9 december 2006
-
-

(Gepost door dvdh, dvdh)

PSV blijft aan de winnende hand in de competitie. Voor de tiende keer op rij wist het te winnen en dit keer de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen. In een weinig indrukwekkende wedstrijd van PSV kant zou de ploeg uiteindelijk met 0-2 winnen.

PSV speelde rustig zonder indruk te maken. Het had met name in de eerste helft doelman Gomes wel nodig om enkele keren fantastisch op te treden bij met name afstandschoten. PSV zette daar ook wat mogelijkheden tegenover.

In de tweede helft kwam de goal dan toch. Salcido gaf van links voor. De bal belandde uiteindelijk bij Afellay die hem via de keeper inschoot. PSV was daarna de sterkste ploeg en had vervolgens eigenlijk vrij weinig meer te vrezen.

Toen FC Groningen vervolgens in de slotfas eop de aanval moest gaan spelen kwamen de kansen om het uit te spelen voor PSV. Dat gebeurde ook. Via de counter zorgde Kone voor de beslissende treffer drie minuten voor tijd.

Beleef het gehele wedstrijdverslag nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

PSV doet heel goede zaken, zondag Ajax-AZ

(Gepost door Thomasluijben, Thomasluij)

Met de overwinning op FC Groningen(0-2) weet de ploeg nu al dat het dit weekend heel goede zaken doet. Zondagmiddag spelen immers de achtervolgers Ajax en AZ tegen elkaar. En dan zal PSV opnieuw uitlopen op een van de ploegen of bij een gelijkspel zelfs op beide.

Cocu: gespeeld vanuit organisatie

Phillip Cocu sprak na afloop van het duel tegen FC Groningen voor de camera's van Tele2 van een lastige wedstrijd voor PSV. 'In de eerste helft ging het gelijk op en waren er weinig kansen aan beide kanten. In de tweede helft hadden we het betere van het spel en was het uiteindelijk toch een goede overwinning van ons, vind ik.'

'We speelden iets meer vanuit de organisatie. We hebben de afgelopen week de ervaring wat er kan gebeuren als je iets te open speelt en teveel op de aanval. In de tweede helft voelden we dat de agressiviteit bij FC Groningen wegzakte en gaan we meer de aanval spelen, op zoek naar de overwinning.'

Koeman: op basis van 2e helft verdiende zege

Ronald Koeman sprak over een verdiende zege van PSV op basis van de goede tweede helft. In de eerste helft had PSV moeite om te domineren. Volgens Koeman kon de ploeg heel moeilijk Kone en Farfan aanspelen. Volgens Koeman stelde vooral Kone zichzelf steeds verkeerd op waardoor Salcido de bal heel moeilijk kwijt kon in de opbouw. 'Daardoor was er veel balverlies. Op een paar goede schoten van FC Groningen na, waar Gomes goed optrad, waren er niet echte kansen.'

'In de tweede helft kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Op dat moment valt vervolgens de goal. Daarna heeft FC Groningen het nog wel geprobeerd, maar kwamen we niet meer in de problemen.'

Vroomshoop on Tour: Foto`s Grun-PSVRandstadphoolies.nl: FC Groningen-PSV
PSV Zuipsite: Groene hel? Houdoe ha...psvplanet.nl: Groene hel!? Hahaha!VakT.nl: VakT

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 55 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Peejay  7 0-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.