PSV verliest topper na rust: 2-3

3 februari 2007
-
-

PSV heeft de topper in eigen huis tegen AZ met 2-3 verloren. Dat verlies kwam in de tweede helft, na een goede en vrije zorgeloze eerste helft.

PSV was in de eerste helft veel sterker. Het startte overrompelend. Dat leidde uiteindelijk halverwege de eerste helft tot de 1-0, een schot van Farf?n. Pas na de 1-0 kwam AZ in de wedstrijd en kreeg het onder andere een open kans voor Arveladze. PSV verzuimde verder uit te lopen.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd door twee wissels van Van Gaal. Eerst was het Demb?l? die na een goede aanval scoorde. Vervolgens sloeg de pech aan PSV-zijde toe. Jenner schoot een hoekschop in een keer binnen nadat Cocu en Gomes heel ongelukkig verrast werden.

Vlak voor tijd was AZ de gelukkigste toen Koevermans uit een onmogelijke bal met een omhaal de bal onhoudbaar voor de verraste Gomes binnenwerkte.

Nog maar vijf verliespunten minder voor PSV

Door de tweede nederlaag op rij slinkt de enorme voorsprong van PSV. PSV heeft nog slechts vijf verliespunten minder dan Ajax en zes minder dan AZ. De competitie lijkt daardoor weer spannend te worden. Het geeft de achtervolgers ook extra krachten om er volleidg voor te gaan.

Koeman: PSV verdiende om te winnen

Volgens Ronald Koeman verdiende PSV het om te winnen. 'Daar koop je natuurlijk niets voor. Maar we hebben fantastisch gespeeld met name het laatste half uur. Er is geen enkele aanleiding om nu bij de pakken neer te gaan zitten.'

'Bij fases waren wij beter en fases waarin zij beter waren. Daarna reageerde PSV fantastisch. Er was nog maar een team dat de winst verdiende. Dat wij dat verliezen is heel zuur. Maar ik heb wel een fantastisch PSV gezien.'

'We hadden voor rust en direct daarna veel problemen met de twee spitsen. Ik vond Dembele fantastisch spelen. Met drie verdedigers moet je twee man in de dekking zetten. We gaven ze teveel ruimte.'

Ronald Koeman vond de fout waaruit de tweede goal viel PSV onwaardig. 'Zulke dingen mogen niet gebeuren op dit niveau.'

'Ik vond PSV de betere met meer kansen. We waren niet gelukkig in de afwerking en hadden twee drie momenten met bijvoorbeeld dat penaltygeval weinig geluk. Dat is voetbal. Ik heb meer moeite met de nederlaag tegen Roda JC waarin we ons in de eerste fase lieten aftroeven.'

Pool door omstandigheden geschrapt

De PSV Pool van PSV-AZ hebben we vanwege omstandigheden moeten schrappen. De voorspellingen voor dit duel tellen dus niet meer voor de ranglijst. Onze excuses voor het ongemak.

AZ: Steinsson

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Manuel Da Costa ('56 Alcides), Alex ('89 Patrick Kluivert), Carlos Salcido, Jason Culina ('77 Mika V?yrynen), Edison Mendez, Timmy Simons, Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Arouna Kon?

Opstelling AZ

Sinouh, Steinsson, Jaliens, Donk ('46 Jenner), De Cler, Mendes da Silva, De Zeeuw, Martens ('71 Koevermans), Opdam ('46 Boukhari), Arveladze, Demb?l?

psvplanet.nl: Fotoverslag: PSV - KaaskopjesPSV Zuipsite: Foto's PSV - AZPSV on Tour: PSV - az
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-AZVakT.nl: PSV-AZ

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.