begon te slap aan de wedstrijd zonder scherpte en agressiviteit. Dat kon het vervolgens niet meer rechtzetten. De PSV coach dwong daarom in de rust af dat er een op een gespeeld ging worden door 3-4-3 te gaan spelen en Addo te wisselen voor Kluivert. Dat leverde wel een beter PSV op, maar nog niet goed genoeg voor Koeman.

Volgens Koeman is dit geen incident. Ook in de competitie heeft hij dit al enkele malen gezien, maar werd het niet afgestraft. Volgens Koeman is dit elftal alleen goed als iedereen top is en optimaal geconcentreerd. Als er een paar verzaken komt het tekort.

'Er zitten toch 30.000 mensen en nog wel op Sinterklaasavond. Dan mag je een wedstrijd niet zo beginnen.'

Eindstand poule: Galatasaray verslaat Liverpool

Galatasaray heeft in de laatste wedstrijd in de poule verrassend met 3-2 gewonnen van Liverpool. na een 0-1 voorsprong van de Engelsen, liepen de Turken naar 3-1 uit. In de laatste minuut deed Liverpool nog iets terug.

PSV: Edison Mendez

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Alex, Eric Addo ('46 Patrick Kluivert), Michael Reiziger, Edison Mendez, Timmy Simons, Isma?l Aissati ('62 Jason Culina), Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Diego Tardelli ('46 Arouna Kon?)

Opstelling Bordeaux

Ram?, Jemmali, Enakarhire, Cid, Marange, Faubert, Mavuba, Ducasse, Dalmat, Darcheville ('71 Perea), Laslandes

PSV on Tour: PSV - BordeauxVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Bordeaux
Randstadphoolies.nl: PSV-BordeauxVakT.nl: *Meneer Frits*PSV Zuipsite: Wedstrijdfoto's / Sfeeractie Frits
Acht on Tour: PSV-GirondinsBordeauxpsvplanet.nl: PSV - FC Wijnballen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 JeRo  1 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.