-
KNVB Beker
-

(Gepost door Thomasluijben)

PSV heeft via een heel moeilijke wedstrijd in de achtste finales tegen Go Ahead Eagles de kwartfinales van de KNVB beker weten te bereiken. In het Philips Stadion won PSV uiteindelijk met 3-2 van Go Ahead Eagles.

PSV begon slap aan de wedstrijd en maakte het zichzelf daardoor moeilijk. Go Ahead Eagles kon daardoor goed meekomen en was af en toe gevaarlijk.

Pas in de tweede helft ging de ploeg van Koeman een tandje hoger spelen. Juist op dat moment kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Gomes kon een afstandschot nog aanraken, aar niet voorkomen dat hij over hem heen de goal in verdween.

PSV had vervolgens geluk dat het vier minuten daarna een ietwat makkelijk gegeven penalty kreeg voor hands in het strafschopgebied. Simons benutte zoals gewoonlijk de penalty. Jefferson farfan zorgde vervolgens via een prachtige vrije trap vanaf 20 meter voor de 4-2.

Toen Kone 11 minuten voor tijd de 3-1 binnenkopte uit een voorzet van Kromkamp leek het duel al lang en breed gespeeld. Twee minuten voor tijd gleed Kromkamp tegen zijn oude ploeg echter de bal in eigen goal. Het werd prompt nog even spannend in het Philips Stadion.

Jubileumgoal voor Jefferson Farfan

Jefferson Farfan tekende met zijn prachtige vrije trap voor de tweede goal van PSV tegen Go Ahead Eagles. De goal was direct ook een jubileumgoal. Het was zijn vijftigste in dienst van PSV en daarnaast ook de 500ste van PSV in de KNVB beker ooit.

Go Ahead Eagles: Parnela

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Alex, Manuel Da Costa ('83 Eric Addo), Carlos Salcido, Edison Mendez ('71 Jason Culina), Timmy Simons, Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Patrick Kluivert ('59 Mika V?yrynen), Arouna Kon?

Opstelling Go Ahead Eagles

Moeliker, G?bel, Schoenmakers, Parnela ('83 Wissink), Vosselman, Schotman, Gilissen, Oosthout, Loval, Ars ('83 Jongen), Ax ('75 Knijnenburg)

PSV on Tour: PSV - Go Ahead Eagles marcobinnekamp.nl: Go Ahead Eagles thuis, altijd lastig ...
psvplanet.nl: Fotoverslag: PSV - Go Ahead EaglesYoung Fanatics: slechte wedstrijdAcht on Tour: PSV-GoAheadEagles
PSV Zuipsite: Foto's van het spektakelstuk tegen The Eagles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Klompert  3 3-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.